Departamentul de stat american nervos după noile acuzații ale Turciei privind implicarea CIA în puci

Distribuie!by “Retorica provocatoare antiamericană în legătură cu puciul eșuat din Turcia “nu ajută pe nimeni”, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, în replică la acuzațiile din presa turcă potrivit cărora un think-tank din Washington s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează Reuters […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Retorica provocatoare antiamericană în legătură cu puciul eșuat din Turcia “nu ajută pe nimeni”, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, în replică la acuzațiile din presa turcă potrivit cărora un think-tank din Washington s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează Reuters conform Agerpres.

Mai multe ziare pro-Erdogan au scris în weekend pe primele pagini despre această presupusă implicare, prezentând fotografii cu Henri Barkey și alți participanți la conferință și sugerând că aceștia sunt agenți CIA care au instigat la declanșarea puciului, notează Washington Times.


“Genul ăsta de teorie a conspirației, retorică provocatoare, nu ajută pe nimeni absolut deloc”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Elizabeth Trudeau, într-un briefing de presă, întrebată despre acuzațiile din presa turcă conform cărora Centrul Woodrow Wilson s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat.

“Am discutat cu omologii noștri turci despre acest tip de retorică care nu ajută pe nimeni”, a adăugat ea.


Oficialii think-tank-ului au infirmat și ei acuzațiile din presa turcă, potrivit Washington Times.

Puciul eșuat din Turcia soldat cu peste 200 de morți a coincis cu o conferință de trei zile pentru mediul academic, organizată de think-tank pe insula Buyukada, din apropiere de Istanbul.

Oficialii centrului Wilson au precizat că respectiva conferință, organizată de directorul de programe pentru Orientul Mijlociu Henri Barkey, a fost planificată din decembrie, în colaborare cu universitatea Kultur din Istanbul și nu a avut nimic de a face cu tentativa de puci.”[1]

Nu putem sa nu observam ipocrizia uriasa a americanilor cu privire la loviturile de stat pe care le-au orchestrat de-a lungul deceniilor. Lovitura de stat din Iran, din 1953, a fost orchestrata de catre CIA impreuna cu MI6 cu scopul de a-l inaltura de la putere pe Premierul Iranului, Mohammed Mossadegh.

CIA Turcia Erdogan lovitura de stat

In 2009, Presedintele SUA, Barack Obama, nu a mai avut incotro, ca urmare a dezvaluirilor facute de Departamentul de Istorie al CIA, si a recunoscut toate aceste aspecte din culisele murdare ale “democratiei” americane.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/departamentul-de-stat-american-nervos-dupa-noile-acuzatii-ale-turciei-privind-implicarea-cia-in-puci/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro