Cum moare UE fără a se dezlănțui un război?

Distribuie!

„Cum MOARE UE fără a se dezlănțui un RĂZBOI?

I s-a spus „Blocul”. Majestuos și puternic, întruchipând toate idealurile umanității. Utopia lui Morus devenită realitate.

Părea atrăgător ca un vas de croazieră de lux și indestructibil ca un cuirasat. O construcție pentru milenii. Toți visau să se suie la bordul lui. Să se adăpostească și să se lăfăie în noul Paradis.

Și iată că inimaginabilul este pe cale să se producă. Peste doar cinci luni și jumătate, pe 29 martie 2019, la doar șase ani de la ultima extindere, în cuirasa inexpugnabilă se va produce o gaură.Ditamai borta. Marea Britanie este a doua economie a UE și a cincea a lumii. Șocul va fi grozav. Psihologic, în primul rând: ceea ce părea inexpugnabil și-a arătat vulnerabilitatea. Toate fisurile, care până acum au fost acoperite cu pospai ideologic, devin vizibile. Sar în ochi. Împăratul este destul de sumar îmbrăcat, iar puținele bulendrele pe care le mai are amenință să-l părăsească una câte una.

Imediat după referendumul de Brexit, din iunie 2016, Uniunea Europeană a încercat să mimeze nonșalanța, ca un boxer care a primit un upercut năucitor în bărbie, dar își cheamă cu mănușa adversarul să vină la bătaie. Vai, însă, genunchii îi tremură și gura deschisă într-un rânjet care îi dă la iveală proteza e semn că a rămas fără aer!


Depunerea de flori la mormântul comunistului Altiero Spinelli de pe insula Ventotene, în august 2016, la doar două luni după referendumul de Brexit, de către liderii Germaniei, Franței și Italiei, s-a dorit un legământ solemn față de viitorul UE. A semănat mai degrabă cu o ceremonie funerară atee. Între timp, dintre cei trei lideri, doi au părăsit scena politică pentru o lume mai bună, iar al treilea, Merkel, nu se simte nici ea prea bine.

În martie 2017, președintele Comisiei Europene a prezentat cinci scenarii pentru calea pe care ar trebui să o urmeze UE după Brexit. În septembrie, a fost ales (vorba vine, pentru că nu a votat nimeni nimic!) al șaselea scenariu, cel care prevedea o integrare mai mare a tuturor și în jurul căruia, strâns unite, membrele rămase trebuiau să se mobilizeze neabătut pentru clădirea lumii noi. Din scenariu, o înșiruire de vorbe goale și lozinci sforăitoare, s-a ales praful. Nimeni nu l-a luat în serios.


Estimp, fisurile se adâncesc și cuirasatul ia apă la greu. Mobilizarea s-a mutat în cală: comandanți, echipaj și pasageri ostenesc împreună la pompele de evacuare. Pe punte nu a mai rămas nimeni. Timona se învârte singură.

Franța și Germania au găsit inițial pe placul lor plecarea vechii rivale, Britania,: scăpau de un concurent și puteau reface vechea, bătrâna axă Paris – Berlin, cu care să piloteze Europa după plac. Debandada creată de Brexit le-a luat prin surprindere. Pentru Angela Merkel, a fost semnalul sfârșitului, iar alegerile de duminică din Bavaria, diagnosticul oficial de metastază. Acum, cancelara agonizează, se zbate pentru o ieșire cât mai onorabilă din scenă, după patru mandate în fruntea Germaniei.

Emmanuel Macron, rămas fără pereche, se cocoșește zadarnic: prăbușit pe plan intern undeva la 28-29%, după mai multe scandaluri – printre care dubioasa Afacere Benalla – și reforme eșuate, Micul Căprar de la Paris încearcă să mimeze anvergura internațională. Măsura i-a dat-o Trump, când l-a curățat de mătreață în Biroul Oval.

Și cum ar fi altfel, când Macron are mari probleme să mențină unitatea propriei țări: se înmulțesc îngrijorător scenariile despre o posibilă împărțire a Franței între imigranții musulmani și băștinași. Însuși mentorul lui Macron, François Hollande, scria într-o carte apărută încă din 2016: „Cum să eviți separarea? Căci tocmai asta este pe cale să se producă: separarea.”

Fără lideri informali și cu un lider formal veșnic ebrietat (în 2016, Juncker a spus în fața Parlamentului European că stă de vorbă cu „conducătorii altor planete”), nu mai a rămas nimeni care să mențină coeziunea Uniunii Europene. Punctele de ruptură se înmulțesc.Grupul Vișegrad este astăzi purtătorul de stindard al tendințelor centrifuge. Paradoxal, victimizarea acestuia (a Ungariei și Poloniei, mai ales) prin punerea la zid de către Bruxelles nu face decât să adâncească faliile din UE.

Alături de Vișegrad și de platforma sa anti-imigrație s-au aliniat Austria și Italia, într-un bloc al țărilor Europei Centrale, în care coeziunea este mult mai mare decât în UE.În jurul acestora se aglutinează un alt bloc, mai mare, legat prin interese mai generale, economice și de securitate: Inițiativa celor Trei Mări, sprijinită puternic de Donald Trump.”[1]

Mai multe pe larg aici -> https://evz.ro/cum-moare-ue-fara-a-se-dezlantui-un-razboi.html?v=347635&page=2

SURSE

  1. https://evz.ro/cum-moare-ue-fara-a-se-dezlantui-un-razboi.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Dr. Francis Boyle, expert în arme biologice: "Atacurile cu antrax din Congresul american au fost realizate cu complicitatea FBI"
Globaliştii au proclamat Republica Europeană! Toţi imigranţii primesc cetăţenie, statele naţionale și graniţele sunt desfiinţate
Proiectele Montauk/Phoenix fac parte din numeroasele operațiuni ultrasecrete cunoscute global sub numele de „Operațiuni Negre” (Black Ops.) și care sunt ascunse cu grijă de ochii opiniei publice
Farfuriile zburătoare create de către naziști
Uniunea Europeană dorește să interzică naționalismul! Naționalismul se află într-o ascensiune uriașă în toată Europa împotriva globaliștilor! Liderul ALDE (Alianța liberalilor și democraților) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, doreste înființarea unui FBI european care să-i vâneze pe naționaliști pe motiv că subminează ordinea europeană!
Analiștii militari americani acuză că rapoartele ISIS au fost manipulate
Statul orwellian în SUA
Îndobitocirea populației prin școală, Mass Media și alimente toxice are ca rol distrugerea capacității de reacție în fața exploatării
Evitati sa faceti imprumuturi la banci ! Bancile atrag oamenii folosind minciuni tactice, iar oamenii ajung sa-si piarda agoniseala de-o viata cand nu mai pot plati !
Laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 1973, Dr. Ivar Giaever, demontează complet minciuna "încălzirii globale"
Proiectul Looking Glass: Scopul acestui proiect este pe de o parte acela de a observa chiar şi cele mai fine distorsiuni temporale (chiar şi de ordinul milisecundelor) din trecut, iar pe de altă parte acela de a perfecţiona o tehnologie capabilă să „privească” în viitor la mai multe „scenarii” virtual posibile pentru a putea fi aleasă în momentul prezent linia temporală cea mai favorabilă pentru versiunea pe care cei aflaţi la putere o doresc
Minunata lume nouă a cipurilor și biometriei. The Telegraph: De ce companiile implantează microcipuri angajaților lor, cât este de etic și până unde se poate ajunge?

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...