Cum îți poți vindeca trupul numai cu forța gândului

Distribuie!

„Medicina alternativa incepe sa fie din ce in ce mai apreciata in zilele noastre. Bioenergoterapeutii cred ca, pentru multe boli, nu este nevoie de medicamente sau tratamente costisitoare, ci este suficienta doar forta gandului!

Boala este un dezechilibru energetic al unui organ, al unui sistem sau a unei zone a corpului, cred practicantii terapiilor alternative. Aceste dezechilibre sunt efectele unor transformari chimice si fizice ce au loc la nivel de celula si pot fi produse de diversi factori nocivi din mediu. Dar un dezechilibru chimic, apoi energetic se poate produce si ca urmare a activitatii cerebrale.


Desi pare greu de crezut, unii oameni sustin ca ne putem vindeca prin puterea mintii!

Rostim cuvintele pentru a putea sa comunicam si sa ne facem intelesi. Dar cand le rostim, pentru a da un sens frazelor, imaginatia creeaza in mintea noastra imaginile corespunzatoare acelor cuvinte. De fiecare data atasam imaginilor (si cuvintelor) o emotie. La fiecare imagine simtim ceva pozitiv, negativ sau neutru, de intensitati diferite. In acest fel, fiecare cuvant si gand este incarcat emotional.


Ura ne imbolnaveste!

Emotiile sunt stari strans legate de procesele chimice din creier si au capacitatea sa declanseze reactii fizice. De exemplu, ne inrosim la fata daca ne emotionam, ne transpira palmele de nerabdare, ne creste pulsul la prima intalnire cu persoana iubita, etc.

Mai mult, emotiile si sentimentele negative – de ura, de exemplu – ajung ca in timp sa produca dezechilibre chimice in organism si sa ne imbolnaveasca. Invers, emotiile pozitive – iubirea, iertarea, acceptarea – inverseaza acest proces si ne ajuta sa ne insanatosim prin refacerea echilibrului energetic al organului bolnav sau al intregului organism.

Louise Hay (88 de ani), autorul cartii „Poti sa-ti vindeci viata”, este una din personalitatile recunoscute la nivel mondial care a studiat fenomenul autovindecarii, l-a aplicat ea insasi (cand s-a imbolnavit de cancer) si a scris despre el.

Aceasta sustine ca bolile pot fi eliminate prin inversarea proceselor mentale, ca „starea de sanatate nu poate fi atinsa fara obtinerea unui echilibru desavarsit intre minte, suflet si corp” si ca: „niciun medic si niciun terapeut nu ne poate oferi o stare de sanatate perfecta, daca nu luam noi insine decizia de a contribui la procesul nostru de vindecare.”

„Cuvantul „incurabil”, care ii sperie atat de tare pe oameni, nu inseamna altceva decat ca boala de care sufera nu poate fi vindecata prin metodele „exterioare” de tratament si ca trebuie sa patrunda in interiorul lor pentru a-si vindeca singuri boala.

Orice boala se naste din nimic si se poate intoarce in vidul din care a provenit sustine Louise Hay.

Resentimentele provoaca cancer si tumori!

Gandurile si cuvintele pe care le-am rostit in trecut au condus la experientele actuale din viata noastra. Cu cat mai negative gandurile si cu cat mai mult timp si energie ne rapesc, cu atat mai grave sunt bolile de care riscam sa ne imbolnavim. In schimb, tot ce gandim si vorbim azi, determina starea noastra de sanatate viitoare. Pentru a putea elimina raul – chiar si bolile de care suferim – putem incepe de acum sa ne corectam gandirea, sa ne eliberam de vechile ganduri negative si sa le inlocuim cu unele pozitive.

Louise Hay a descoperit ca principalele tipare mentale care stau la baza majoritatii bolilor de care suferim sunt: tendinta de a critica, mania, resentimentele si vinovatia.Tendinta de a critica conduce frecvent la boli precum artrita, mania rezoneaza cu arsurile si cu infectiile virale, in timp ce vinovatia conduce la durere. Resentimentele de lunga durata consuma sufletul si corpul si conduce pe termen lung la tumori si la cancer.

Vindecare prin ganduri

Pentru a elimina permanent o boala sau o afectiune, trebuie sa actionam pentru dizolvarea cauzei ei mentale. Potrivit lui Valeriu Popa in cartea „Cauzele spirituale ale bolilor”, boala este un semnal al corpului nostru si ca toate bolile sunt autocreate:  „Intotdeauna bolile apar in campul energetic al omului cu multi ani inainte ca ele sa se manifeste in campul fizic. Organismul trebuie sa blocheze programele distructive ce au patruns in campul omului. Prin gandurile, dorintele si obiceiurile noastre inducem sanatate sau boala in corpul fizic. Boala nu trebuie considerata ca o pedeapsa sau o nedreptate. Ea este cel mai drept act din existenta noastra, pentru ca a fost generata de comportamentul nostru mental si afectiv. Prin gand omul se imbolnaveste si tot prin gand el se vindeca. Orice boala porneste din minte. Multi bolnavi isi pregatesc in mental, cu straduinta, ani de-a randul o imbolnavire definitiva. Nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba un prototip mental corespunzator. Adevarata vindecare incepe in momentul in care ne gandim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recastiga sanatatea.”

„[1]

SURSE

  1. https://www.cancan.ro/cum-iti-poti-vindeca-trupul-numai-cu-forta-gandului-resentimentele-provoaca-tumori-si-cancer-15033419
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Deja vu: În momentul trăirii fenomenului, persoana are impresia că a mai trăit o dată momentele respective, recunoscând şirul de întâmplări prin care trece, precum şi locul de desfăşurare a acţiunii
Creiere în reţea: Intuiţia bruscă şi spontană, element deseori crucial în creativitate, poate să-şi aibă sursa şi în afara creierului subiectului. Această creativitate ar putea fi ghidată printr-un „dialog” bogat, chiar inconştient, în cursul căruia subiectul este ajutat prin sclipiri de intuiţie care de multe ori reprezintă manifestarea unei inteligenţe superioare
Intenția este energie invizibilă
Corpul spiritual și sănătatea oamenilor
Partea lipsă a sufletului
Conştiinţa şi inteligenţa: Creierul nu este creatorul conştiinţei, ci numai instrumentul ei. Inteligenţa este ceva deosebit, independentă de creier. La naştere, inteligenţa este moştenită prin reîncarnare
Apariţiile fantomatice
Studiu cu privire la energia emisă de călugării tibetani în timp ce meditează: la unii dintre călugări, în timpul meditaţiei, activitatea undelor gama era foarte puternică şi de o amplitudine mai mare decât oricare alt caz documentat în istorie
Reguli de viaţă din înţelepciunea străveche indiană care te vor face mai fericit
Zone energetice benefice din România
Un spirit evoluat reprezintă pentru corpul în care se află şi un ecran de protecţie împotriva vibra­ţiilor agresive din jurul său, păstrând astfel integritatea funcţiilor şi a structurilor corpului
Interviu din 1889 cu marele om de știință Nikola Tesla

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...