De ce au construit anticii piramide în întreaga lume?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Să începem cu construirea piramidelor. Aceste monumente antice impresionante pot fi găsite peste tot în lume: de la piramide în trepte, la piramide circulare și clasice, aproape toate culturile antice au construit piramide care pun la îndoială modul în care istoricii clasici privesc vechile civilizații.

Egiptenii, chinezii, civilizațiile precolumbiene, incașii, mayașii, aztecii și numeroase alte civilizații antice (posibil chiar și din Antarctica și, mai aproape de România, în Bosnia-Herțegovina zilelor noastre) au ridicat piramide care rezistă și acum. Până în prezent, nimeni n-a reușit să înțeleagă scopul real al acestor construcții.


Au fost ele într-adevăr concepute pentru a servi drept morminte? Sau poate erau folosite ca depozite, monumente în onoarea zeilor? Sau – așa cum tot mai mulți încep să creadă – este, oare, posibil ca piramidele să fi fost construite pentru a capta energiile naturale ale planetei și ale universului?

Misterul piramidelor se adâncește atunci când ne dăm seama că unele dintre ele, precum cele de pe Platoul Gizeh din Egipt, sunt aliniate astronomic. Adevărul este că, deși am încercat din răsputeri să pricepem principiile fundamentale ale piramidelor construite de antici, încă nu avem nici cea mai vagă idee despre cum au fost capabile aceste civilizații să construiască ceva atât de grandios și, mai ales, de ce.


„Precum în Cer, așa și pe Pământ” – Aliniamente celeste oglindite în structuri terestre

Ceea ce ne intrigă și mai mult este faptul că majoritatea construcțiilor de acest gen au o componentă astronomică. Dacă ne uităm la piramidele de pe Platoul Gizeh, la cele de la Teotihuacan sau chiar și la piramidele din China, vom vedea că toate par a fi aliniate cu anumite constelații.

Piramidele din Egipt au o legătură strânsă cu constelația Orion, care pare să fi fost foarte importantă nu doar pentru egipteni, dar și pentru azteci și predecesorii lor, chinezi și alte civilizații din lumea întreagă.

Cum au fost acești oameni, considerați primitivi, capabili să poziționeze monumente cu o asemenea precizie? Acesta rămâne una dintre cele mai mari enigme ale istoriei.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/mistere-neelucidate-simboluri-oculte-ce-apar-adeseori-in-civilizatiile-antice

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...