Dispariția Zborului 19 în Triunghiul Bermudelor

Distribuie!

„Pe 5 decembrie 1945, Zborul 19 dispare in Triunghiul Bermudelor.

Reputatia stranie a Triunghiului Bermudelor a inceput pe 5 Decembrie 1945, cand zborul 19 – o escadrila de 5 bombardiere americane- a disparut intr-un mod bizar in timpul unui exercitiu de rutina.


Avioanele fusesera complet echipate si verificate cu foarte mare atentie inainte sa decoleze din statia navala Fort Lauderdale, Florida. Iar ceea ce face ca disparitia sa fie si mai misterioasa este faptul ca disparitia s-a petrecut in timp de pacea, reducand posibilitatea ca avioanele sa fi fost doborate de forte inamice.

Inainte de a pierde contactul cu baza navala din Florida, liderul zborului 19 a mentionat: „Totul pare ciudat, chiar si oceanul. Intram in apa alba, nimic nu pare cum trebuie”.”[1]


„Aşa-numita perioadă modernă” a misterioaselor dispariţii din Triunghiul Bermudelor, debutează cu celebrul ,,Zbor nr. 19” din ziua de 5 decembrie 1945, la ora 14: 00 (ora locală), cand cinci avioane de tipul ,,Grumman Avengers – TBM’‘decolau de la baza militara americana Fort Lauderdale din Florida.

Echipajele lor, compuse din piloţi cu mare experienţă, având fiecare între 6 si 12 ani de practică aviatică, erau înzestrate cu bărci pneumatice şi centuri de salvare. Era vorba de un zbor obişnuit de patrulare: 250 km spre est, 60 spre nord şi întoarcerea la bază.

Misiunea era cunoscută ca Zborul 19. Aviatorul David White a fost instructor de zbor, iar Charles Taylor,şeful echipei Zborul 19.
Era o zi senină, iar apele erau liniştite. Dar, la mijlocul misiunii, Taylor a semnalat că au probleme. El a observat că busola s-a dereglat. Controlorii de zbor de la sol au încercat să vorbească cu ei, însă semnalele lor radio deveneau tot mai slabe.

Curând, nimeni n-a ştiut încotro s-a îndreptat escadrila. În câteva ore, avioanele, având la bord 14 bărbaţi, au dispărut. Avioanele de salvare au cercetat oceanul şi cerul. David White a fost în unul din ele: „Am căutat cu zel câteva zile. N-am găsit nimic.” Apoi, Triunghiul şi-a exercitat iar magia mortală. Unul dintre avioanele de salvare, cu întregul echipaj, a dispărut. După cinci zile, căutarea a fost abandonată.

Şase avioane şi 27 de oameni dispăruseră fără urmă în Triunghiul Bremudelor.
În scurt timp, au început să apară zvonuri. Cum se puteau şase avioane să se volatilizeze ? Potrivit unei teorii, o forţă electromagmetică ciudată preluase controlul asupra instrumentelor de navigaţie sau că au fost răpite de extratereştri.

Curând, oamenii au început să acorde atenţie acestor întâmplări ciudate. Gian Quasar e unul dintre aceştia: „Nu mă interesează tragediile şi accidentele. Investighez misterele. Avioanele n-ar fi trebuit să dispară.”

zborul 19 triunghiul bermudelor

El studiază de 15 ani misterele din Triunghiul Bermudelor şi Zborul 19. A scris cartea „Into the Bermuda Triangle”, care acoperă aproape toate teoriile, de la OZN-uri, la OSN-uri( Pare puţin probabil, dar o poveste de multe decenii, atrage atenţia asupra acestor obiecte subacvatice neidentificate).”[2]

SURSE

  1. http://cultural.bzi.ro/disparitia-zborului-19-in-triunghiul-bermudelor-7667
  2. https://energienaturala.wordpress.com/2008/10/13/triunghiul-bermudelor-zborul-19/
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...