De ce e așa de greu să privești pe cineva în ochi atunci când porți o conversație

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„De ce e asa de greu sa privesti pe cineva in ochi atunci cand porti o conversatie

Ti s-a intamplat sa nu poti mentine contactul vizual atunci cand vorbesti cu cineva? O cercetare recenta arata ca fenomenul e mai frecvent decat ti-ai imagina si nu esti singurul in aceasta situatie.


Explicatia e aceea ca creierul nu poate face fata celor doua actiuni simultan: ganditul, pentru a folosi cuvintele potrivite, si capacitatea de a te concentra pe chipul interlocutorului, pe ochii acestuia, au conchis in urma studiului cercetatorii de la Universitatea Kyoto din Japonia, relateaza Science Alert.

In cadrul experimentului care a condus la aceasta concluzie, 26 de voluntari au fost pusi sa faca niste teste de asociere a cuvintelor in timp ce erau obligati sa se concentreze pe niste chipuri generate pe computer. Cand incercau sa „priveasca in ochi” personajele fictive nu se descurcau la fel de bine la test. Cand insa chipurile privite „priveau” in departare, in alta parte si nu la ei, rezultatul testului era mai bun.


 

Oamenii de stiinta au tras concluzia ca inclusiv ezitarea e semn ca creierul are parte de prea multa informatie in acelasi timp, se arata in jurnalul Cognition. Asa ca, data viitoare cand un om nu te priveste atunci cand iti vorbeste, nu te gandi neaparat ca e nepoliticos; e posibil sa fie prea asaltat de informatii si sa nu poata face fata.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/de-ce-e-asa-de-greu-sa-privesti-pe-cineva-in-ochi-atunci-cand-porti-o-conversatie-81731
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...