Cum a „descoperit“ CIA că în 1954 Hitler era viu, în Columbia

by “CIA a investigat o posibilă apariţie a lui Adolf Hitler în Columbia, după Al Doilea Război Mondial, reiese din informaţii care au apărut la suprafaţă în contextul desecretizării unor documente referitoare la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy. Statele Unite au investigat zvonurile conform cărora Adolf Hitler a supravieţuit […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“CIA a investigat o posibilă apariţie a lui Adolf Hitler în Columbia, după Al Doilea Război Mondial, reiese din informaţii care au apărut la suprafaţă în contextul desecretizării unor documente referitoare la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy.

Statele Unite au investigat zvonurile conform cărora Adolf Hitler a supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial şi că trăia în Columbia în anii ’50.


Documentele privind investigaţia au fost publice ani de zile, relatează Euronews, dar au revenit în atenţia publică zilele acestea, în contextul publicării a aproximativ 2.800 de documente secrete cu privire la asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy.

Conform documentelor, agenţii CIA au primit informaţia, de la un fost ofiţer SS, că în anii 50 Adolf Hitler trăia în Columbia, într-o comunitate de foşti nazişti. Iniţial, agenţii nu au luat în serios informaţia, însă ulterior au trimis superiorilor un raport în care se făcea referire şi la o poză. Din această notă reiese că fostul ofiţer SS Phillip Citroen a luat legătura cu agenţii CIA şi le-a comunicat că s-a întâlnit cu un bărbat care pretindea că este fostul dictator nazist. Până când agenţii au decis să verifice informaţia, suspectul, Adolf Schuttlemayer, fugise deja în Argentina. Totuşi, CIA-ul era foarte sceptic în privinţa informaţiilor, aşa că a renunţat să investigheze.


Potrivit documentelor CIA, fostul ofiţer SS a susţinut că bărbatul cu care s-a întâlnit „semăna foarte bine cu Adolf Hitler şi susţinea că e el”. Citroen a precizat că „l-a întâlnit pe dictatorul nazist într-un loc numit Residencies Coloniales, din oraşul Tunja, în Columbia, loc pe care l-a descris ca fiind «suprapopulat cu foşti nazişti germani»”.

„Potrivit lui Citroen, germanii care locuiesc în Tanja l-au urmat pe presupusul Adolf Hitler dintr-o idolatrie a trecutului, i se adresau cu «Elder Fuhrer» şi îl salutau cu salutul nazist»”, se mai arată în documentele CIA.

Pentru a le demonstra că spune adevărul, Citroen le-a arătat agenţilor o fotografie în care apare acesta, împreună cu un bărbat care seamănă cu fostul lider nazist.

CIA nu a luat în serios „dovezile”, însă, în 1955, un al doilea bărbat, identificat cu numele de cod Cimelody-3, le-a spus agenţilor aceeaşi poveste, specificând că în vizitele repetate din Columbia, Phillip Citroen se întâlnea o dată pe lună cu bărbatul bănuit a fi Adolf Hitler.

Acesta din urmă a oferit şi el o poză agenţilor, în care apare Citroen împreună cu bărbatul presupus a fi Hitler, care pe spate era identificat drept Adolf Schuttlemayer.

Potrivit lui Cimelody-3, în luna ianuare 1955, Hitler ar fi fugit din Columbia şi s-ar fi stabilit în Argentina. După noile informaţii de la Cimelody, CIA-ul a întocmit un raport pe care l-au trimis superiorilor, însă sugerau să renunţe la o posibilă investigaţie deoarece nu puteau verifica spusele celor doi, iar efortul financiar ar fi fost prea mare.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/cum-descoperit-cia-ul-1954-hitler-era-viu-columbia-1_59fa82ba5ab6550cb8b82d60/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Nu există dovezi despre o conspirație Trump – Rusia, concluziile raportului Mueller
Donald Trump ameninţă să „distrugă în totalitate“ Coreea de Nord! SUA dorește să aducă "democrația" în Coreea de Nord, așa cum au adus-o în Irak, Afganistan, fosta Iugoslavie, Vietnam...
Marine Le Pen, condiție pentru a participa la o emisiune TV: Afară cu steagul UE din platou! ”Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre”
În februarie 2017, 160.000 de neomarxiști și progresiști spanioli au ieșit în stradă pentru primirea imigranților
Tărâmul ascuns de sub Antarctica
Ann Boroch, terapeută anti-vaccin, a fost găsită spânzurată în garaj
VAULT 7 - Lovitură pentru CIA! Wikileaks a publicat "tone" de documente ale CIA în care dezvăluie cum telefoanele, calculatoarele şi televizoarele au fost transformate în instrumente de ascultare! Și Maşinile sunt controlate! CIA organizează cyberatacuri!
Europenii consideră că SUA, nu Rusia, influențează alegerile din alte țări
Dezvăluirile unui cavaler templier: susţine că moaştele Sfântului Ioan Botezătorul s-ar afla în România
Fost ofițer CIA: Donald Trump, într-o bătălie fără precedent cu statul profund
Președintele Parlamentului European, globalistul Martin Schulz, susține că naționaliștii antisistem sunt "rasiști" și împotriva "democratiei"
Premierul Ungariei, Viktor Orban, despre Universitatea lui Soros din Ungaria: "Chiar dacă cineva este miliardar, el nu poate fi mai presus de lege în Ungaria"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro