Cultura pop și controlul minții: De la „Bluebird” și „Artichoke” la „Proiectul Aquarius”

Distribuie!

„Raportul 21050, din 4 aprilie 1974, „The Changing Images of the Man” („Imaginea schimbatoare a omului”) – intocmit la „Stanford Research Center”, sub coordonarea directorului institutiei, Willis Harmon – ofera detalii interesante asupra acestui experiment social de „mind control” („control mental”), care a condus, in numai cativa ani, la o adevarata cultura paralela, la scara mondiala, in randul tinerilor.

Grupul-tinta ales de psihologii si sociologii americani, la inceputul anilor ’60, a fost tineretul. „Vehiculul” ales pentru a produce schimbarea sociala artificiala – asadar manipularea grupului uman – a fost drogul, ale carui efecte in materie de manipulare umana fusesera testate de CIA la inceputul anilor ’50, succesiv, in trei proiecte ultrasecrete: „Bluebird” („Pasarea albastra”), „Artichoke” („Anghinarea”) si MK-Ultra.


Ultimul permitea expertilor CIA sa puna la punct un program special prin care se puteau forma asa-numitii „candidati manciurieni” (politicieni, oameni de afaceri, spioni ori asasini profesionisti controlati mental) si disemina, ulterior, in societate ca niste adevarate „cartite in adormire”. Pana in momentul „reactivarii” fiecaruia pentru o misiune anume.

De data aceasta, prin „Aquarius”, din anii ’60, se urmareau obiective mult mai ambitioase: impunerea, prin manipulare sociala, a unei noi culturi unui grup social distinct; constituirea unor modele de comportament si gandire noi, complet diferite de cele traditionale; utilizarea unui nou limbaj, axat pe cuvinte-cheie, cu sens deturnat.”[1]


SURSE

  1. http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-08-29&id=257729&kword=mk+ultra
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...