Divide et Impera: Românii sunt învrăjbiți de către partidele politice, Mass Media Corporatistă și ONG-urile „progresiste” ale lui George Soros

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Expresia provine din latină unde exista și ca proverb: „Divide et impera”. În română este mai cunoscut ca:„divide și cucerește”, „dezbină și stăpânește”. Alte posibile traduceri ar fi: dezbină și impune-ți voința sau dezbină și domină.

Strategie politică


în politică și sociologie, dezbină și stăpânește este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice.

Folosită efectiv, acestă strategie permite celor cu putere reală puțină să-și impună voința asupra celor care colectiv au putere mare (sau ar avea dacă ar reuși să se unescă).


Expresia este atribuită lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei (382-336 Î.C.), descriind politica sa împotriva orașelor-state grecești.

Elementele constitutive ale acestei strategii sunt:

  • crearea sau neîmpotrivirea la formarea de grupuri înguste din populația vizată. Astfel de grupuri absorb resurse și previn alianțe care să provoace pe dominator.
  • ajutarea și promovarea celor care sunt dispuși să colaboreze cu cel ce își impune voința, adesea acordându-le pământ, bogății, titluri, funcții ce aparțin unei persoane din același grup sau din grup „rival”.
  • promovarea neîncrederii și neînțelegerii între membrii unui grup sau între grupuri.
  • impunerea propriei voințe asupra grupurilor sau membrilor unui grup în vederea obținerii rezultatelor dorite. Impunerea se poate realiza în mod subtil sau în mod transparent. Un exemplu ar fi încurajarea cheltuielilor de lux (ex. palat strălucitor) care diminuează cheltuielile militare sau pe cele legate de manevre politice.

Această strategie necesită multă îndemânare și finețe politică, deasemenea o bună înțelegere a științei politice, istoriei, psihologiei.

Divide et impera funcționează numai dacă cei supuși acestor tactici sunt dispuși să urmeze această ‘cale’ (ex. este in avantajul personal) sau raționează îngust. Funcționează cel mai bine în societăți/populații în care competiția între familii nobiliare, clanuri, clase sociale, a fost acerbă înainte ca dominatorul/cuceritorul să se manifeste. Deasemeni este favorizată de comunicarea proastă sau lipsa comunicării, între membrii unei populații.

În condițiile în care este greu de ‘spart’ o structura de putere deja existentă, se folosește tactica pașilor mici: se fac doar lucrurile/acțiunile realizabile (ex. cautare de ‘fisuri’ existente între membrii unei colectivități, nu de producere a unor ‘fisuri’ noi).

Strategia a fost folosită efectiv și eficient de catre administratorii imperiilor vaste, inclusiv de către cei ai Imperiului Roman și cel Britanic, care au „jucat” un trib împotriva celuilalt pentru a câștiga si menține controlul asupra teritoriilor lor cu un număr mic de trupe.

A fost strategia folosită de romani pentru a cuceri Britania precum și de Ango-Normanzi împotriva Irlandei.

Conceptul a fost mai proeminent în perioda în care India a fost parte a Imperiului Britanic. Britanicii au folosit strategia pentru a câștiga control asupra teritoriului și resurselor vaste ale Indiei prin menținerea populației divizate dea lungul liniilor de demarcație date de religii, limbi vorbite, caste, etc. Folosind divide et impera au reușit să fie nu numai efectivi ci și eficienți.

Divide et Impera: Românii sunt invrajbiți de caăre partidele politice, Mass Media Corporatistă și ONG-urile „progresiste” ale lui George Soros

In Romania, ca peste tot, este aplicat acelasi dicton, iar daca ne uitam cu atentie la societatea din prezent, aceasta este aproape de colaps. Valorile morale sunt deja la pamant, oamenii devin din ce in ce mai animalizati, transformati in zombii de catre partidele politice (de stanga sau de dreapta), Mass Media Corporatista si nu in ultimul rand, ONG-urile „progresiste” ale lui George Soros.

George Soros Romania Tinerii Frumosi si Liberi FSN

Romanii trebuie sa inteleaga ca, acestor indivizi le este frica de unitatea nationala, de nationalism, de valori nationale, iar acestia prin toate mijloacele vor crea stari conflictuale intre romani. De asemenea, nici conflictele interetnice nu sunt ocolite de catre acesti indivizi, intrucat cu cat un popor este mai dezbinat, el poate fi colonizat cu mare usurinta, deoarece mintea oamenilor va fi ocupata de conflictele create artificil si manipulate de catre agentii lui Soros, politicieni si exploatate de catre Mass Media.

In ultima perioada, ONG-urile „progresiste” ale numitului George Soros, au creat o armata de postaci pe Internet, care actioneaza in special pe site-urile de socializare (ex. Facebook), avand sarcini bine precise de a ataca in stanga si in dreapta diversi oameni, care isi exprima opinii politice, anti-politice, anti-sistem sau non-politice.

Acesti Tineri Frumosi si Liberi, cum au fost ei denumiti, nu numai ca nu cunosc ce se intampla in jurul lor, acestia ajungand sa fie sclavi ai corporatiilor euro-americane.

Din cauza ocupatiei straine Romania nu mai are economie nationala

Pentru că am trăit atâţia ani sub regimul comunism, din cauza cenzurii şi a izolării populaţiei faţă de restul lumii, am devenit mult mai naivi, ignoranţi şi uşor de manipulat în raport cu naţiunile occidentale.

După decembrie 1989, deşi noi credeam că vom avea libertate absolută şi dreptul la informare corectă, cenzura comunistă a fost înlocuită cu cenzura neoliberală, mult mai perfidă şi mai eficientă, deoarece este făcută sub masca libertăţii de expresie şi a democraţiei.

Propaganda neoliberală ne-a băgat în cap faptul că singura soluţie existentă şi posibilă pentru dezvoltarea ţării şi a economiei este cea propusă de FMI, Banca Mondială şi alte instrumente de colonizare ale imperiului american. Mai concret, economie de piaţă, privatizări, liberalizări, investiţii străine, diminuarea rolului statului în economie şi împrumuturi masive la bănci.

Noi, fiind separaţi multă vreme de Occident, am considerat că privatizarea este o tranziţie normală de la comunism la sistemul capitalist şi că în ţările din Vest totul e privat, fără să ştim că în capitalism, proprietatea privată în afaceri coexistă cu un important sector al economiei care aparţine domeniului public şi care este administrat de stat.

Cea mai mare minciună care ni s-a băgat pe gât este însă aceea că aceste politici neoliberale – care peste tot în lume au dus la dezastru şi crize economice severe, chiar şi în ţările dezvoltate – ar fi cumva sinonime cu democraţia. Dimpotrivă, neoliberalismul este în totală contradicţie cu democraţia şi cu interesele naţionale ale statelor, dovadă fiind faptul că aproape peste tot unde Statele Unite au încercat să impună aceste politici a fost nevoie de lovituri de stat, orchestrate de CIA, urmate de instaurarea unor regimuri dictatorile de tip fascist aşa cum a fost cazul în Chile, Argentina şi alte ţări sud-americane sau de înşelăciune, propagandă, corupţie şi structuri birocratice nesupuse votului popular, ca în cazul UE şi al României.

De fiecare când un stat încearcă să ia măsuri economice şi politice independente, menite să apere democraţia şi interesele cetăţenilor săi, atunci propaganda neoliberală venită de la Washinton, Bruxelles sau alt centru de putere globalist, înfierează guvernul sau liderul ţării rescpective ca fiind socialist sau şi mai grav, comunist şi dictatorial.

De fapt, aceste ţări numite socialiste sau cu regim dictatorial, sunt ţări în care s-a încercat sau se încearcă un sistem democratic autentic, numit democraţie participativă. Este cazul Venezuelei din timpul lui Hugo Chavez şi al Libiei lui Muammar Al Gaddafi sau cel al Braziliei. Prin aplicarea acestui sistem, în aceste ţări nivelul de trai a crescut simţitor, la fel şi echitatea socială, nivelul de educaţie, s-a dezvoltat de asemenea sistemul medical, micile afaceri, agricultura etc.

Democraţia participativă presupune participarea directă a fiecărui cetăţean atât la elaborarea legilor şi deciziilor politice, dar şi la stabilirea bugetelor locale sau chiar a celui de stat, printr-un sistem ce porneşte de la mici comunităţi locale şi ajunge prin delegaţi şi diverse comitete până la conducerea centrală guvernamentală.

Ceea ce ni s-a vândut nouă ca fiind democraţie, la pachet cu neoliberalismul, este aşa-numita democraţie reprezentativă, după modelul american şi vest-european, care de fapt este o pseudo-democraţie, controlată de oligarhi şi care constă în menţinerea permanentă la putere a unei elite politice corupte, din care cetăţenii au de ales mereu aceleaşi persoane, prin aşa-numita alternanţă la putere. Această clică, divizată în partide, pe lângă faptul că nu reprezintă deloc şi nu are nicio legătură cu cetăţenii care votează, este total aservită şi aflată în slujba elitei bancaro-corporatiste, care o controlează şi o susţine financiar.

Deşi suntem ameţiţi cu tot felul de doctrine, de stânga sau dreapta şi de diverse combinaţii, politicile adoptate sunt mereu aceleaşi, fiind dictate direct de FMI, Banca Mondială, Bruxelles sau Washington. Iar legile şi reglementările sunt elaborate tot de aceste entităţi şi trimise de obicei în plic, doar pentru a fi traduse din limba engleză.

Aşadar oamenii ar trebui să se trezească din somnul hipnotic indus de propagandă şi de circul mediatic şi politic în care trăim zilnic şi să realizeze că statele occidentale şi chiar şi multe din cele aparţinând fostului bloc comunist, nu mai cred de mult în basme cu, piaţa liberă, privatizări, globalizare, liberalizări, FMI, democraţie şi încearcă să îşi apere cât pot de mult interesele naţionale şi economiile tot mai mult asaltate de multinaţionale, bănci şi „investitori străini”. Democraţia trebuie să aducă libertate, bunăstare şi drepturi pentru toţi cetăţenii, nu numai pentru o mână de oligarhi şi politicieni corupţi.

SURSE

  1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Divide_et_impera
  2. http://dantanasescu.ro/2013/03/24/ceea-ce-neoliberalii-numesc-socialism-este-de-fapt-democratia-adevarata.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

UDMR dorește autonomie după modelul Cataloniei! Antal Arpad: Ce se întâmplă în Spania e un lucru bun! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România! Propaganda pentru autonomia "Ținutului Secuiesc" reprezintă o amenințare la adresa Securității Naționale!
Președintele Coaliției pentru Familie spune că TVR 1 a încălcat orice normă deontologică, discutând iniţiativa pentru referendum numai cu persoane care se pronunţau împotriva acesteia
„Noi Haștagim, nu gândim”. România, singura țară din lume în care oamenii protestează împotriva Libertății
Ion Ștefănuț, General SRI (r): "Legea Big Brother poate ascunde abuzuri"
În România, de frica unei viroze s-a instaurat o dictatură a absurdului, care ne-a furat toate drepturile și libertățile și ne-a afectat grav economia
Ungurii l-au invitat pe un lider separatist catalan la Cluj ca să le vorbească despre "cât de benefică este destrămarea țărilor". Liderul separatist catalan către unguri: "Transilvana are nevoie de autoguvernare"
#Rezistenții apără BNR, băncile și multinaționalele, care au crescut euro și ROBOR-ul, și acuză PSD-ul că este de "vină". "Vina" PSD-ului este că a adoptat taxa pe lăcomie și taxa pe cifra de afaceri pentru multinaționalele, care își externalizează profitul
Procesul împotriva construirii mega moscheii în București! Guvernul României este aproape de a câștiga procesul!
Îmbătrânirea accelerează în România: Vârsta medie e 41 de ani și se nasc din ce în ce mai puțini copii! Planul Iluminaților de a depopula România!
Dictatura UE: Amendă de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat!
Sorosiștii #Rezist au încercat să oprească instalarea Târgului de Crăciun în Piața Victoriei
Big Brother: Proiect al Ministerului de Internet - Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...