Discernământul spiritual este capacitatea de a vedea diferența și de a alege între bine și rău

Distribuie!by “Fiecare ființă umană este liberă să-și focalizeze atenția, atât asupra lucrurilor importante cât și asupra lucrurilor lipsite de valoare, atât asupra lucrurilor semnificative care conferă profunzime existenței noastre, cât și asupra lucrurilor care sunt pur și simplu nesemnificative. Obiectele asupra cărora alegem să ne focalizăm cel mai des atenția […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Fiecare ființă umană este liberă să-și focalizeze atenția, atât asupra lucrurilor importante cât și asupra lucrurilor lipsite de valoare, atât asupra lucrurilor semnificative care conferă profunzime existenței noastre, cât și asupra lucrurilor care sunt pur și simplu nesemnificative. Obiectele asupra cărora alegem să ne focalizăm cel mai des atenția determină rezonanțele noastre predominante și în cele din urmă nivelul nostru spiritual.

Numeroși Ghizi spirituali au exprimat acest adevăr în cuvinte asemănătoare: „Devenim ceea ce gândim preponderent”.
Cum alegem pe ce să ne focalizăm atenția? Cum stabilim ce ne face bine și ce ne face rău? Pentru a răspunde corect la aceste întrebări este necesar să ne dezvoltăm discernământul spiritual.
Discernământul este capacitatea de a alege ceva ce ne ajută în evoluția noastră spirituală și de a evita aspectele care ne împiedică evoluția. La modul fundamental, discernământul spiritual este capacitatea de a vedea diferența și de a alege între bine și rău.
Dintr-o perspectivă spirituală, binele este tot ceea ce ne susține, ne amplifică și ne accelerează evoluția și apropierea noastră de starea de înțelepciune și de uniune, iar răul este tot ceea ne împiedică sau ne oprește din această apropiere, făcându-ne să regresăm către o stare de ignoranță și separare.
În primul rând, discernământul presupune capacitatea de a discrimina. Nu ne referim aici la semnificația acestui cuvânt în contextul său negativ, când cineva emite judecăți bazate pe anumite idei preconcepute sau prejudecăți, ci în acest context ne referim la discriminare ca fiind capacitatea care ne permite să recunoaștem sau să percepem diferența dintre bine și rău.
Odată ce reușim să vedem clar această diferență suntem capabili să luăm o decizie potrivită, alegând între ceea ce considerăm că ne ajută să evoluăm spiritual și ceea ce ne face să stagnăm sau chiar să regresăm din punct de vedere spiritual.
Așadar, discernământul este capacitatea de a discrimina și de a alege potrivit.
Care sunt momentele în care avem nevoie de discernământ? Momentele în care ne confruntăm cu anumite obstacole, atunci când ne confruntăm cu anumite limitări personale, atunci când suntem încercați pe calea spirtuală aleasă sau atunci când trebuie să luăm decizii.
Pe calea spirituală aceste momente de încercare sunt considerate a fi teste spirituale. “[1]

SURSE


  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7276
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.