Despre mecanica cuantică, conștiință și întreg

Distribuie!

„Despre mecanica cuantica, constiinta si intreg

In 1982, fizicianul francez Alain Aspect si echipa sa au realizat cu succes un experiment care a demonstrat existenta unui fenomen cunoscut de mai mult timp in mecanica cuantica, numit „inseparabilitate cuantica”, fenomen ce are loc intre particulele de nivel subatomic [1].


In mecanica cuantica, in anumite circumstante, doua sau mai multe particule avand aceeasi origine par sa manifeste un fel de corelatie, chiar daca sunt mai apoi separate spatial intre ele. Aceasta corelatie nu dispare indiferent cat de mare sau mica devine distanta dintre particule. In plus aceasta corelatie nu este dependenta nici de timp. In fizica cuantica astfel de particule nu mai pot fi descrise separat, caracteristicile uneia depinzand de ale celorlalte.

Un exemplu in acest sens este caracteristica cuantica numita spin. Mecanica cuantica sustine ca starile spin-ului sunt nedeterminate, pana cand se produce o interventie fizica menita sa masoare caracteristica de spin. Se afirma ca este la fel de probabil ca spin-ul masurat al unei particule sa fie pozitiv sau negativ. Masurarea unui numar de particule va avea drept efect efectuarea unui sir de masuratori care vor avea tendinta sa gaseasca sanse egale pentru spin pozitiv sau negativ. (0)”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/despre-mecanica-cuantica-constiinta-si-intreg–20429

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/despre-mecanica-cuantica-constiinta-si-intreg–20429
  2. Foto: epochtimes-romania.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...