Dincolo de lumea fizică: Ce sunt călătoriile extracorporale?

Distribuie!by “Ai auzit vreodata de calatoriile extracorporale? Ai avut parte de asemenea experiente sau cunosti pe cineva care a avut? Daca e pentru prima data cand auzi despre asa ceva, citeste in continuare deoarece vei descoperi cateva lucruri foarte interesante. Pana si cei mai sceptici oameni vor ramane pe ganduri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ai auzit vreodata de calatoriile extracorporale? Ai avut parte de asemenea experiente sau cunosti pe cineva care a avut?

Daca e pentru prima data cand auzi despre asa ceva, citeste in continuare deoarece vei descoperi cateva lucruri foarte interesante. Pana si cei mai sceptici oameni vor ramane pe ganduri in urma a ceea ce iti vom prezenta.


Pornim de la ideea ca noi suntem mai mult decat corpul fizic. Suntem si suflet si spirit.

In momentul in care te privesti in oglinda, iti recunosti Corpul fizic. Atunci cand traiesti o emotie puternica, o resimti in Suflet (chiar daca nu este evidenta si pe chip). Iar de fiecare data cand te rogi sau meditezi, te conectezi la divinitate prin intermediul Spiritului.


Insa fiinta umana este formata din mai multe straturi invizibile ochiului fizic.

Inca din Antichitate, samanismul, hinduismul si spiritualitatea yoghina au descris mai multe invelisuri subtile sub care salasluieste spiritul. Unul dintre aceste corpuri este corpul astral.

Corpul astral este vizibil sub forma unei aure in diferite nuante de culori, fiind vizibila doar pentru initiati sau pentru cei care s-au nascut cu chakra celui de-al treilea ochi deschisa.

Ce sunt calatoriile extracorporale?

Calatoriile extracorporale sau calatoriile astrale pot fi definite drept “iesirea temporara a sufletului din corp”. Este capacitatea unei persoane sa calatoreasca cu constiinta in afara corpului, in universul nevazut.

Altfel spus, mintea constienta paraseste corpul fizic si ajunge in corpul astral, iar sufletul trece intr-un nou nivel de constiinta in care legile fizicii nu mai sunt valabile.

Persoana care traieste o calatorie extracorporala este mai mult sau mai putin constienta de elementele pe care le intalneste in planul astral in functie de gradul sau de evolutie spirituala.

Robert Monroe si calatoriile astrale

Robert Monroe a dat startul studierii acestui fenomen, fiind autorul a doua dintre cele mai cunoscute carti din domeniu: “Calatoriile extracorporale” si “Calatoriile indepartate”. Ambele descriu in detaliu calatoriile astrale, cea de-a doua carte continand chiar experientele personale ale autorului.

Robert Monroe, de profesie inginer, a avut o astfel de experienta prima data in anul 1958.  Ulterior a creat si Institutul Monroe in care a solicitat colaborarea a numerosi oameni de stiinta pentru a studia acest fenomen.

Printre caracteristicile calatoriilor extracorporale pe care Robert Monroe le aminteste sunt:

  1. Experientele extracorporale sunt experiente umane universale.

Acest lucru inseamna ca exista asemanari flagrante intre experientele traite de oameni cu nivel de cultura total diferite: experienta unei gospodine din Kansas va semana foarte mult cu cea traita de un locuitor al Egiptului Antic.

  1. Calatoria extracorporala poate fi declansata de o boala (de cele mai multe ori incurabila) sau o emotie puternica.

In majoritatea cazurilor, insa, calatoria astrala este traita in timpul somnului, aparent fara vreo cauza anume.

  1. Majoritatea celor care au parte de o calatorie extracorporala resimt o stare de multumire sufleteasca (in jur de 90-95%) in timp ce 5% sunt inspaimantati de aceasta experienta.

Si Dr. Henrik Ehrsson, profesor in neurostiinte cognitive in cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, este unul dintre cercetatorii care au depus numeroase eforturi pentru a studia experientele extracorporale. Dr. Ehrsson a fost primul care a reusit inducerea unei experiente extracorporale in cazul unor voluntari sanatosi, in cadrul unui laborator.”[1]

SURSE

  1. https://evoluamimpreuna.ro/dincolo-de-lumea-fizica-ce-sunt-calatoriile-extracorporale
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro