Dezastrul provocat cetăților dacice din Munții Orăștiei aflate sub protecția UNESCO

by ” Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice. Sesizarea este binevenită numai că reporterul a […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Recent, ziarul Adevărul a semnalat unele nereguli existente la cetatea dacică Costești, din Munții Orăștiei, aflată sub egida UNESCO. În articolul publicat sunt acuzate câteva vaci, care prin prezența lor și a excrementelor lăsate în urma digestiei bovine, distrug vestigiile antice.


Sesizarea este binevenită numai că reporterul a scăpat din vedere un lucru esențial: nu vacile se fac responsabile de distrugerea vestigiilor dacice din Munții Orăștiei, ci arheologii locali, dublați în acest demers nefast de căutătorii de comori și de turiști certați cu bunul simț, care vandalizează vestigiile antice. Ca fost coordonator în teren al unui studiu guvernamental, ce s-a desfășurat în zona menționată între anii 1995 – 1999, aduc detalii concrete în acest sens.

După cum se poate vedea și pe fotografia publicată de ziarul Adevărul, rugina scursă în urma ploilor și a topirii zăpezilor de-a lungul anilor de pe copertinele din tablă de fier instalate deasupra vestigiilor antice, a erodat și a schimbat culoarea pietrelor fasonate în antichitate.


Este greu de crezut că arheologii nu au cunoscut efectele distructive asupra calcarului ale apelor pluviale în combinație cu rugina de pe copertine. Au trecut mai bine de două decenii de când le-am atras atenția asupra acestui lucru incalificabil și văd că situația din teren nu s-a schimbat.

Cercetarea arheologică la Sarmizegetusa Regia și la celelalte cetăți și așezări fortificate antice din zona Mulților Orăștiei, trebuie refăcută de o echipă multidisciplinară internațională, condusă de o personalitate responsabilă de anvergură mondială, sub egida UNESCO. Trebuie să aflăm de ce este ascunsă în continuare adevărata istorie a dacilor.

Un arheolog nu se poate substitui unor specialiști în domeniile istoriei civilizațiilor umane, arhitecturii arhaice, construcțiilor civile și fortificațiilor militare antice, hidrologiei, speologiei, geologiei, chimiei, etc. Cercetarea arheologică trebuie să țină cont de toate vestigiile existente într-un areal dat, pentru a se deduce nivelul civilizației umane și a se estima numărul populației ce a trăit în acele locuri.

Fac apel pe această cale către românii din diasporă și la românii curajoși din țară. Nu mai suportați rușinea ca arheologi aflați în solda unor interese străine, opuse adevărului istoric, să falsifice istoria milenară a poporului nostru. Nu admiteți să fiți umiliți în continuare de vest-europeni din cauza confuziei semantice dintre termenele român și rrom.

5_18

Expresia român are înțeles peiorativ și vine, potrivit Dicționarul explicativ al limbii române (DEX), de la rumân care înseamnă iobag, șerb, rob. România este unica țară europeană care își trage numele din iobăgie. Luptați ca țara noastră să revină în mod oficial la denumirea antică DACIA. Trebuie să înscriem acest deziderat al poporul nostru în Proiectul de țară.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco

SURSE

  1. http://jurnalparanormal.ro/content/dezastrul-provocat-cet%C4%83%C8%9Bilor-dacice-din-mun%C8%9Bii–or%C4%83%C8%99tiei-aflate-sub–protec%C8%9Bia-unesco
  2. Foto: jurnalparanormal.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Misterul Tăblițelor de Aur de la Sinaia
Dr. Cacovean Adrian despre dorința Ministerului Sănătății de a modifica legea transplantului de organe în sensul ca acordul să fie prezumat: "Când ești mort, au murit și organele tale. Dacă iți vor organele, trebuie să fie organe vii! Ca să ia de la tine organe vii, trebuie să te țină viu. Munca secțiilor de reanimare nu se mai îndreaptă astfel să te salveze, ci să te țină viu până te hăcuie de viu, ca să iți ia organele"
Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci!
În Peştera Cizmei din Munții Apuseni stau ascunse desene rupestre vechi de 10.000 de ani și au loc fenomene paranormale
Big Brother și Stat Polițienesc în România: SRI va putea să facă acte de cercetare penală în chestiuni de securitate naţională!
Europarlamentarul Laurențiu Rebega: "România, tabăra de refugiați a Europei! Aici trebuie să fie aduși refugiații și să fie relocați cei indezirabili care au apucat să intre în țările din nucleul UE. Este scenariul care ni se pregătește"
Noi probleme cu cardul de sanatate: sistemul electronic a picat din nou!
Piramide misterioase din vechea Dacie
Procurorul șef al DNA, Dr. Laura Codruța Kovesi și Procurorul General al României, Augustin Lazăr, rămân în funcții pentru că sunt oamenii americanilor și au imunitate absolută din partea americanilor indiferent ce ar face în România
Cele mai misterioase relicve din Asia Mică - sanctuarul ”Dacilor Nemuritori” din Anatolia
Un apropiat al lui George Maior și Ion Iliescu, numit ambasador al SUA la București? Legătura cu afacerea Castelul Bran
Peştera cu Oase din Caraş-Severin: Cel mai vechi om din Europa a fost descoperit în România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro