Cum a „descoperit“ CIA că în 1954 Hitler era viu, în Columbia

by “CIA a investigat o posibilă apariţie a lui Adolf Hitler în Columbia, după Al Doilea Război Mondial, reiese din informaţii care au apărut la suprafaţă în contextul desecretizării unor documente referitoare la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy. Statele Unite au investigat zvonurile conform cărora Adolf Hitler a supravieţuit […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“CIA a investigat o posibilă apariţie a lui Adolf Hitler în Columbia, după Al Doilea Război Mondial, reiese din informaţii care au apărut la suprafaţă în contextul desecretizării unor documente referitoare la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy.

Statele Unite au investigat zvonurile conform cărora Adolf Hitler a supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial şi că trăia în Columbia în anii ’50.


Documentele privind investigaţia au fost publice ani de zile, relatează Euronews, dar au revenit în atenţia publică zilele acestea, în contextul publicării a aproximativ 2.800 de documente secrete cu privire la asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy.

Conform documentelor, agenţii CIA au primit informaţia, de la un fost ofiţer SS, că în anii 50 Adolf Hitler trăia în Columbia, într-o comunitate de foşti nazişti. Iniţial, agenţii nu au luat în serios informaţia, însă ulterior au trimis superiorilor un raport în care se făcea referire şi la o poză. Din această notă reiese că fostul ofiţer SS Phillip Citroen a luat legătura cu agenţii CIA şi le-a comunicat că s-a întâlnit cu un bărbat care pretindea că este fostul dictator nazist. Până când agenţii au decis să verifice informaţia, suspectul, Adolf Schuttlemayer, fugise deja în Argentina. Totuşi, CIA-ul era foarte sceptic în privinţa informaţiilor, aşa că a renunţat să investigheze.


Potrivit documentelor CIA, fostul ofiţer SS a susţinut că bărbatul cu care s-a întâlnit „semăna foarte bine cu Adolf Hitler şi susţinea că e el”. Citroen a precizat că „l-a întâlnit pe dictatorul nazist într-un loc numit Residencies Coloniales, din oraşul Tunja, în Columbia, loc pe care l-a descris ca fiind «suprapopulat cu foşti nazişti germani»”.

„Potrivit lui Citroen, germanii care locuiesc în Tanja l-au urmat pe presupusul Adolf Hitler dintr-o idolatrie a trecutului, i se adresau cu «Elder Fuhrer» şi îl salutau cu salutul nazist»”, se mai arată în documentele CIA.

Pentru a le demonstra că spune adevărul, Citroen le-a arătat agenţilor o fotografie în care apare acesta, împreună cu un bărbat care seamănă cu fostul lider nazist.

CIA nu a luat în serios „dovezile”, însă, în 1955, un al doilea bărbat, identificat cu numele de cod Cimelody-3, le-a spus agenţilor aceeaşi poveste, specificând că în vizitele repetate din Columbia, Phillip Citroen se întâlnea o dată pe lună cu bărbatul bănuit a fi Adolf Hitler.

Acesta din urmă a oferit şi el o poză agenţilor, în care apare Citroen împreună cu bărbatul presupus a fi Hitler, care pe spate era identificat drept Adolf Schuttlemayer.

Potrivit lui Cimelody-3, în luna ianuare 1955, Hitler ar fi fugit din Columbia şi s-ar fi stabilit în Argentina. După noile informaţii de la Cimelody, CIA-ul a întocmit un raport pe care l-au trimis superiorilor, însă sugerau să renunţe la o posibilă investigaţie deoarece nu puteau verifica spusele celor doi, iar efortul financiar ar fi fost prea mare.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/cum-descoperit-cia-ul-1954-hitler-era-viu-columbia-1_59fa82ba5ab6550cb8b82d60/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Lovitura de stat din Venezuela: Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a autorizat pe liderul opoziției din Venezuela și președintele interimar autoproclamat Juan Guaido să controleze activele deținute de SUA aparținând guvernului țării
Matteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor
Legea Marțială și Dictatura Militară în SUA
Bloomberg nici nu se mai ascunde și clamează că națiunile din Est nu mai au niciun control politic asupra propriilor state: Capitalul occidental a colonizat Europa de Est. Țările din Est au proprietari străini
Aurel I. Rogojan: "Securitatea națională a României este acum dependentă de o tot mai mare intruziune în viața privată a cetățenilor"
Jules Verne - "O călătorie spre Centrul Pământului"
"Asaltul final a lui Satan", un deputat maghiar denunță sever „planul lui Soros”
Sefa FMI, Christine Lagarde, a fost trimisa in judecata pentru un prejudiciu de peste 400 milioane de euro
Hackerul român Guccifer: "Americanii sunt înnebuniți după orice chestie legată de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA. E o nebunie... este isterie acum"
Discuția dintre preşedintele american, John Kennedy şi preşedintele rus, Nikita Hruşciov, în legătură cu civilizațiile extraterestre
Ungaria l-a expulzat pe ambasadorul olandez! Ungaria nu acceptă insultele unui ambasador globalist! Aceasta este demnitatea națională!
Ambasadorul Chinei la Washington: SUA să înceteze cu ameninţările referitoare la criza nord-coreeană
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro