Descoperirea unei camere secrete uriașe în interiorul Marii Piramide din Egipt: În urma scanărilor cu o tehnologie non-invazivă, în interiorul Marii Piramide din Egipt, a apărut o cameră secretă uriaşă, de mărimea unui avion de pasageri. Încăperea urmează să fie explorată şi analizată de experţi

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Descoperirea secolului în Marea Piramidă din Egipt! Cercetătorii au fost uimiți

Oamenii de ştiinţă tocmai au anunţat o descoperire epocală! În urma scanărilor cu o tehnologie non-invazivă, în interiorul Marii Piramide din Egipt, a apărut o cameră secretă uriaşă, de mărimea unui avion de pasageri. Încăperea urmează să fie explorată şi analizată de experţi.


„Este fără precedent! Nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Este uriaşă, de dimensiunea unui avion cu 200 de locuri şi se află chiar în centrul piramidei. Încăperea este etanşă, nimeni nu a atins-o de 4.500 de ani”, a declarat cercetătorul Mehdi Tayoubi.

Descoperirea cercetătorilor a fost primită cu entuziasm de public, curiozitatea fiind foarte ridicată în legătură cu ce s-ar afla în uriaşa încăpere anunţă AFP.


Totuşi, sunt voci care spun că sala respectivă sau conţinutul ei nu trebuie deranjat: „Dacă a stat aşa 4.500 de ani, cred că cineva s-a chinuit foarte tare să ascundă acolo ceva, care trebuie să rămână îngropat şi zidit acolo. Nu cred că trebuie să intre nimeni acolo, pare a fi o Cutie a Pandorei”.

În Marea Piramidă, construită în urmă cu 4.500 de ani, în timpul domniei regelui Khufu (Cheops), se mai află alte trei astfel de „cavităţi” descoperite de cercetătorii din cadrul operațiunii ScanPyramids, care utilizează tehnici moderne non-invazive pentru a scana monumentul milenar.

Cu o înălțime de 146 de metri, piramida Khufu, numită după fiului faraonului Sneferu, este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Operațiunea ScanPyramids a început în octombrie 2015, cu scopul de a căuta încăperi ascunse în piramida Khufu, dar și în construcțiile similare vecine — Khafra (Chephren) din Giza și Bent și Piramida Roșie din Dahshur, toate situate la sud de Cairo.

În cadrul proiectului, este pusă în aplicare o combinație de tehnologii — termografie în infraroșu, radiografie imaginativă bazată pe miuoni și reconstrucție 3D — toate acestea fiind non-invazive și non-distructive pentru monument.

Miuonii sunt „similari razelor X ce pot penetra corpul și permit observarea oaselor. Ulterior, detectoare foarte bine plasate — spre exemplu, într-o piramidă, sub o potențială încăpere necunoscută — pot înregistra urme de particule și pot distinge cavitățile de regiunile mai dense”, au explicat oamenii de știință de la ScanPyramids care au adăugat că aceștia pot trece prin sute de metri de piatră înainte de a fi absorbiți.”[1]

Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/tunelul-din-muntii-bucegi-catre-camera-oculta-aflata-sub-marea-piramida-din-egipt/

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/descoperirea-secolului-in-marea-piramida-din-egipt-cercetatorii-au-fost-uimi-i_2119234.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...