Despre Brexit, evoluția bursieră și „piețele amorale”: Fără nebunie speculativă, nu e nici “măcel”! Sunt doar jocurile speculative ale Iluminaților!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Când deschid azi calculatorul, văd: “Măcel pe burse!… Lira sterlină a pierdut 10%” etc.


Evoluția bursieră din ultimele zile arată așa. După moartea lui Jo Cox bursele au sărit în sus. Lira sterlină s-a apreciat. Wall Street scria că “piețele sunt amorale” și că investitorii apreciază acum că șansele unui Brexit au scăzut. Și sondajele ulterioare au arătat că ponderea celor care doresc rămânerea în UE este mai mare. De aici speculația s-a intensificat. FTSE 100 a urcat cu aproape 8% într-o săptămână – evoluție pe care nimeni sănătos la cap nu ar caracteriza-o drept una normală, firească. Dar, ce să vezi, nici un politician, nici un birocrat bruxellez nu a ieșit să denunțe euforia speculativă, nebunia cumpărătorilor de acțiuni. Totul a fost primit cu zâmbete, fiindcă, nu-i așa, e bine când bursele dau dreptate politicienilor.

FTSE

Astăzi s-a văzut că majoritatea investitorilor au pierdut pariul. Drept urmare, bursa a suferit o corecție, o scădere pe măsura speculației care a dus la creșterile din zilele precedente. Nimic ieșit din comun. Dar, surprize-surprize! “Este măcel pe burse!”… vai, se prăbușește planeta…


Ba nu, stimați analiști, nu e nici un măcel. Este decontarea speculațiilor anterioare. Este nota de plată pentru boom-ul pe care nu l-a criticat nimeni, fiindcă erați prea preocupați să ridicați în slăvi Uniunea Europeană și să ridicați slăvi celor care tipăresc bani pe bandă rulantă, bani care inflaționează bursa.

Un geniu al economiei a declarat:

Guy

Desigur, a uitat să precizeze că acești bani nu reprezintă avuție reală și că, de fapt, britanicii nu au pierdut nimic. Și a uitat că acești bani au fost scoși pur și simplu la imprimantă de băncile centrale, deci semnificația lor este pur speculativă; dacă banca centrală inundă economia cu 1 miliard, asta nu înseamnă că suntem cu 1 miliard mai bogați, respectiv dacă se retrag din circulație 1 miliard, asta nu înseamnă că am sărăcit. În schimb, impozitele plătite de britanici – bani care se duc la Bruxelles – reprezintă o povară cât se poate de reală.”[1]

fed reserve

In realitate, dupa cum bine ati citit, jocurile de la bursa de pe Wall Street sunt controlate de aceeasi indivizi (Iluminati), cei care sustin atat „stanga”, cat si „dreapta”, tot ei fiind cei ce finanteaza ambele tabere intr-un razboi decizand cine castiga si cine pierde. Putreziciunea principala a sistemului monentar global o reprezinta atat bancile centrale private (Federal Rezerve), care emit moneda creand astfel bani din nimic printr-un procedeu simplist, dar aparent „complicat” numit „imprumut fractionar”.

Un imprumut fractionar permite unei banci sa imprumute o persoana fizica sau juridica (guvernamentala sau non-guvernamentala) cu o suma chiar si de zece ori mai mult decat are un seif. Cum este posibil asa ceva ? Prin sistemul fractionar. Acei bani sunt pur si simplu inventati, nu au nici un fel de acoperire lichida (exemplu: aur) si sunt imprumutati cu dobanda, dobanda fiind o arma a sclaviei globale, intrucat in acest sistem pervers datoria nu va putea fi platita niciodata, ea fiind autogeneranta.

SURSE

  1. https://logec.ro/fara-nebunie-speculativa-nu-e-nici-macel/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...