Diamante albastre. Formarea lor, un secret dezvăluit recent

by “Diamantele albastre se formează în apa marină rămasă captivă în profunzimile Terrei, conform unui studiu recent. Un studiu care a analizat impurităţile conţinute de 46 de diamante albastre, unele dintre cele mai rare şi mai apreciate din lume, i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să afirme că aceste nestemate […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Diamantele albastre se formează în apa marină rămasă captivă în profunzimile Terrei, conform unui studiu recent.

Un studiu care a analizat impurităţile conţinute de 46 de diamante albastre, unele dintre cele mai rare şi mai apreciate din lume, i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să afirme că aceste nestemate se formează la o adâncime de peste 400 de kilometri în profunzimile Terrei şi că apa de mare ar juca un anumit rol în determinarea culorii acestora, informează Le Figaro.


Diamantele albastre sunt extrem de rare. Ele reprezintă doar o milionime din producţia totală a minelor de diamante de pe Pământ (deşi unele pot fi uneori de dimensiuni impunătoare). Cel mai cunoscut dintre diamantele albastre este ‘Hope’, un diamant de 45 de carate. Tăiat din Bleu de France, un diamant care a aparţinut regelui Louis al XIV-lea şi dispărut în 1792 în timpul celebrului jaf al bijuteriilor Coroanei franceze, acest diamant a primit numele familiei Hope, în a cărui proprietate s-a aflat începând din 1824.

46 de diamante albastre, cercetate


Deşi sunt foarte apreciate, oamenii de ştiinţă nu cunoşteau până acum modul în care s-au format aceste pietre preţioase magnifice. Într-un studiu publicat miercuri în revista Nature, o echipă internaţională de geologi, condusă de Evan Smith de la Gemological Institute of America, a prezentat o cercetare a impurităţilor conţinute de 46 de diamante albastre şi care oferă anumite informaţii despre condiţiile în care acestea s-au format.

‘Atunci când diamantele se formează, ele captează minerale din mediul lor înainte de a urca spre suprafaţă, uneori foarte brutal’, a explicat Helene Bureau, director de cercetare în cadrul CNRS din Franţa, la Institutul de mineralogie, fizica materialelor şi cosmochimie din Paris. ‘Spre deosebire de bijutieri, tocmai aceste impurităţi reprezintă elementele care îi interesează pe oamenii de ştiinţă, întrucât ele ne dau informaţii preţioase despre compoziţia mantalei profunde’.

Minerale de la 400 de kilometri adâncime

Astfel, cercetătorii au descoperit minerale care se pot forma doar la adâncimi de peste 400 de kilometri. Această distanţă este mai mare decât în cazul majorităţii diamantelor, care se formează mai degrabă la adâncimi cuprinse între 150 şi 200 de kilometri. Şi asta nu este tot. Anumite incluziuni par fie produse ale degradării mineralelor, care se formează la profunzimi şi mai mari în mantaua inferioară, dincolo de adâncimea de 660 de kilometri. Din acest motiv, diamantele albastre sunt unele dintre cele mai ‘adânci’ nestemate din lume.

Culoarea albastră a acestor diamante provine din prezenţa atomilor de bor care înlocuiesc anumiţi atomi de carbon în reţeaua cristalină şi foarte regulată a diamantelor. Or, borul este foarte rar întâlnit la adâncimi mari. ‘Este un element chimic uşor, care a urcat la suprafaţă în momentul formării Terrei’, a reamintit Helene Bureau.

Cercetătorii consideră că acei atomi de bor din diamante ar putea proveni din apa de mare rămasă captivă în crusta oceanică şi stocată apoi într-un mineral comun, serpentinit. În zonele de subducţie, crusta oceanică plonjează în profunzimile Terrei, unde este reciclată în manta. Diamantele albastre s-ar forma în acele zone bogate în apă de mare, chiar dacă acea apă nu este stocată sub formă lichidă ca într-un rezervor, ci rămasă captivă în depozite de minerale.”[1]

SURSE

  1. https://www.dcnews.ro/diamante-albastre-formarea-lor-un-secret-dezvaluit-recent_605754.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Claritatea mentală în timpul morţii aparente sugerează că mintea există în mod independent de creier
Un biolog rus a explicat cum postul poate prelungi viața organismului
Avionul TR-3B (ASTRA): OZN-ul triunghiular si anti-gravitational dezvoltat de americani in secret ! Acesta face parte din cadrul Proiectelor Negre ale U.S.A.P. !
Una dintre legile fundamentale ale Universului fizic în care trăim este cea a rezonanţei
Nikola Tesla – un geniu care nu trebuie uitat
Legea antigravitațională va revoluționa secolul al XXI-lea
Daniele Gerkens - Zahărul, mai periculos decât cocaina? Mărturii, anchete și sfaturi practice pentru o alimentație mai sănătoasă. Renunțând la zahăr, te poți vindeca!
Construcția pe verticală - un plan pentru a dezechilibra energetic, mental, emoțional și spiritual oamenii, îndepărtându-i de Pământ
Aparatul de comunicare cu morții inventat de Thomas Edison
Energia Orgonica - energia universala a vietii, esentiala pentru sanatatea oamenilor ! Wilhelm Reich a murit in inchisoare, dupa ce a facut publica aceasta descoperire !
Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson despre adepții teoriei "Pământului plat": "Cu toate că Pământul părea plat pentru oamenii din trecut, care nu aveau cunoștințele și instrumentele tehnologice pentru a cerceta, astăzi avem mai multe dovezi care să arate că planeta noastră este rotundă, inclusiv fotografiile programului Apollo"
Neurologul Dumitru Constantin Dulcan: "Gândul este cea mai puternică forță din univers"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro