Diferența dintre rucola și păpădie

Distribuie!

Rucola si papadia sunt plante diferite. Cu toate acestea, sunt similare si pot fi folosite oarecum in aceleasi preparate. Sunt la fel de intense ca gust, insa rucola tinde sa aiba un gust mai piperat, pe cand papadia tinde sa fie mai amara. Iata care sunt celelalte diferente dintre aceste doua plante! Care este diferenta dintre rucola si papadie?

1. Continut de apa

Cand vine vorba de continutul de apa, frunzele de rucola si cele de papadie au aproape aceleasi proprietati. Acestea te ajuta sa te hidratezi, in acest fel ajutandu-te sa transporti substantele nutritive si oxigenul in intregul organism. Rucola contine 91,71 de grame de apa, pe cand papadia 85,6 grame per suta de grame.


2. Energie

Energia pe care ne-o luam din mancare se masoara tot in kiloJoules. Minimul necesar in fiecare zi este de 7.500 de kJ. Per suta de grame, rucola contine 105 kJ, iar papadia 188 kJ.

3. Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant solubil in grasimi, care protejeaza celulele organismului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, intareste sistemul imunitar si previne coagularea sangelui. Daca vrei sa ai parte de un continut mai ridicat de vitamina E, este recomandat sa alegi frunzele de papadie, deoarece acestea contin 3,44 mg de vitamina E per suta de grame, fata de rucola, care contine doar 0,43 mg.


4. Proteine

Proteinele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Doza zilnica recomandata este de 0,8 – 1 g de proteine la 1 kilogram de greutate corporala. Rucola si papadia au aproximativ acelasi continut de proteine per suta de grame: 2,58 g in cazul rucolei si 2,7 g in cazul papadiei.

5. Lipide

si lipidele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Acestea furnizeaza energie si joaca, de asemenea, un rol cheie in productia hormonilor si membranelor celulare, precum si in absorbtia nutrientilor si a vitaminelor solubile in grasimi. intr-o suta de grame, vei regasi 0,66 g de lipide in frunzele de rucola si 0,7 g in frunzele papadiei.

6. Carbohidrati

Carbohidratii sunt compusi din carbon, oxigen si hidrogen si sunt impartiti in 4 grupe: oligozaharide (glicoza), monozaharide si dizaharide care sunt zaharuri si servesc ca surse rapide de energie, in timp ce polizaharidele, precum amidonul, servesc la stocarea energiei. Rucola contine 3,65 g de carbohidrati intr-o suta de grame, pe cand papadia 9,2 g.

 

7. Calciu

Calciul este un mineral foarte important pentru sanatatea osoasa. Doza zilnica recomandata pentru adulti este de aproximativ 1000 mg pe zi. 100 grame de rucola are un continut de 160 mg de calciu, pe cand frunzele de papadie contin 187 mg.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/diferenta-dintre-rucola-si-papadie-81557
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...