Doctor în drept constituțional, după ce generalul Dumbravă a admis implicarea în anchetele DNA: Jur că o să fac orice posibil ca ai mei copii să trăiască într-o țară în care la 24 de ore de la o asemenea declarație dl. general ar fie în arest preventiv

by “Generalul SRI Dumitru Dumbravă a admis în fața Comisiei SRI că o cunoștea și colabora cu procuroarea DNA Alexandra Lăncrăjan, iar această declarație a declanșat o revoltă din partea lui profesorului Radu Chiriță, doctor în drept constituțional, președintele Asociației de studii în dreptul constituțional și drepturile omului, cercetător asociat al Institutului […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Generalul SRI Dumitru Dumbravă a admis în fața Comisiei SRI că o cunoștea și colabora cu procuroarea DNA Alexandra Lăncrăjan, iar această declarație a declanșat o revoltă din partea lui profesorului Radu Chiriță, doctor în drept constituțional, președintele Asociației de studii în dreptul constituțional și drepturile omului, cercetător asociat al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei, lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

Într-o postare de pe blogul său, acesta deplânge lipsa de reacție a societății în fața a ceea ce numește implicarea serviciilor secrete în justiție.


„Cică dl. general SRI a fost frecvent pe la parchete și la instanțe să dea sfaturi juridice procurorilor și judecătorilor implicați în dosare în care SRI interes. 24 de ore mai târziu, domn general e încă în funcție, numele procurorilor și al judecătorilor care au avut nevoie de consiliere din partea sa nu este cunoscut, iar CSM-ul, Danileț și Moise Guran încă luptă cu legile justiției. Pentru mine e cam târziu, dar jur că o să fac orice posibil ca ai mei copii să trăiască într-o țară în care la 24 de ore de la o asemenea declarație dl. general ar fi în arest preventiv, procurorii și judecătorii consiliați ar fi măcar suspendați din funcție, iar ONG-urile ar protesta în stradă împotriva serviciilor secrete și nu în favoarea lor. Ce dracu’ de țară e asta? Știu că suntem o nație predestinată manipulării grosolane, că așa o ducem de cel puțin 80 de ani, dar cum rahat să te numești “România curată” și să accepți asta?
Mai zice dl. general că el lupta împotriva judecătorilor sau al experților care stabileau altceva decât era în probele dosarului. Ceeeeeeeeee? SRI citește probele unui dosar, stabilește care este soluția corectă și, dacă judecătorul dă altă soluție, mută câmpul tactic la el în birou???????????? Din câte discuții am avut cu judecători care au activat înainte de ’89, Securitatea nu avea atâta tupeu. Ăia aveau o limită.
Astăzi, îl văd live pe unul de la PNL (pentru cine nu își mai amintește L vine de la Liberal) spunând în Parlament că președintele trebuie să poată refuza numirea în funcții din zona justiției pe baza informațiilor de la serviciile secrete. Adică, dacă este propus cineva Președinte la ICCJ sau boss de boss la DIICOT, președintele să îi poată refuza numirea pentru că băieții cu ochi albaștri îi șoptesc că nu e de-“al nostru”.
Vroiam să scriu mai multe, aveam niște dume bune în minte etc., dar mă opresc. Mi-e atât de scârbă nu de ceea ce fac ăia de la SRI, ci de tăcerea asurzitoare dinspre CSM-ul care apără abitir independența sistemului imediat ce spune orice fraier că un judecător îi un bou, de tăcerea judecătorilor care au învățat drept de la dl. general, de tăcerea procurorilor care au învățat drept de la servicii, de tăcerea judecătorilor cărora li s-a arătat care este “soluția fondată pe probe” într-o dosar. Chiar nu este unul să spună ce și cum s-a întâmplat?
“Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. Mai țineți minte când ați jurat asta? Să vă fie rușine tuturor…
PS. Evident, UNBR nu are nimic de zis. Nu ne interesează, noi să fim sănătoși!”, a scris Radu Chiriță.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Doctor-in-drept-constitutional-dupa-ce-generalul-Dumbrava-a-admis-implicarea-in-anchetele-DNA-Jur-ca-o-sa-fac-orice-posibil-ca-ai-mei-copii-sa-traiasca-intr-o-tara-in-care-la-24-de-ore-de-la-o-asemenea-declaratie-dl.-general-ar-fie-in-arest-preventiv-147684
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

13 cranii ale celor 13 civilizații
75% dintre medici refuză chimioterapia pentru ei înşişi. Oare de ce?
Luna sangerie (tetradele) - eclipsa totala de luna si influenta acesteia asupra oamenilor! Iluminatii folosesc astfel de perioade pentru a face sacrificii umane! Sa vedem ce se va intampla in aceste zile!
Metoda prin care hackerii pot afla foarte uşor parola de Facebook
Dezastru ecologic in Canada, dupa ce barajul unui iaz de decantare s-a rupt ! Asa s-ar fi intamplat si la Rosia Montana daca ar fi fost aprobat proiectul de exploatare ! Marile trusturi de presa din lume n-au prezentat aceasta stire !
Tehnici pentru eliminarea blocajelor mentale şi creşterea încrederii în sine
Ungaria pregătește o lege împotriva ONG-urilor lui George Soros: "Guvernul de la Budapesta pregăteşte un proiect de lege care obligă ONG-urile ce acţionează în Ungaria să declare valoarea finanţărilor provenite din străinătate, sub ameninţarea că şi-ar putea pierde autorizaţia de a-şi desfăşura activităţile"
Iată cum energiile negative îți afectează viața
Un milion de britanici se identifică drept lesbiene, homosexuali sau bisexuali
12 semne masonice folosite de masoni pentru a se recunoaste cu alti "frati", dar si pentru a transmite mesaje ! Odata cunoscute vor fi foarte usor de recunoscut !
Efectul Fukushima - Natura a luat-o razna în Japonia
Apa argintata - beneficiile uluitoare ale acestei ape purificate asupra organismului ! Construiti-va un dispozitiv simplu pentru a va genera simplu si rapid, apa argintanta !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro