Dispariția civilizației din Valea Indusului

Distribuie!

„Întinzându-se din India de Vest până în Afganistan și cu o populație de peste cinci milioane de oameni, civilizația din Valea Indusului – cea mai veche din subcontinentul indian – a fost una din marile civilizații ale lumii antice.

Nivelul înalt de dezvoltare atins de această cultură este uimitor, însă și mai surprinzătoare a fost decăderea ei: brusca prăbușire a civilizației din Valea Indusului a fost comparată cu declinul civilizației Maya. Abia în 1922 săpăturile arheologice au scos la iveală o avansată cultură urbană care i-a uimit pe occidentali.


 

 

Însă nu există urme de arme, sclavi, conflicte sau orice alte probleme caracteristice societăților antice. Având în vedere că nu există urme ale unui conflict militar, motivul din spatele decăderii acestei civilizații rămâne un mister.”[1]

SURSE


  1. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/mistere-neelucidate-ale-istoriei
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...