Daniel Fenechiu, singurul senator care a votat împotriva proiectului Legii Vaccinării Obligatorii: Ar trebui ca statul să aibă obligația să pună la dispoziția populației vaccinurile, iar familiile să decidă efectiv în legătură cu vaccinarea

by “Daniel Fenechiu, singurul senator care a votat împotriva proiectului Legii Vaccinării Obligatorii: Ar trebui ca statul să aibă obligația să pună la dispoziția populației vaccinurile, iar familiile să DECIDĂ efectiv în legătură cu vaccinarea Proiectul Legii vaccinării obligatorii merge înainte prin Parlament, deși actul normativ inițiat de Guvernul României […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Daniel Fenechiu, singurul senator care a votat împotriva proiectului Legii Vaccinării Obligatorii: Ar trebui ca statul să aibă obligația să pună la dispoziția populației vaccinurile, iar familiile să DECIDĂ efectiv în legătură cu vaccinarea

Proiectul Legii vaccinării obligatorii merge înainte prin Parlament, deși actul normativ inițiat de Guvernul României a stârnit numeroase proteste în societatea civilă din România.


Din păcate, au fost prea puțini parlamentari cei care au fost dispuși să ia în considerare observațiile făcute de asociații non-guvernamentale, de către medici, părinți sau chiar de instituții ale statului.

Proiectul a primit avize pozitive de la toate Comisiile de specialitate ale Senatului, mai puțin de la Comisia de Buget – Finanțe. Totuși, și în Comisia Juridică a existat o voce care a exprimat critici la adresa proiectului, aceea a deputatului PNL, Daniel Fenechiu.


Într-o intervenție exclusivă pentru ActiveNews.ro, Fenechiu explică faptul că legea ar trebui să prevadă obligativitatea statului de a pune la dispoziție vaccinurile către popor, iar familiile să decidă dacă-și vaccinează copiii sau nu.

„Noi, la Comisia Juridică, am primit cu drag reprezentanții Societății civile care  au ridicat o serie de probleme și chiar ne-au propus o serie de amendamente pe care eu mi le-am însușit, însă votul în Comisie a fost un vot împotriva admiterii de amendamente și în favoare avizării formei trimisă de Guvern.
Probabil că sunteți interesați să aflați motivul pentru care există și oameni care votează împotrivă, nu atât în ceea ce privește votul meu, ci care ar putea fi motivația unui parlamentar care votează împotriva unei asemenea legi. Nu am o problemă cu vaccinarea, sunt de părere că rolul vaccinurilor a fost demonstrat științific, vaccinurile făcând bine în general. Însă tot practica de zi cu zi ne-a demonstrat că există anumite situații în care anumite vaccinuri au generat uneori consecințe iremediabile, s-a vorbit aici de copii care după ce au fost vaccinați au suferit diverse modificări de sănătate, repet, unele ireversibile, și sunt foarte mulți părinți care critică  vaccinarea obligatorie. Eu cred că reglementarea în România a politicii de vaccinare ar trebui să fie în consonanță, cum este în foarte multe țări europene, în special în țările nordice, unde Statul să aibă obligația să pună la dispoziția populației vaccinurile, iar familiile să decidă efectiv în legătură cu vaccinarea. Iar în ipoteza în care va prevala varianta vaccinării obligatorii, cred că trebuie să se țină cont și de obiecțiile pe care părinții sau diverse asociații le-au ridicat, în legătură cu testarea obligatorie înainte de vaccin.
Pentru că chiar dacă incidența – am auzit asta de la anumiți susținători ai vaccinării obligatorii – unor consecințe nefaste este destul de mică procentual, se vorbește de un caz la zece mii sau douăzeci de mii de persoane vaccinate, sunt sigur că niciunul dintre părinți nu-și dorește ca acel 0,1 la sută să fie copilul lui. Iar în momentul în care există un risc cât se poate de mic, eu cred că trebuie făcute toate eforturile ca acesta să fie exclus. Deci cred că în ipoteza în care se va merge pe vaccinarea obligatorie, trebuie respectată opțiunea părinților de a se face și o testare prealabilă obligatorie prin care să se constate cum reacționează organismul copilului la acel vaccin”, a spus Fenechiu.
Mai mult, senatorul arată că în România, declararea existenței unei pandemii se face prin semnătura ministrului sănătății, nu prin cumularea unor factori obiectivi.
„Separat de acest aspect, în lege sunt destul de multe lucruri care pot suscita o dezbatere și suscită o dezbatere – din păcate ea nu se mai face în plenul Senatului, poate în plenul Camerei Deputaților va exista mai multă îngăduință și mai multă dorință de dezbatere.
Mă refer la acea prevedere care stabilește un anumit tip de vaccinare obligatorie, chiar și pentru adulți în momentul în care ar exista o pandemie, pandemia fiind stabilită, potrivit legii, printr-un ordin de ministru, fără să se stabilească într-un mod riguros, exact, care sunt condițiile în care se poate stabili acea pandemie și care este procedura, iar când am văzut acel text m-am gândit automat la gripa aviară și m-am gândit la toată  tevatura care a existat la vremea respectivă, și aș mai putea enunța, tot ca lucruri care au ridicat destul de multe dezbateri în spațiul public, și confruntarea dintre cei care susțin dreptul persoanei de a dispune de corpul ei, adică dreptul persoanei de a stabili ea dacă este bine pentru ea sau pentru copilul persoanei respective să se vaccineze sau nu, și respectiv ideea de protecție generală a societății și de vaccinare obligatorie”, a încheiat Fenechiu.
Duminică 22 octombrie, în mai multe orașe din Țară au loc marșuri pentru libertatea de alegere în privința vaccinării. În București, evenimentul începe de la ora 17:00, în Piața Constituției.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Daniel-Fenechiu-singurul-senator-care-a-votat-impotriva-proiectului-Legii-Vaccinarii-Obligatorii-Ar-trebui-ca-statul-sa-aiba-obligatia-sa-puna-la-dispozitia-populatiei-vaccinurile-iar-familiile-sa-DECIDA-efectiv-in-legatura-cu-vaccinarea-146804
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Medici de familie implicaţi în mafia farmaceutică: au prescris la sute de pacienţi un medicament de care nu aveau nevoie
Doar 50 de parlamentari s-au vaccinat
În 2010, Ministerul Sănătății i-a mințit pe români că actorul Toni Tecuceanu a murit de gripă porcină pentru a-i determina să se vaccineze! Actorul Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii din spital!
Cluj: Peste 50 de persoane au protestat împotriva vaccinării obligatorii
Premierul României, Sorin Grindeanu, susținătorul vaccinării și legilor Big Brother, omul globaliștilor SUA-UE
Dr. Mircea Ciuhrii, doctor docent în virusologie, a demascat isteria gripei aviare din perioada 2005-2006
De ce transformă Tudose Institutul Cantacuzino în unitate militară? Ne vor vaccina militarii?
Globaliștii USR-#Rezist au inițiat un proiect de lege împotriva medicamentelor homeopate prin care vor ca astfel medicamentele homeopatice să fie inscripţionate cu mesajul: "Acest produs nu are efecte asupra sănătății"
În Câmpina, familiile sunt vizitate de poliţiştii locali care le cer să se prezinte la unul din cele trei centre medicale deschise în cadrul campaniei pro-vaccinare! Mesajul scris lăsat de poliţie părinţilor este unul ameninţător!
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, propagandist al vaccinării obligatorii, este suspectat de plagiat
Peste o mie de oameni au protestat în Piața Victoriei față de Legea vaccinării. Părinți: „Am venit pentru că vrem să fim liberi", „Copiii mei nu sunt proprietatea statului!”, „Familia naște și își crește copiii, nu statul”
O campanie de denigrare a Asociației Pro Decizii Informate: Pliantele antivaccinare, distribuite de Asociația Pro Decizii Informate, conțin informații reale, nu "informații false", așa cum mint cei din presa globalistă și Ministerul Sănătății
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro