






“Dacă examinîm textele antice putem găsi un număr de referinţe despre călătoria în timp. În mitologia hindusă, există povestea Regelui Raivata Kakudmi care călătoreşte pentru a se întâlni cu creatorul, Brahma.
Deşi călătoria sa nu durează mult, când Kakudmi se reîntoarce, pe Pământ trecuseră deja 108 yuga, şi se crede că fiecare yuga reprezenta aproximativ 4 milioane de ani. Explicaţia pe care Brahma i-a dat-o lui Kakudmi este că timpul se scurge diferit la diferite nivele ale existenţei. În mod similar, avem referinţe în Koran despre peştera lui Al-Kahf.
Povestea face referire la un grup de tineri creştini, care au scăpat de persecuţie în anul 250 d.Cr. şi s-au retras, sub îndrumarea Domnului, într-o peşteră unde Domnul i-a adormit. Aceştia s-au trezit 309 ani mai târziu. Această poveste coincide, cu mici diferenţe, cu povestea creştină a celor şapte adormiţi.
O altă poveste vine din legenda japoneză a lui Urashima Taro. Se spune că Urashima Taro a vizitat palatul de sub apă al Zeului Dragon Ryujin. Acesta a stat acolo timp de trei zile, dar, când s-a întors, la suprafaţă trecuseră 300 de ani.
În textul buddhist Pali, se precizează că în Paradisul celor 30 de Devas (locul Zeilor) timpul trece într-un ritm diferit, astfel încât 100 de ani pe Pământ înseamnă o singură zi pentru aceştia. Iar referinţele din textele antice sunt multe mai multe.”[1]
SURSE
- https://epochtimes-romania.com/news/calatoria-in-timp-de-la-mitologie-antica-la-stiinta-moderna—219774
- Foto: Internet
Citiți și...






