Document declasificat: O bombă nucleară a fost pe punctul de a exploda deasupra SUA în 1961

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O bomba nucleara a fost la un singur pas de a exploda deasupra SUA intr-un accident din 1961, arata un nou document declasificat de americani, potrivit BBC. Guvernul american a recunoscut accidentul in trecut, insa nu a facut pana acum publica informatia legata de cat de aproape de dezastru s-a aflat SUA in acel moment.

Doua bombe se aflau la bordul unui avion B-52 care a inceput sa se roteasca necontrolat deasupra North Carolina. Ambele au cazut, iar una dintre ele a inceput procesul de detonare, se arata in documentul publicat de cotidianul The Guardian.


Jurnalistul Eric Schlosser a obtinut documentul sub prevederile acordului privind liberatatea de informare. El a declarat pentru BBC ca o astfel de explozie ar fi schimbat cursul istoriei.

Avionul se afla intr-o cursa de rutina cand a inceput sa aiba probleme deasupra statului North Carolina, pe 23 ianuarie 1961. Cele doua bombe cu hidrogen Mark 39 au fost din greseala eliberate deasupra Goldsboro.


Una dintre ele a cazut si a ramas intacta. Cealalta a intrat in procesul de armare a tuturor mecanismelor, exceptand unul singur, care practic a impiedicat procesul de detonare. Astfel, doar eroarea unui comutator de voltaj mic a oprit bomba de la explozie, a explicat jurnalistul.

Bomba avea o putere de circa 260 de ori mai mare decat cele care au cazut deasupra oraselor Hiroshima si Nagasaki.

Accidentul aviatic a avut loc in perioada maxima intensitate a Razboiului Rece.

Documentul a fost redactat la 8 ani dupa acesta, de cercetatorul guvernului american Parker Jones – cel responsabil de siguranta mecanica a dispozitivelor nucleare.

Nu a fost emis un comunicat oficial privind acest document declasificat.”[1]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-15623301-bomba-nucleara-fost-punctul-exploda-deasupra-sua-1961-document-declasificat-administratia-americana.htm
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Marș al naționaliștilor bulgari pe străzile din Sofia. Manifestanții au cerut „a se pune capăt imigrației non-europene”
Războiul meterologic: Manipularea climei poate fi folosită pentru a destabiliza economia, agricultura şi ecosistemul unui inamic
Oamenii de știință despre LGBT: "Homosexualitatea se dobândește. Nimeni nu se naște homosexual"
Edward Snowden: "SUA si Marea Britanie au interceptat comunicatiile militare ale Israelului"
Revolta Robotilor - povestea unei Renasteri Spirituale
Politicienii, mass-media și “medicii eroi” spun “testați, testați, testați”, pentru că au nevoie de rezultate fals pozitive pe baza cărora sunt impuse restricții oamenilor. Restricțiile Covid distrug sănătatea oamenilor, drepturile si libertatile, dar si economia
Operațiunea Cyclone: CIA a creat și finanțat organizația teroristă Al Qaeda. Finanțarea mujahedinilor din Afganistan cu scopul de a lupta împotriva sovieticilor, în timpul Războiului din Afganistan (1979-1989)
Cum distrug progresiștii Occidentul prin "Cultura Victimizării"? Minoritățile sunt învățate că nu pot fi trase la răspundere pentru nimic
Operațiunea Gladio: Asasinarea premierului italian Aldo Moro
Atentatele de la Madrid (2004) - o operatiune "Steag Fals" orchestrata de catre Serviciile Secrete pentru a lua libertatile cetatenilor
Programul Aurora, ASTRA TR-3B și Tehnologia Neagră
O investigație profesionistă, care a durat patru ani, cu privire la dispariția clădirii World Trade Center Building 7, condusă de o echipă internațională de ingineri civili, a concluzionat că povestea oficială a distrugerii clădirii 7 este în întregime falsă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...