Cum funcționează ”presa liberă” americană

by “Probabil că se vor fi oripilat toţi idolatrii sinceri ai sistemului american de la noi, care nu sunt puţini, toţi membri «Pro-democraţia» se vor reînarma cu tot arsenalul argumentelor ”ştiinţifice” după care trebuie că funcţionează idealul sistem în toate componentele sale, inclusiv mass-media cea liberă şi independentă. Se vor […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Probabil că se vor fi oripilat toţi idolatrii sinceri ai sistemului american de la noi, care nu sunt puţini, toţi membri «Pro-democraţia» se vor reînarma cu tot arsenalul argumentelor ”ştiinţifice” după care trebuie că funcţionează idealul sistem în toate componentele sale, inclusiv mass-media cea liberă şi independentă.

Se vor izmeni toţi analiştii să demonstreze teoretic şi… numai teoretic că nu poate fi decât un ”element” izolat, că altceva stă în spatele ”breşei” practice a ”instituţionalei” autonomii a mass-mediei faţă de stat.


Alţi membri ai aşa-zisei ”societăţi civile” poate îşi vor astupa şi ochii şi urechile şi vor începe sârguincioşi să pună cărămidă cu cărămidă teoretică la edificiul înălţător al celei de-a patra puteri în stat, care le şi ţine sub control pe celelalte, așa cum ni se va spune iarăşi.

Unii, mai versatili în a-şi ascunde căciula de ei înşişi, vor găsi potrivit să schimbe subiectul şi să înfiereze practicile din domeniul presei din sistemele nedemocratice, poate chiar pe baza vreunui raport al Departamentului de Stat al SUA, şi doar puţini, şi mai versaţi şi mai versatili, într-un final, vor veni cu un „ei, şi ce?” şi vor explica, la fel de laborios, cum este normal şi chiar benefic ca guvernul să mai controoleze din când în când presa şi că, de fapt, chiar astfel trebuie să şi funcţioneze mass-media într-o democraţie şi mai ales în etalonul civilizaţiei democratice, care este Statele Unite ale Americii.


Un fost reporter al CNN, Amber Lyon, a făcut public faptul că în timpul în care a lucrat la postul de televiziune american a primit ordine să trimită ştiri false şi să excludă alte ştiri pe care administraţia Statelor Unite le dezavua, cu scopul de a se fabrica o opinie publică în favoarea lansării unei agresiuni împotriva Siriei şi Iranului.

Lyon a fost citată de principalul portal de ştiri din Slovacia spunând că principalele canale media din Statele Unite lucrează în mod intenţionat la crearea unei propagande împotriva Iranului, în scopul de a câştiga suportul opiniei publice pentru o invazie militară a acestui stat.

Amber Lyon a spus că scenariul folosit înainte de invadarea Irakului , în 2003, este repetat cu ajutorul mass-mediei americane. De data aceasta Iranul şi Siria fiind subiectul “demonizări” concentrate şi constante.

Fostul reporter al celui mai important post de ştiri din SUA a afirmat că CNN manipulează, contraface şi transmite ştiri în mod selectiv.

Jurnalista Amber Lyon a subliniat că CNN primeşte bani de la guvernul Statelor Unite, precum şi de la guvernele altor state în schimbul conţinutului ştirilor pe care le transmite.

Agenţia de ştiri siriană «Sana» a citat-o, de asemenea, pe fosta jurnalistă CNN spunând că, atunci când lucra pentru acest post, a primit ordine să trimită ştiri false sau să excludă anumite informaţii pe care administraţia americană nu le aproba. Lyon a adăugat că principalele canale media din SUA lucrează în mod intenţionat pentru a crea o propagandă împotriva Iranului.

În octombrie 2012, Amber se plângea că „există o constantă demonizare a Siriei, Iranului şi a altor ţări în principalele canale media din SUA”. Ea descria această atitudine ca fiind „periculoasă pentru publicul American, pentru că el nu primeşte informaţiile corecte şi imaginea corectă despre politica nostră externă”.
Lyon a mai dezvăluit că CNN a fost mituit de către regimul din Bahrain pentru a cenzura un documentar din 2011 despre reprimarea brutală a protestelor populare din această ţară.

Până la urmă, aceasta nu este pentru noi decât o ocazie bună şi este indicat să constatăm cu luciditate acum, nu valabilitatea teoretizărilor corifeilor democraţiei ”instituţionale”, nu adevărurile idolatrilor ”civilizaţiei democratice americane”, bineînţeles, ci cum funcţionează practic ”presa liberă” americană în manifestările sale cele mai concrete.”[1]

SURSE

  1. http://anonimus.ro/2013/04/cum-functioneaza-presa-libera-americana/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Șase corporații gigantice controlează mass-media, iar americanii consumă 10 ore de "programare" pe zi
UE va aloca 1 milion de euro pentru combaterea presei rusești. UE este deranjată de adevărurile prezentate de presa rusă
Propaganda FAKE NEWS lovește din nou. Trei jurnaliști de la CNN au demisionat după ce s-a dovedit că au publicat o știre falsă despre Donald Trump. Articolul a fost șters ulterior
Presa de la Washington: "Rusii ar putea sa invadeze Europa in septembrie. Cum ar trebui sa reactioneze SUA?" Presa globaliștilor din SUA difuzează știri false cu privire la Rusia!
Cum s-a umplut presa internaţională de fake news despre protestele din România
În 1999, în timpul Războiului din Kosovo, militari specializați în operațiuni psihologice au lucrat la CNN. Aceştia au avut rolul de a manipula ştirile despre Războiul din Kosovo
CNN, redenumit FNN de Donald Trump. Producător al trustului, surprins cu camera ascunsă vorbind despre ADEVĂRATUL motiv pentru care rețeaua mass-media promovează presupusele legături dintre echipa președintelui SUA și Rusia
Operațiunea Mockingbird sau controlul guvernului asupra media
Expert: Americanii sunt în delirul pro-război controlat de elita MSM și NATO
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români, care denigrează România în presa străină? Ce este mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
Cenzură Marxistă: Huffington Post a șters de pe site un articol în care autorul îi dădea dreptate lui Trump în privința imigranților. Ziaristul acuza corectitudinea politică a presei care se teme să scrie despre problemele create de imigranți
Trump filmuleț pe Twitter în care apare lovind în mod repetat un bărbat peste al cărui cap este suprapus logoul postului CNN
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro