Diplomat britanic: „Un milion de africani sunt în drum spre Europa”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un expert al Londrei trage un semnal de alarmă, stoparea migrației din Africa este superficială, Europa e la mâna traficanților, anul acesta vor fi probleme uriașe

BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik. Fostul șef al misiunii britanice din Libia (2012 — 2014), Joe Walker-Cousins avertizează asupra faptului că un număr mare de migranți din țările Africii se îndreaptă către Libia, pentru a trece apoi în țările occidentale europene. Walker-Cousins apreciază că mijloacele de stopare a migrației sunt ineficiente, referindu-se în primul rând la controlul costier. „Ar fi preferabil un control la nivel capilar, în zonele de intrare în Libia, decât pe coastă, unde este foarte greu de acoperit o zonă imensă”, consideră Walker-Cousins citat de The Guardian. Haosul creat în urma răsturnării colonelului Ghaddaffi a lăsat ca această mare problemă a migrației ilegale către Europa să fie la îndemâna guvernului libian extrem de instabil, sau a traficanților de oameni.


Accidentele cumplite petrecute anul aceasta au dus la moartea multor persoane care încercau să treacă Mediterana. Organizația Internațională pentru Migrație estimează că în primele trei luni ale acestui an 21.900 de refugiați au ajuns în Italia, drumul cel mai scurt pe mare, cu peste 50% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Din aceștia, câteva sute și-au găsit tragicul sfârșit înecați în mare.

Anul trecut 181.000 de refugiați au ajuns prin Libia în Italia, deci, anul acesta numărul lor va fi mult mai mare. Pe de altă parte, statul libian nu cooperează cu statele europene pentru stoparea migrației, situații riscând să devină extrem de periculoasă. Statele europene fac eforturi de a ajuta țările din Africa sau din orientul apropiat, încercările însă se dovedesc ineficiente, mai mult, o seri de țări transformând această problemă a Occidentului într-o formă de presiune, sau chiar de șantaj. Un exemplu concret este Turcia, care condiționează colaborarea pentru menținerea numărului de migranți cu primirea sa în UE.


Reamintim că problemele migrației din țările Orientului arab și din Africa au cunoscut o creștere exponențială după declanșarea așa-ziselor mișcări de democratizare și a revoluțiilor din țările musulmane, toate aceste mișcări fiind făcute cu susținerea Occidentului și SUA.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20170403/11941692/diplomat-britanic-milion-africani-drum-europa.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...