Decizie istorică: Schimbul de informații dintre Marea Britanie și SUA a fost ilegal

Distribuie!by “În prima sentință pronunțată vreodată împotriva serviciilor secrete, o instanță de judecată a decis că serviciile secrete britanice au acționat ilegal atunci când au accesat mase de date colectate de Agenția Națională pentru Securitate din SUA. Tribunalul pentru Anchetatori (Investigatory Powers Tribunal) a emis o hotărâre conform căreia serviciile […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În prima sentință pronunțată vreodată împotriva serviciilor secrete, o instanță de judecată a decis că serviciile secrete britanice au acționat ilegal atunci când au accesat mase de date colectate de Agenția Națională pentru Securitate din SUA.

Tribunalul pentru Anchetatori (Investigatory Powers Tribunal) a emis o hotărâre conform căreia serviciile secrete britanice, Sediul pentru Comunicații al Guvernului Marii Britanii (GCHQ), a acționat ilegal atunci când a accesat o masă de date cu privire la milioane de utilizatori ai mijloacelor de comunicații electronice și nu numai, date colectate de către Agenția Națională pentru Securitate din SUA (NSA).


Tribunalul a considerat că schimbul de informații a fost ilegal până în decembrie 2014 pentru că până atunci au fost secrete normele care reglementau accesul Marii Britanii la programele de supraveghere electronică în masă ale NSA, PRISM și Upstream.
O hotărâre extrem de importantă

Tribunalul pentru Anchetatori judecă plângerile formulate împotriva GCHQ, MI5 și MI6, iar aceasta este o hotărâre extrem de importantă pentru că este pentru prima oară în istoria de15 ani a tribunalului când sentința este împotriva serviciilor secrete.


Acordul cu privire la schimbul de informații dintre SUA și Marea Britanie a ieșit la iveală anul trecut, în timpul procedurilor legale inițiate de către Liberty, Privacy International și Amnesty International prin care au fost contestate, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Snowden, practicile de supraveghere ale GCHQ.
Puține garanții

În decembrie 2014, Tribunalul a hotărât că accesul GCHQ la informațiile colectate de NSA urma să fie legal din acel moment deoarece politicile secrete care reglementau raporturile dintre Marea Britanie și SUA au fost făcute publice în timpul cazului.

Liberty nu este de acord cu faptul că dezvăluirea puținelor garanții care există a fost suficientă pentru a face activitățile de supraveghere în masă și de schimb de informații ale GCHQ să fie legale și de aceea va contesta decizia din decembrie a tribunalului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

James Welch, directorul departamentului juridic al Liberty, a declarat: „Acum știm că prin menținerea publicul în necunoștință de cauză cu privire la raporturile secrete cu Agenția Națională pentru Securitate, GCHQ a acționat ilegal și ne-a încălcat drepturile. Activitățile lor au devenit legale doar datorită nivelului de informații pe care Liberty și ceilalți reclamanți au reușit să le stoarcă de la guvernul nostru obsedat de a ține totul secret.

NSA nu mai are voie sa spioneze americanii

Serviciile de informații continuă însă să păstreze puteri neîngrădite cu privire la supravegherea a milioane de comunicații private ale oamenilor- iar tribunalul consideră că puținele garanții dezvăluite în timpul procedurilor legale de anul trecut reprezintă o protecție adecvată a dreptului nostru la viață privată. Noi nu suntem de acord, așa că ne vom continua lupta în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.””[1]

SURSE

  1. http://www.liberties.eu/ro/news/schimb-de-informatii-intre-marea-britanie-si-sua-ilegal
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Despre generalii războiului informațional și mașinăria propagandistică numită generic "Clinton News Network" (CNN)
Italia: Protest masiv anti-vaccinare forțată! Presa ignoră evenimentul. De ce? Pentru că este coruptă și vândută!
Documentarul Hold-Up despre Covid-19 și Marea Resetare
Vladimir Putin: "O societate care nu își poate apăra copiii nu are viitor"
Atacurile informatice la nivel mondial - o operațiune "steag fals" a serviciilor secrete din SUA și UE
UE înseamnă exploatare, abuz, sărăcie, homosexualitate, multiculturalism, teoria gender, ateism militant, "corectitudine politică", lipsa libertății de exprimare, Big Brother, Stat Polițienesc, lipsa valorilor naționale și Noua Ordine Mondială
Bloomberg nici nu se mai ascunde și clamează că națiunile din Est nu mai au niciun control politic asupra propriilor state: Capitalul occidental a colonizat Europa de Est. Țările din Est au proprietari străini
Le Pen se proclamă „candidatul poporului” şi promite să elibereze francezii de elitele arogante
Presa de la Washington: "Rusii ar putea sa invadeze Europa in septembrie. Cum ar trebui sa reactioneze SUA?" Presa globaliștilor din SUA difuzează știri false cu privire la Rusia!
În 2017, Anthony Fauci a afirmat că în următorii ani va fi o pandemie
Jurnalist american, discurs antologic împotriva celor care cer bombardarea Siriei: Toate aceste genii ne spun că Assad a ucis copii. Chiar știu ei cu adevărat asta? Ni se spune acum exact aceeași poveste pe care ne-au spus-o în aprilie 2017
Rusia denunță decizia „tendențioasă și antisârbă" a Tribunalului Penal Internațional de condamnare a lui Ratko Mladici
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro