Cum să îţi păstrezi mintea curată şi trupul sănătos

Distribuie!

„Dictonul antic „Minte sănătoasă în trup sănătos” ne spune că dacă ai un trup sănătos, e mai uşor să ai o minte limpede şi clară. Dacă îţi îngrijeşti trupul, şi starea ta de spirit va fi mai bună.

În ceea ce privește sănătatea, este necesar să ne uităm şi în sensul celălalt, de la minte către trup. Există o legătură strânsă între gândurile pe care le avem şi starea noastră de sănătate. Trupul este influenţat de toate gândurile şi emoţiile noastre într-un mod foarte concret.


Diferitele tipuri de gânduri sau emoţii pot provoca reacţii la nivelul organismului. Unele pot aduce o stare de sănătate perfectă până la vârste înaintate, în timp ce altele pot provoca boli, mai uşoare sau mai grave.

Nu ne referim aici la gândurile pe care le întreţinem în mod conştient. La nivel conştient, fiecare îşi doreşte să fie sănătos şi în cea mai bună formă. Atunci, unde este sursa gândurilor şi emoţiilor care ne afectează sănătatea?


Conștiința noastră are trei componente: mentalul supraconștient, mintea conştientă (raţională) şi mintea subconştientă. Mintea subconştientă este ca o imensă bază de date care conţine toate amintirile noastre, atât cele din această viață, cât și cele din viețile anterioare. Fiecare dintre aceste amintiri este ca un program care rulează continuu în subconştient şi creează diferite conjuncturi în viaţa noastră. Aceste programe sunt de fapt sursa tuturor problemelor noastre.

Tot ce se manifestă în viaţa noastră, inclusiv starea de sănătate, este o proiecţie a unui program din subconştient, a unei informaţii stocate acolo. De obicei, când află aceasta, mulţi oameni neagă că ar fi așa, deoarece consideră că asta îi face vinovaţi de problemele pe care le au.

În realitate, la origini, am fost creați perfecți, după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Totuși, ceea ce ne creează probleme sunt amintirile pe care le avem în subconştient, şi pentru care suntem responsabili. Dar a fi responsabili nu echivalează cu a ne simți vinovați.

A fi responsabil înseamnă să accepţi că informaţiile din subconştientul tău îţi aparţin, că tu însuţi le-ai pus acolo cândva. Dar mai înseamnă şi că ştii că tot tu poţi să purifici și să te eliberezi de acele informaţii.

A fi responsabil îţi dă putere asupra vieţii tale. Îţi dă puterea de a transforma ceva, fără să depinzi de nimeni altcineva. Dacă ai cauza problemei în tine, înseamnă că poţi să acționezi pentru a produce o transformare. Poţi începe să cureţi aceste programe chiar acum. Şi cu fiecare program curăţat, cu fiecare amintire de care te detașezi, viaţa ta devine mai frumoasă.

Realizează cât de minunat este că totul depinde de tine. Dacă altcineva sau altceva ar trebui să se transforme pentru că tu să fii sănătos, fericit sau împlinit, ai fi la mâna sorţii, şi nu ai avea niciun control. Dar pentru că totul depinde de tine, ai toată puterea din lume.

Există multe metode pentru a înlătura programele subconștiente nefaste, practica meditației yoghine și tehnicile yoga fiind foarte eficiente. Programarea subconștientului prin idei forță benefice și vizualizare creatoare, practica introspecției, metoda hawaiiană „identitatea sinelui prin Ho’oponopono” sunt alte câteva exemple.

Purificând programele subconştiente, vor începe să apară transformări în bine în viaţa ta. Unele situaţii care se tot repetau vor apărea mai rar şi apoi chiar pot să dispară complet. Atunci când o amintire este purificată și ne eliberăm de ea, ne deschidem către momentele de inspiraţie în care primim informaţia perfectă pentru noi. Poate fi o idee nouă, foarte bună, poate să ne apară brusc rezolvarea unei probleme aparent fără soluţie, poate că aflăm despre o terapie sau despre un terapeut care reprezintă exact ce avem nevoie atunci.

Prin eliminarea programelor subconștiente nefaste putem chiar să prevenim anumite boli, care altfel ar fi putut să apară, sau ne putem uşura situaţia atunci când avem deja o problemă de sănătate.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18151
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Cum lucrează subconştientul?
Cheia Adevărului se află în taina omului, în misterul primordial al vieţii. Cercetând Omul, înţelegem Pământul şi apoi Universul. Microcosmosul uman se regăseşte multiplicat în macrocosmosul universal
Gândul şi cuvântul au influenţă asupra trupului fiecăruia, precum şi asupra celor din jur
Ceea ce urmărim cu putere să realizăm, tinde întotdeauna să se îndeplinească în viaţa noastră, chiar dacă la început ar putea părea imposibil
Trebuie să iei o hotărâre? Bazează-te pe intuiție!
Maeştrii de Qi Qong emit unde infrasonice de 100 până la 1000 de ori mai mari decât nivelurile normale
Suferinţa apare de fiecare dată atunci când sunt încălcate legile cosmice ale armoniei şi ale echilibrului, fie prin fapte săvârşite în prezent, fie prin intermediul destinului, care reflectă astfel acţiunile rele din trecut şi din alte existenţe
Gândurile pe care le avem vor fi însoţite întotdeauna de emoţii, care, la rândul lor, vor influenţa corpul fizic
Rețeaua cosmotelurică a Pământului era cunoscută de către vechile civilizaţii, care utilizau focarele de energie benefică pentru a se dezvolta spiritual şi a-şi creşte nivelul de conştiinţă. Spaţiile iniţiatice erau plasate şi ele în astfel de locuri
Timpul, ca energie subtilă universală, este perceput în mod diferit în planuri diferite ale Creaţiei
Puterile creatoare ale gândului
Biofeedback-ul sau neuro-feedback-ul – ştiinţa prin care oamenii pot învăţa cum să îşi controleze activitatea cerebrală

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...