DARPA proiectează sateliți gigantici, capabili să supravegheze în fiecare moment 40% din suprafața planetei Pământ

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Agenţia DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), care face parte din Departamentul Apărării Statelor Unite ale Americii are sarcina de a proiecta şi dezvolta tehnologii sofisticate în domeniul militar.

De curând a fost încheiat un nou proiect, care avansează o nouă generaţie de sateliţi, capabili să observe 40% din suprafaţa Pământului deodată. Astfel, satelitul MOIRE va putea capta imagini cu o rezoluţie foarte mare în timp real, din orice punct al planetei noastre.


MOIRE (The Membrane Optical Imager for Real-Time Exploitation) este realizat din 18 oglinzi octagonale, care se deschid pentru a forma astfel un „ochi uriaş”, ce măsoară 20,7 metri în diametru.

Plasat la aproximativ 35 000 km deasupra Pământului, satelitul MOIRE va putea să observe cam 40% din suprafaţa planetei noastre, transmiţând fotografii de mare rezoluţie, în timp real. În prezent, MOIRE se află în cea de a doua fază a asamblării sale, iar prototipul său a fost deja testat cu succes.


Până acum, logistica necesară transportului în spaţiul cosmic a unui satelit atât de mare nu a putut asigura plasarea lui pe orbită. Totuşi, graţie unor tehnologii revoluţionare, acum lentilele oglinzilor satelitului nu mai sunt confecţionate din sticlă, ci dintr-un material plastic special, subţire cam cât o peliculă obişnuită de film fotografic.

Nu numai că acest material este mai uşor, dar el se poate şi plia fără să se spargă, ocupând deci mai puţin loc la lansare. În plus, aceste membrane sunt mai uşor de întreţinut şi durează mai mult în timp.

Deşi DARPA nu a dat nicio informaţie cu privire la costurile unor astfel de membrane, totuşi noua tehnologie va reduce în mod considerabil costurile de lansare a sateliţilor pe orbită.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/darpa-proiecteaza-sateliti-gigantici-capabili-sa-supravegheze-in-fiecare-moment-40-din-suprafata-planetei-a232
  2. Foto: Internet
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...