Cum funcţionează telepatia?

„„Gând la gând cu bucurie” – cât adevăr în aceste cuvinte atât de simple! Dar şi multă filosofie. Să descâlcim în câteva rânduri un fenomen familiar pentru mulţi dintre noi. Sunt convinsă, ţi s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă: să te gândeşti la cineva intens sau mai puţin intens şi, în minutele următoare, persoana respectivă să te sune sau să-ţi iasă în cale ori, dacă nu, o cunoştinţă comună să o aducă în discuţie.
Şi-atunci spui, cu un soi de mirare şi nedumerire: „Ce chestie, chiar acum mă gândeam la tine/ea/el”. Iar incidentul rămâne undeva, în subconştientul tău, tu mergi mai departe şi, într-o zi, se întâmplă iar. Ce se petrece, de fapt?
Cum funcţionează Termenul provine din englezescul “tele-pathy” şi a fost patentat de un grup de fizicieni condus de Frederic William Henry Myers, în 1882, pentru a descrie un fenomen de natură parapsihologică.
În primele pagini din renumita „Phantasms Of The Living” („Fantasmele din timpul vieţii”), Myers schiţează intenţiile acestei lucrări dar, mai ales, cum funcţionează telepatia: „Spiritul unui om poate acţiona asupra spiritului altui om, fără ca acesta să fi articulat o vorbă, să fi scris un cuvânt sau să fi făcut vreun semn”, scrie el. Mai mult, prin telepatie se pot transmite nu numai gânduri, ci şi sentimente.”[1]
SURSE
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.