Departamentul Trezoreriei din SUA a otrăvit alcoolul în timpul Prohibiției

Distribuie!by Prohibitia in SUA a inceput in anii 20. Masura a fost luata pe fondul unei miscari impotriva consumului de alcool, sustinuta in principal de protestantii din mediul rural. Legea Volstead si al 18-lea amendament la Constitutia SUA au pus in practica prohibitia nationala, care a durat pana in 1933. […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prohibitia in SUA a inceput in anii 20. Masura a fost luata pe fondul unei miscari impotriva consumului de alcool, sustinuta in principal de protestantii din mediul rural. Legea Volstead si al 18-lea amendament la Constitutia SUA au pus in practica prohibitia nationala, care a durat pana in 1933.

In ciuda legilor dure si a masurilor luate de autoritatile americane, Prohibitia nu a reusit sa elimine consumul de alcool, in cei 13 ani in care a fost in vigoare, ba mai mult, a dus la aparitia unor retele de crima organizata si la dezvoltarea celor existente, cum ar fi Mafia.


Pentru a face fata cererii uriase, contrabandistii nu numai ca produceau alcool, dar si furau cantitati mari de alcool industrial, relateaza Business Insider. Chimistii platiti de traficanti se asigurau apoi ca elementele nocive, in special alcoolul metilic, erau eliminate, si se putea trece la realizarea produselor atat de cautate. Guvernul american a aflat de aceasta practica si a inceput sa adauge in alcoolul industrial substante chimice mult mai periculoase, cum ar fi kerosenul, acetona sau cloroformul.

Acestea trebuiau sa imbolnaveasca un numar de consumatori si sa-i descurajeze pe ceilalti. Se estimeaza ca numai in New York, intre 1926 si 1927, au murit peste o mie de persoane, otravite de substantele adaugate de autoritati in alcoolul industrial.


Este o poveste mai puţin cunoscută despre cum guvernul Statelor Unite ale Americii otravea rezerve întregi de alcool în timpul Prohibiţiei, cu efecte letale asupra propriei populaţii.

Este anul 1926, în Ajunul Crăciunului. La camera de gardă a Spitalului Bellevue din oraşul New York dă buzna un bărbat beat, înfricoşat de un închipuit Moş Craciun înarmat cu o bâtă, care îl urmăreşte vrând să-l rănească. Înainte ca personalul spitalicesc să îi stabilească diagnosticul – halucinaţiile induse de alcoolul consumat erau numai un simptom – omul moare.

La fel i se întâmplă şi unui alt petrecăreţ de sărbători. Şi încă unuia. Până la finele Crăciunului, spitalul este luat cu asalt de peste 60 de pacienţi, extrem de grav îmbolnăviţi de alcool, dintre care opt decedează. În următoarele două zile alţi 23 de indivizi mor în New York, ca urmare a celebrării bahice a evenimentului creştin.

Medicii acelei perioade erau obişnuiţi cu intoxicarea prin alcool, o rutină a erei prohibiţei. Băuturile vremii îi îmbolnăveau adesea pe oameni, deoarece erau produse în distilerii ascunse, în condiţii neigienice, contractând pulberi metalice şi alte impurităţi. Dar acum rata şi manifestarea îmbolnăvirilor deveniste cu totul alta. Iar decesele, aşa cum aveau să descopere la scurtă vreme investigatorii, se petreceau prin necuprinsa “bunăvoinţă” a guvernului SUA.

Deranjaţi că oamenii continuau să consume în cantităţi mari alcool chiar şi după interzicerea lui, oficialităţile federale au decis să încerce o modalitate coercitivă cu totul nouă. Au ordonat otrăvirea alcoolului industrial produs în Statele Unite – folosit în vopsele şi solvenţi, combustibili şi produse medicamentoase – , produs adesea subtilizat de contrabandişti, redistilat şi vândut sub formă de băuturi spirtoase.

Se estimează că, până la jumătatea anilor 1920, 225 de milioane de litri de alcool industrial erau furate anual pentru a-i aproviziona pe toţi băutorii din SUA (Prohibiţia a fost instaurată la 1 ianuarie 1920).

Aproximativ 70 de formule de denaturare au fost luate în calcul de guvernul american, între care cea mai simplă metodă era adăugarea toxicului alcool metilic în amestec, ori a unor compuşi foarte amari, mai puţin letali, dar de natură sa îi dea alcoolului un gust îngrozitor.

Mai târziu, în 1927, s-a ajuns chiar la adăugarea unor substanţe puternic otrăvitoare, precum kerosen, gasolină, benzen, cadmiu, cloroform, camfor, acid carbolic, acetonă, zinc, mercur. Totodată, s-a decis sporirea nivelului de alcool metilic – până la 10% din cantitatea totală a produsului – mişcare care a dovedit cel mai mare potenţial letal.

Ideea a fost aceea de a înspăimânta populaţia cu privire la consumul ilicit de licori bahice. În schimb, rezultatul obţinut s-a dovedit cu mult mai crunt şi, până la sfarşitul Prohibiţiei, în 1933, programul federal de intoxicare înregistrase în “palmares”, după unele estimări, cel puţin 10.000 de morţi. Desigur, aceştia s-au ales cu deosebire din rândul păturilor sociale inferioare, oamenii bogaţi permiţându-şi eforturile financiare necesare protecţiei de asemenea otrăvuri şi achiziţiei de băuturi fine.

Deşi astăzi episodul este în bună măsură uitat, “războiul chimist al Prohibiţiei” rămâne una dintre cele mai bizare şi mai letale decizii din istoria americană a aplicării legii. Băuturile alcoolice otrăvitoare ucid încă – 16 indivizi au decedat chiar în această lună după ce au consumat alcool toxic in Indonezia, acolo unde contrabandiştii işi fabrică propriile sortimente pentru a evita taxele – dar astfel de exemple se datorează comercianţilor lipsiţi de scrupule şi nu neaparat ordinelor guvernamentale.

SURSE

  1. http://www.9am.ro/top/International/256386/teorii-conspiratie-adevarat-istorie/1/Statul-a-otravit-alcoolul-in-timpul-Prohibitiei-din-SUA.html
  2. http://www.descopera.ro/dnews/7908581-cum-isi-masacrau-sua-proprii-cetateni-in-vremea-prohibitiei

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Secrete guvernamentale: Știința oficială nu este totuna cu știința reală
Lavrov: "Intervenția militară în conflictele din Venezuela este inacceptabilă"
Goldman Sachs şi BlackRock - caracatiţele financiare americane care conduc lumea din umbra Wall Street-ului, au „antrenat“ şefi de bănci centrale, controlează corporaţiile mari şi sponsorizează foşti miniştri
Polonia se revoltă și anunță că va bloca sancțiunile Uniunii Europene împotriva Ungariei
Operațiuni Negre (USAP) - proiectele guvernamentale secrete
Doborarea unui avion in Ucraina: un pretext pentru Al Treilea Razboi Mondial ?! Astfel de inscenari au fost si la Pearl Harbor, dar si la 11 septembrie 2001 ! Aviatia ucraineana a fost cea care a doborat avionul !
Sistemul Acustic cu Rază Mare de Acțiune (Long Range Acoustic Device – LRAD), o armă sonică silențioasă (sistem de comunicare sonoră dirijată), emite în mod dirijat unde acustice termo-elastice de frecvență înaltă (2,5kHz) într-un fascicul de 30 de grade, care ajunge în mod silențios la urechea internă prin intermediul vibrațiilor osoase craniene
FBI a plătit 1 million de dolari hackerilor să spargă iPhone 6
Justiția britanică a respins cererea Venezuelei de returnare a aurului păstrat în Banca Angliei
Extremiștii de stânga din SUA instigă pe rețelele de socializare ca Donald Trump și Mike Pence să fie asasinați
Armele electromagnetice și controlul minții: Un sistem electronic sofisticat, care „vorbește” direct minţii ascultătorului, alterează şi interferează cu undele sale cerebrale, manipulează structura electroencefalogramei sale şi implantează în mod artificial stări emoţionale negative – frică, anxietate, disperare şi lipsa speranţei
Marine Le Pen promite că va scoate Franța din UE și NATO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro