Deputat UDMR: “Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deputat UDMR: Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România

Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că este revoltat de reacțiile antimaghiare apărute în ultimele zile în spațiul public, pe fondul negocierilor purtate între UDMR și PSD pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.


Kulcsar Terza Jozsef a afirmat că “poziția grupului UDMR a fost foarte corectă”, în cadrul discuțiilor nefiind solicitate altceva decât “drepturile comunității maghiare promise pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia”.

“Sunt foarte revoltat, nu este corect, nu este cinstit, nu este omenește, este șovin extremist ce se întâmplă (…) Poziția grupului UDMR (…) a fost foarte corectă, nu a sărit calul, nu a cerut nimic aberant, nimic imoral, ilogic, numai acele drepturi care ne aparțin nouă și au fost promise cu ocazia Proclamației de la Alba Iulia (…) Nu am cerut autonomia teritorială a ținutului secuiesc, am cerut numai o parte dintre aceste promisiuni, care nici la ora actuală nu sunt respectate”, a spus parlamentarul covăsnean.


În context, el a afirmat că sunt de ‘neacceptat’ declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la autonomia pe criterii etnice, dar și ale fostului președinte, Traian Băsescu.

“Traian Băsescu a fost de multe ori aici, în Secuime, a fost primit omenește, cum se cade, civilizat, a cerșit voturile maghiarilor, ale secuilor și acum își bate joc de noi, prin această poziție extremistă”, a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

Deputatul covăsnean a mai spus, printre altele, că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Unirea de la 1 Decembrie 1918, este un “an de doliu” pentru comunitatea maghiară.

“Trebuie să fie anul doliului 2018. Din punctul nostru de vedere, este anul doliului în România și dacă se pune un steag tricolor pentru sărbătoare, trebuie pus și un steag negru (…) Sper ca populația de etnie română să înțeleagă că ne dorim pace, liniște și bucurie, dar dorim și ca drepturile comunității noastre, ale copiilor noștri să fie respectate”, a mai spus Kulcsar Terza Jozsef, el precizând că a făcut aceste considerații în nume personal, și nu ale grupului UDMR din care face parte.

Kulcsar este președintele Partidului Civic Maghiar Covasna și a intrat în Camera Deputaților pe listele UDMR, în urma alianței politice făcute între cele două formațiuni la alegerile parlamentare de anul trecut.”[1]

SURSE

  1. http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/deputat-udmr-pentru-maghiari-2018-cand-se-implinesc-100-de-ani-de-la-marea-unire-este-anul-doliului-in-romania-42776.html
  2. Foto: miscareaderezistenta.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Bolșevism în Marea Britanie: Copiii unei familii de români dați unui cuplu de homosexuali
Globaliștii SUA-UE-Soros au încercat să transforme România într-un stat totalitar! Planul lor a eșuat!
Un izvor de corupție: Statul Paralel și Academia SRI
Străinii pot cumpăra teren agricol în România, după dorință! Românul de rând poate să procedeze la fel, în alte țări europene?
Protest împotriva Statului Paralel din România - 18 februarie 2018
Manipularea prin teroare – metoda guvernelor României și a serviciilor secrete de a ține sub control populația
România - Big Brother și Stat Polițienesc: SRI ascultă de două ori mai multe telefoane decât FBI
"Câteva exemple de corupție: Holzindustrie Schwighofer-păduri, Bechtel, Strabag, EADS, Microsoft, alături de mulți alții, vă las pe dumneavoastră să continuați" DNA protejează corupția Globaliștilor SUA-UE-Soros din România!
Divide et Impera: Românii sunt învrăjbiți de către partidele politice, Mass Media Corporatistă și ONG-urile "progresiste" ale lui George Soros
Guvernul României se folosește de starea de urgență, pentru a cenzura site-urile, care ar distribui "știri false"
Mulți români nu cred în minciunile globaliștilor SUA și UE cu privire la "armele chimice" ale lui Bashar al-Assad! Românii au mai fost mințiți, atunci când li se vorbeau de "armele chimice, biologice și de distrugere în masă" ale lui Saddam Hussein! Presa globalistă și politicienii din România susțin atacul asupra Siriei!
Românii consumă cârnați cu soluție de dezghețat drumurile
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...