Deputat UDMR: “Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România”

by “Deputat UDMR: Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că este revoltat de reacțiile antimaghiare apărute în ultimele zile în spațiul public, pe fondul negocierilor purtate […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deputat UDMR: Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România

Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că este revoltat de reacțiile antimaghiare apărute în ultimele zile în spațiul public, pe fondul negocierilor purtate între UDMR și PSD pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.


Kulcsar Terza Jozsef a afirmat că “poziția grupului UDMR a fost foarte corectă”, în cadrul discuțiilor nefiind solicitate altceva decât “drepturile comunității maghiare promise pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia”.

“Sunt foarte revoltat, nu este corect, nu este cinstit, nu este omenește, este șovin extremist ce se întâmplă (…) Poziția grupului UDMR (…) a fost foarte corectă, nu a sărit calul, nu a cerut nimic aberant, nimic imoral, ilogic, numai acele drepturi care ne aparțin nouă și au fost promise cu ocazia Proclamației de la Alba Iulia (…) Nu am cerut autonomia teritorială a ținutului secuiesc, am cerut numai o parte dintre aceste promisiuni, care nici la ora actuală nu sunt respectate”, a spus parlamentarul covăsnean.


În context, el a afirmat că sunt de ‘neacceptat’ declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la autonomia pe criterii etnice, dar și ale fostului președinte, Traian Băsescu.

“Traian Băsescu a fost de multe ori aici, în Secuime, a fost primit omenește, cum se cade, civilizat, a cerșit voturile maghiarilor, ale secuilor și acum își bate joc de noi, prin această poziție extremistă”, a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

Deputatul covăsnean a mai spus, printre altele, că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Unirea de la 1 Decembrie 1918, este un “an de doliu” pentru comunitatea maghiară.

“Trebuie să fie anul doliului 2018. Din punctul nostru de vedere, este anul doliului în România și dacă se pune un steag tricolor pentru sărbătoare, trebuie pus și un steag negru (…) Sper ca populația de etnie română să înțeleagă că ne dorim pace, liniște și bucurie, dar dorim și ca drepturile comunității noastre, ale copiilor noștri să fie respectate”, a mai spus Kulcsar Terza Jozsef, el precizând că a făcut aceste considerații în nume personal, și nu ale grupului UDMR din care face parte.

Kulcsar este președintele Partidului Civic Maghiar Covasna și a intrat în Camera Deputaților pe listele UDMR, în urma alianței politice făcute între cele două formațiuni la alegerile parlamentare de anul trecut.”[1]

SURSE

  1. http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/deputat-udmr-pentru-maghiari-2018-cand-se-implinesc-100-de-ani-de-la-marea-unire-este-anul-doliului-in-romania-42776.html
  2. Foto: miscareaderezistenta.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Lupta #rezistenților pentru apărarea băncilor și multinaționalelor: globaliștii #rezist cer anularea taxei pe lăcomie pentru bănci și taxei pe cifra de afaceri pentru multinaționalele care își externalizează profitul
CSAT vrea ca Romania sa fie implicata in razboiul din Ucraina ! Basescu, Ponta si alti FSN-isti sclavi ai NATO, de acord cu implicarea Romaniei in Ucraina !
Manipularea prin teroare – metoda guvernelor României și a serviciilor secrete de a ține sub control populația
Virgil Măgureanu, fost șef SRI: "În ’89 am avut o lovitură de stat militară organizată de KGB și CIA. Se știa din anii ’70 că Ion Iliescu va fi succesorul lui Ceaușescu"
România – singura țară de pe Planetă care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă
Activiștii LGBT insultă pe cei care susțin familia tradițională
Fondul Proprietatea condus de fostul ambasador american Mark H. Gitenstein, profit imens din România: DNA a refuzat să cerceteze ingineria financiară pusă la cale de peste ocean! DNA nu are cum sa îi cerceteze pe americani, deoarece DNA este creația SUA!
Ubicuitatea razboiului axiologic impotriva Romaniei
Europarlamentarul Laurențiu Rebega: "România, tabăra de refugiați a Europei! Aici trebuie să fie aduși refugiații și să fie relocați cei indezirabili care au apucat să intre în țările din nucleul UE. Este scenariul care ni se pregătește"
Scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocat al lui Donald Trump, i-a enervat pe membrii Statului Paralel din România, după ce a criticat protocoalele ilegale ale SRI-ului! Dar de ce insistă Politico să promoveze ideea (preluată cu mare viteză de Digi24, Realitatea, g4media, Capital sau ProTv) că scrisoarea lui Giuliani nu conține un mesaj real ci unul plătit? Pentru că cei de la Politico sunt anti-Trump, pro-Democrați, pro-grobalizare, anti-naționaliști și mega pro-rezist!
Un colonel STS susține că la clubul Colectiv a fost un atentat terorist: "Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister... Şi Oprea... Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!", unii..."
Războiul meteorologic împotriva României
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro