Cum și-a petrecut Saddam Hussein ultimele zile de viață. Dezvăluirile unui soldat american

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Unul dintre soldații americani care l-au păzit pe Saddam Hussein după ce a fost capturat a făcut dezvăluiri despre modul cum și-a petrecut fostul dictator irakian ultimele zile de viață. Liderul irakian a fost executat prin spânzurare pe 30 decembrie 2006.

În ultimele zile de viață, fostul dictator irakian Saddam Hussein a ascultat piesele celebrei artiste americane, Mary J. Blidge, a mâncat brioșe și a făcut exerciții pe o bicicletă, despre care spunea că este poneiul său.


Toate aceste noi dezvăluiri despre unul dintre ultimii dictatori ai lumii apar într-o carte scrisă chiar de unul dintre soldații americani care l-au păzit după ce a fost capturat.Tot el mărturisește că mulți dintre militarii americani se apropiaseră de dictator și chiar au plâns când acesta a fost executat, conform New york Post.

Din carte mai aflăm că Saddam Hussein și-a pedepsit fiul cel mare pentru că a tras cu arma la o petrecere și a ucis mai mulți oameni, dând foc tuturor mașinilor de lux pe care fiul sau le deținea.


La finele anului trecut, un fost analist CIA, a cărui carte a făcut senzație în America, susținea că, dacă fostul președinte irakian Saddam Hussein ar fi rămas la putere, astăzi nu mai vorbeam de ISIS. John Nixon a relatat în cartea sa o conversație, pe care o numește „profetică”, cu Saddam. Americanul susține în cartea sa „Debriefingul unui Președinte: Interogatoriul lui Saddam Hussein”, că ISIS a apărut tocmai datorită debarcării de la putere a fostului lider de la Bagdad.

Saddam era conștient de riscurile potențiale reprezentate de mișcările jihadiste înfloritoare și a fost dornic de a suprima orice astfel de încercări: „Saddam a simțit că grupurile extremiste islamiste din Irak reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regimului său și a aparatului său de securitate și a lucrat asiduu să elimine astfel de amenințări.”, a relatat Nixon in carte.

Saddam Hussein a condus un sfert de secol Irakul. A fost îndepărtat de la putere în urma invaziei americane din 2003.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Cum-si-a-petrecut-Saddam-Hussein-ultimele-zile-de-viata.-Dezvaluirile-unui-soldat-american-143799
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...