Dezastrul provocat cetăților dacice din Munții Orăștiei aflate sub protecția UNESCO

Distribuie!by ” Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice. Sesizarea este binevenită numai că reporterul a […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice.


Sesizarea este binevenită numai că reporterul a scăpat din vedere un lucru esențial: nu vacile se fac responsabile de distrugerea vestigiilor dacice din Munții Orăștiei, ci arheologii locali, dublați în acest demers nefast de căutătorii de comori și de turiști certați cu bunul simț, care vandalizează vestigiile antice. Ca fost coordonator în teren al unui studiu guvernamental, ce s-a desfășurat în zona menționată între anii 1995 – 1999, aduc detalii concrete în acest sens.

După cum se poate vedea și pe fotografia publicată de ziarul Adevărul, rugina scursă în urma ploilor și a topirii zăpezilor de-a lungul anilor de pe copertinele din tablă de fier instalate deasupra vestigiilor antice, a erodat și a schimbat culoarea pietrelor fasonate în antichitate.


Este greu de crezut că arheologii nu au cunoscut efectele distructive asupra calcarului ale apelor pluviale în combinație cu rugina de pe copertine. Au trecut mai bine de două decenii de când le-am atras atenția asupra acestui lucru incalificabil și văd că situația din teren nu s-a schimbat.

Cercetarea arheologică la Sarmizegetusa Regia și la celelalte cetăți și așezări fortificate antice din zona Mulților Orăștiei, trebuie refăcută de o echipă multidisciplinară internațională, condusă de o personalitate responsabilă de anvergură mondială, sub egida UNESCO. Trebuie să aflăm de ce este ascunsă în continuare adevărata istorie a dacilor.

Un arheolog nu se poate substitui unor specialiști în domeniile istoriei civilizațiilor umane, arhitecturii arhaice, construcțiilor civile și fortificațiilor militare antice, hidrologiei, speologiei, geologiei, chimiei, etc. Cercetarea arheologică trebuie să țină cont de toate vestigiile existente într-un areal dat, pentru a se deduce nivelul civilizației umane și a se estima numărul populației ce a trăit în acele locuri.

Fac apel pe această cale către românii din diasporă și la românii curajoși din țară. Nu mai suportați rușinea ca arheologi aflați în solda unor interese străine, opuse adevărului istoric, să falsifice istoria milenară a poporului nostru. Nu admiteți să fiți umiliți în continuare de vest-europeni din cauza confuziei semantice dintre termenele român și rrom.

5_18

Expresia român are înțeles peiorativ și vine, potrivit Dicționarul explicativ al limbii române (DEX), de la rumân care înseamnă iobag, șerb, rob. România este unica țară europeană care își trage numele din iobăgie. Luptați ca țara noastră să revină în mod oficial la denumirea antică DACIA. Trebuie să înscriem acest deziderat al poporul nostru în Proiectul de țară.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco

SURSE

  1. http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco
  2. Foto: jurnalparanormal.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

SUA și UE greșesc fatal stăpânind românii cu arma cătușelor
Dezvăluirile unui fost colonel SRI despre Sistemul Represiv din România și acoperiții din presă: "Unii primeau mailuri cu rechizitorii și un ordin clar. SRI făcea rechizitorii și alegea complete"
Adevarul despre rapirea jurnalistilor romani in Irak: o mascarada a Serviciilor Secrete dezvaluita de jurnalistul Ovidiu Ohanesian ! Operatiunea Serviciilor Secrete a fost secretizata pentru 50 de ani de catre Basescu !
Stelian Tanase, Directorul TVR, solicita SRI sa retraga ofiterii acoperiti din TVR ! Acesti acoperiti au contribuit si inca contribuie la manipularea poporului !
Scriitorul evreu Teșu Solomovici: "Eu și toți evreii români îi datorăm viața mareșalului Ion Antonescu"
Big Brother: Începând de azi, DNA va ști tot ce facem pe telefon sau pe calculator, ne va sparge parolele, ne va clona SIM-urile și va recupera datele șterse. DNA ne va monitoriza Facebook-ul, Google Chat-ul, Skype-ul, Dropbox-ul, torrent-ele etc. Tot.
Defrisarile din Romania - o problema de Siguranta Nationala. SRI face cercetari
Spune "nu" vaccinării cu forța. Nu confundați "vaccinarea" cu "vaccinarea cu forța". Nu confundați "dreptul de a vă vaccina copilul" cu "a vi se lua și vaccina copilul cu forța". Nu confundați alegerea și consimțământul liber cu siluirea
Expediții militare prin tunelurile din Munții Bucegi către Buzău, Irak, Gobi, Tibet, Egipt și Centrul Pământului
Aurul Romaniei - un secret dezvaluit: vom fi o putere mondiala
Va capitula România în războiul care se dă pe resursele sale?
Regele Luana, cel care a stăpânit Țara Luanei din Munții Buzăului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.