Dezastrul provocat cetăților dacice din Munții Orăștiei aflate sub protecția UNESCO

Distribuie!by ” Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice. Sesizarea este binevenită numai că reporterul a […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice.


Sesizarea este binevenită numai că reporterul a scăpat din vedere un lucru esențial: nu vacile se fac responsabile de distrugerea vestigiilor dacice din Munții Orăștiei, ci arheologii locali, dublați în acest demers nefast de căutătorii de comori și de turiști certați cu bunul simț, care vandalizează vestigiile antice. Ca fost coordonator în teren al unui studiu guvernamental, ce s-a desfășurat în zona menționată între anii 1995 – 1999, aduc detalii concrete în acest sens.

După cum se poate vedea și pe fotografia publicată de ziarul Adevărul, rugina scursă în urma ploilor și a topirii zăpezilor de-a lungul anilor de pe copertinele din tablă de fier instalate deasupra vestigiilor antice, a erodat și a schimbat culoarea pietrelor fasonate în antichitate.


Este greu de crezut că arheologii nu au cunoscut efectele distructive asupra calcarului ale apelor pluviale în combinație cu rugina de pe copertine. Au trecut mai bine de două decenii de când le-am atras atenția asupra acestui lucru incalificabil și văd că situația din teren nu s-a schimbat.

Cercetarea arheologică la Sarmizegetusa Regia și la celelalte cetăți și așezări fortificate antice din zona Mulților Orăștiei, trebuie refăcută de o echipă multidisciplinară internațională, condusă de o personalitate responsabilă de anvergură mondială, sub egida UNESCO. Trebuie să aflăm de ce este ascunsă în continuare adevărata istorie a dacilor.

Un arheolog nu se poate substitui unor specialiști în domeniile istoriei civilizațiilor umane, arhitecturii arhaice, construcțiilor civile și fortificațiilor militare antice, hidrologiei, speologiei, geologiei, chimiei, etc. Cercetarea arheologică trebuie să țină cont de toate vestigiile existente într-un areal dat, pentru a se deduce nivelul civilizației umane și a se estima numărul populației ce a trăit în acele locuri.

Fac apel pe această cale către românii din diasporă și la românii curajoși din țară. Nu mai suportați rușinea ca arheologi aflați în solda unor interese străine, opuse adevărului istoric, să falsifice istoria milenară a poporului nostru. Nu admiteți să fiți umiliți în continuare de vest-europeni din cauza confuziei semantice dintre termenele român și rrom.

5_18

Expresia român are înțeles peiorativ și vine, potrivit Dicționarul explicativ al limbii române (DEX), de la rumân care înseamnă iobag, șerb, rob. România este unica țară europeană care își trage numele din iobăgie. Luptați ca țara noastră să revină în mod oficial la denumirea antică DACIA. Trebuie să înscriem acest deziderat al poporul nostru în Proiectul de țară.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco

SURSE

  1. http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco
  2. Foto: jurnalparanormal.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Locuri unice în România. Pădurea de Piatră din Grădina Zmeilor, sălașul misterelor și al frumuseții
Semn masonic făcut de Klaus Iohannis la slujba de înviere
Pestera Polovragi a lui Zamolxe si secretele sale: comorile lui Zamolxe, Codul Legilor si tunelul pana la Sarmizegetusa Regia !
Peştera cu Oase din Caraş-Severin: Cel mai vechi om din Europa a fost descoperit în România
Demisia, Laura Codruța Kovesi! Demisia, Augustin Lazăr! DNA-ul americanilor a încălcat Constituția României atunci când a anchetat Guvernul României!
Cetatea regelui geto-dac Dromihete a fost distrusă cu buldozerele
Maestrul masonilor din Romania, Viorel Danacu, recunoaste indirect ca Bilderberg conduce lumea ! Acesta mai vorbeste si despre faptul ca masoneria a influentat, candva, alegerile si ca e plina de oameni corupti, cercetati penal !
Barbara Deppert Lippitz, arheolog german: “România este singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur”
Geto-dacii - Părinții Neamului nostru
Părinții pot primi până la 10 mii de lei amendă dacă nu acceptă "imunizarea" copiilor. Forma finală a proiectului Legii vaccinării! Proiectul legii vaccinării obligatorii este unul specific regimurilor totalitare!
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Munții Buzăului, plini de mistere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro