De unde provine numele fluviului Amazon? De la numele unui trib legendar din nordul Mării Negre!

Distribuie!

„Amazonul, fără a fi cel mai lung fluviu din lume, este fluviul care are debitul cel mai mare. Între izvoarele Amazonului – aflate în masivul Nevado Mismi (5597 metri), și Oceanul Pacific există o distanță cu vreo 14 km mai mare decât distanța dintre București și Brașov. În lungul drum pe care-l străbate de la obârșiile sale și până la Atlantic, Amazonul adună în albia sa atâtea râuri și pârâuri încât furnizează oceanului câte 219.000 metri cubi de apă în fiecare clipă. În preajma gurilor Amazonului, apa Atlanticului este dulce. Din doar câteva date geografice, realizăm cât de mare poate fi această apă curgătoare.

Dacă numele Atlanticului provine de la titanul Atlas („marea lui Atlas”), numele mărețului fluviu care parcurge Ecuadorul, Columbia, Bolivia, Peru și Brazilia, în drumul său de la apus către răsărit, trebuie să provină de la… amazoane. Dar ce să caute amazoanele la atâtea mii și mii de kilometri de locurile lor de baștină?!”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/de-unde-provine-numele-fluviului-amazon-din-nordul-marii-negre/

SURSE


  1. http://www.cunoastelumea.ro/de-unde-provine-numele-fluviului-amazon-din-nordul-marii-negre/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...