De la 4G la 5G: care sunt implicațiile?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„De la 4G la 5G: care sunt implicațiile?

„Noi, semnatarii, oameni de ştiinţă, doctori şi organizaţii de mediu, precum și alte persoane (…), solicităm oprirea de urgenţă a dezvoltării reţelelor wireless 5G (generaţia a cincea), incluzând 5G prin intermediul sateliţilor spaţiali. 5G va creşte masiv expunerea la radiaţii de frecvenţe radio (RF) în plus faţă de reţelele de telecomunicaţii 2G, 3G şi 4G deja funcţionale. Radiaţiile RF s-au dovedit a fi periculoase pentru oameni şi mediu. Punerea în funcţiune a 5G reprezintă un experiment asupra umanităţii şi a mediului, ce se defineşte în termeni de crimă în legislaţia internaţională.”


Așa începe apelul internațional intitulat „Stop 5G pe Pământ şi în Spaţiu!” adresat către Națiunile Unite, Organizația Mondială a Sănătății, Uniunea Europeană, Consiliul Europei și toate guvernele naționale, semnat până acum de peste 48.000 de persoane din 111 țări.

„Companiile de telecomunicaţii din toată lumea”, anunță textul apelului, „cu suportul guvernelor, sunt în poziţia de a implementa, în următorii doi ani, reţeaua wireless de generaţie a cincea (5G). (…) În principiu, tot ce posedăm şi cumpărăm, de la frigidere și maşini de spălat până la cartoane de lapte, perii de păr şi scutece pentru copii va conţine antene şi microcip-uri şi va fi conectat wireless la internet. Fiecare persoană de pe planetă va avea acces instant la comunicaţii wireless de foarte mare viteză, din orice locaţie, chiar şi din păduri tropicale, din mijlocul oceanelor sau din Antarctica.”


Deși poate pentru unii cititori aceste detalii sunt deja cunoscute, inițiatorii apelului avertizează că, în urma implementării tehnologiei 5G, vor rezulta schimbări de mediu fără precedent, la nivelul întregii planete. Pentru a asigura funcționarea în condiții optime, se estimează că pe Pământ vor fi instalate milioane de noi stații 5G, iar în spațiu, 20.000 de noi sateliți. Mai mult decât atât, Internetul Obiectelor va cuprinde, până în anul 2020, aproximativ 200 miliarde de obiecte cu caracter transmiţător, iar câțiva ani mai târziu se estimează că numărul acestora va ajunge la un trilion.

Apelul subliniază că există peste 10.000 de studii de specialitate apărute în reviste științifice de prestigiu, care atestă că „radiaţiile din frecvenţe radio (RF) sunt nocive pentru viaţă”. În sprijinul acestei afirmații stau „dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi şi afectaţi, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor şi organelor într-o largă varietate de plante şi animale, precum şi dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei moderne – cancer, boli de inimă şi diabet – sunt cauzate de poluarea electromagnetică.”

Apelul este tranșant: „Dacă planurile industriei de telecomunicaţii pentru 5G se concretizează, nicio persoană, animal, pasăre sau insectă de pe planetă nu va mai avea capacitatea de a evita expunerea, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, la niveluri de radiaţie RF de zeci până la de sute de ori mai mari decât cele existente în acest moment, fără posibilitatea de a nu fi expus nicăieri pe planetă. Aceste planuri legate de 5G ameninţă să provoace efecte grave și ireversibile asupra oamenilor, ca şi distrugerea permanentă a tuturor ecosistemelor Pământului.”

Și, după ce ne sunt puse în față aceste perspective deloc liniștitoare, se afirmă: „Este necesar să fie luate măsuri imediate în vederea protejării umanităţii şi a mediului, în conformitate cu imperativele etice şi acordurile internaţionale”.

De ce va crește tehnologia 5G expunerea la radiații

Apelul explică modul în care funcționează tehnologia 5G:
„În vederea transmiterii unui volum enorm de date pentru Internetul Obiectelor (IoT – Internet of Things), tehnologia 5G, atunci când e dezvoltată total, va folosi unde milimetrice, ce sunt transmise slab prin material solid. Acest aspect va solicita fiecărui operator să instaleze staţii de bază la fiecare 100 de metri, în fiecare arie urbană din lume.

Spre deosebire de generaţiile anterioare de reţele wireless, în cadrul cărora o singură antenă transmite către o arie largă, staţiile de bază şi dispozitivele 5G vor avea antene multiple aranjate în reţele fazate, care colaborează pentru a emite raze fascicule focalizate, dirijabile, asemănătoare cu laserele, ce se pot urmări reciproc. Fiecare telefon 5G va conţine duzine de antene mici, toate colaborând pentru a urmări şi ţinti o rază foarte focalizată către cel mai apropiat turn de comunicaţii celulare.

Comisia Federală pentru Comunicaţii din Statele Unite (FCC) a adoptat reguli permiţând capacităţi de putere efectivă pentru aceste fascicule de până la 20 de waţi, de zece ori mai puternice decât nivelurile admise pentru telefoanele actuale.” Numele acestei tehnologii este MIMO (input-uri multiple, output-uri multiple).”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20633
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...