Culoarea ochilor dictează trăsăturile de caracter

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Culoarea ochilor dicteaza trasaturile de caracter

Daca ai ochii deschisi la culoare este mult mai probabil sa ai anumite trasaturi de caracter, comune oamenilor care se incadreaza in aceasta categorie si care ii diferentiaza de posesorii ochilor capruisau ai celor negri.
Astfel, cercetatorii sustin ca oamenii cu ochii deschisi la culoare tind sa fie firi egocentrice, competitive si sceptice, in comparatie cu cei care au ochi de culori inchise, despre care se spune ca sunt altruisti si empatici, intelegatori, scrie Gandul.
Aceste concluzii au fost trase de oamenii de stiinta in urma unui studiu realizat in Australia, care a urmarit gasirea unei corelatii intre trasaturile de caracter ale oamenilor si culoarea ochilor lor.
Autorii studiului au descoperit si o explicatie evolutionara a acestui fapt. Ei sustin ca aceste trasaturi de caracter au aparut ca urmare a faptului ca femeile cu ochi deschisi la culoare atrag mai repede privirile barbatilor. Competitivitatea, ca trasatura, apare din cauza faptului ca aceste persoane se gasesc, deseori, in imposibilitatea de a se apara.
Pe scurt, specialistii sustin ca persoanelor cu ochi caprui sau negi le este mai usor sa se apere si, astfel, au o atitudine mai deschisa. Totul din cauza faptului ca ochii lor nu sunt la fel de frumosi ca ai celor din cealalta categorie.
Nu este prima data cand cercetatorii au studiat legaturile dintre culoarea ochilor si trasaturile de caracter. Oamenii de stiinta suedezi au studiat modul in care trasaturile irisului se asociau unor caracterisitici personale. Ei au descoperit atunci ca culoarea ochiului este data de aceleasi gene din cadrul lobilor frontali, astfel ca oamenii care au culori ale ochiului din acelasi spectru impart si cateva trasaturi de comportament comune.
De asemenea, un alt studiu arata ca oamenii cu ochi albastri sunt mai predispusi la dezvoltarea diabetului de tip 1.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/culoarea-ochilor-dicteaza-trasaturile-de-caracter-75602
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...