Dispariţia albinelor ameninţă omenirea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Austria, Israel şi alte zone din lume a fost înregistrată dispariţia în masă a albinelor.

Acest fenomen reprezintă o ameninţare serioasă la funcţionarea normală a ecosistemelor planetei noastre şi poate agrava criza alimentară, avertizează specialiştii.

Miliarde de albine mor în întreaga lume, lăsând omul singur cu plantele nepolenizate. În Statele Unite, în urma reducerii drastice a populaţiei de albine s-a redus recolta, mai ales de mere şi migdale. În fiecare primăvară în regiunile afectate cel mai puternic sunt aduşi din alte colţuri ale ţării sau sunt importaţi stupi cu albine. Însă o mare parte a acestor albine nu supravieţuiesc până la următorul sezon. Mai mult de atât, în timpul transportului există riscul transmiterii unei epidemii în rândul albinelor. În 1998, în Statele Unite a fost înregistrat pentru prima oară un caz de infectare a albinelor din cauza gândacului mic de stup, un dăunător al albinelor melifere. El se hrăneşte cu albinele şi rezervele din stup.

O altă problemă o reprezintă acarienii şi muştele-paraziţi. Ele pătrund în corpul albinei şi îl devorează din interior. Albina slăbeşte, puietul este defect, îşi pierde orientarea în spaţiu şi, în final, moare de foame. Albinele, practic, nu pot fi salvate, ele nu sunt capabile să reziste la aceşti paraziţi şi la viruşi, vecinătatea cu omul le este dăunătoare, subliniază apicultorul Anatoli Kocetov.

„Albinele, ca şi oamenii, se îmbolnăvesc dacă au un mod de viaţă incorect şi nu se hrănesc cum trebuie. Atunci când am domesticit albinele, ele au început să uite cum au trăit în condiţiile mediului sălbatic. Atunci ele şi-au asigurat singure viaţa. Iar noi le-am dezvăţat. De aici şi bolile”.

 

Albinele bolnave din stupină infectează albinele sălbatice. Dacă un bondar aterizează pe o floare în urma unei albine bolnave de ciupercă sau un virus, probabilitatea răspândirii bolii este foarte mare. Dispariţia în masă a albinelor şi insectelor cu aripi membranoase va duce la schimbarea imaginii planetei. 80% din toate plantele din lume sunt polenizate de insecte. În prezent, în multe ţări există locuri în care oamenii sunt nevoiţi să polenizeze florile. Însă omul nu poate ajunge la fiecare floare. La vremea sa, Albert Einstein a spus: În momentul în care albinele încetează să mai existe, omul ca specie mai are doar patru ani până la dispariţie.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Disparitia-albinelor-ameninta-omenirea-4906/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Fenomene paranormale: Podurile care au dispărut
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Legume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
Decizia ICCJ ca Facebook este spatiu public nu ameninta Libertatea de Exprimare garantata de Constitutia Romaniei ! In schimb ii responsabilieaza pe cei care recurg la amenintari si intimidari !
ONG-urile lui George Soros în acțiune: Protestele Tinerilor Frumoși și Liberi #Rezist împotriva grațierii, deși CEDO recomandă grațierea
Nicolae Ceaușescu și bomba atomică: Programul atomic al României
Submarinul-avion - o invenţie românească
12 semne masonice folosite de masoni pentru a se recunoaste cu alti "frati", dar si pentru a transmite mesaje ! Odata cunoscute vor fi foarte usor de recunoscut !
Facebook va taxa orice utilizator cu 2,99 dolari pe luna incepand din noiembrie ! Evreul Zuckerberg spunea ca va fi gratuit pentru totdeauna, dar ne-a mintit !
Un cod care poate elibera toată omenirea – Codul lui Moise
Procurorii DNA au pus SECHESTRU pe RCS-RDS. Administratorul Ioan Bendei a fost pus sub control judiciar pentru dare de mită și complicitate la spălare de bani
Ghinion! Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...