De fiecare dată când trăim intens o dorinţă, noi devenim un oscilator, emiţând anumite vibraţii. Motiv pentru care atragem prin rezonanţă condiţiile favorabile împlinirii ei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Din cele expuse până aici reiese clar că, datorită faptului că tot ce există în manifestare este vibraţie, rezonanţa este un fenomen de o importanţă covârşitoare, el permiţând transferul energiei de la sistemele vibratorii cosmice (cvasi-infinite) către cele finite, în cazul nostru – cele terestre. Iată, deci, că secretul evoluţiei spirituale accelerate constă în utilizarea conştientă a fenomenelor de rezonanţă cu sferele infinite de energie benefică din Univers.

Un mod simplist de a privi tot ceea ce există, dar util în a ne facilita înţelegerea, este să considerăm că orice obiect, orice entitate este un oscilator.


În această situaţie, tot ceea ce se petrece în noi şi în afara noastră este rezultatul interacţiunii continue dintre aceşti oscilatori care vibrează şi diferite frecvenţe, amplitudini şi faze. De exemplu, de fiecare dată când trăim intens o dorinţă, noi devenim un oscilator, emiţând anumite vibraţii. Motiv pentru care atragem prin rezonanţă condiţiile favorabile împlinirii ei. De aceea chiar se şi spune uneori, despre oameni care ştiu să fructifice oportunităţile, că „au noroc”.

În realitate, însă, ei sunt puternic focalizaţi pe ceea ce îi preocupă şi, de aceea, ştiu să folosească în mod corect şi eficient situaţiile în care se află. La antipod sunt fiinţele cu gândire nefastă, pesimiste, lipsite de încredere în forţele proprii; acestea văd în jurul lor doar necazurile, tristeţea, neajunsurile. Ele ajung să atragă – prin rezonanţă – evenimentele nefaste. Nu degeaba spune un proverb că „Soarta este opera celor puternici şi scuza celor slabi”.


Vibraţiile respectă principiul polarităţii

Din punct de vedere fizic, vibraţiile sunt de două tipuri:

– Vibraţii care se propagă, numite unde, fenomenele corespunzătoare acestora purtând numele de fenomene ondulatorii; acestora le este caracteristic faptul că prin intermediul lor se transmite energia dintr-un loc în altul, ele aflându-se, astfel, la baza multor fenomene tainice din Univers, dintre care putem menţiona telepatia.
– Vibraţii care nu se propagă, numite oscilaţii (vibraţii), fenomenele corespunzătoare lor purtând numele de fenomene oscilatorii (vibratorii) şi fiind definite prin aceea că posedă o energie a lor proprie, intrinsecă.

Deci, dacă privim întreaga manifestare ca fiind energia vibratorie, atunci aceasta (energia) va fi de două feluri:

– energie dinamică, în mişcare manifestatoare (legată de fenomenele ondulatorii);
– energie statică, potenţială, concentrată (legată de fenomenele oscilatorii).

Se poate observa cu uşurinţă reflectarea – şi la acest nivel – a principiului fundamental al polarităţii (dualităţii) dinamice a manifestării, exprimat de diagrama YIN-YANG: există două tipuri de vibraţii corespunzătoare celor două aspecte ale mişcării (dinamică şi statică), cărora le sunt asociate două tipuri de energie – cinetică şi, respectiv potenţială – aceste aspecte fiind într-un permanent echilibru dinamic.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/fenomenul-de-rezonanta-aspecte-fizice-cu-semnificatie-esoterica

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...