Dodecaedronul roman

Distribuie!

„De-a lungul regiunilor care s-au aflat sub sfera de influență a Imperiului Roman, adică din Țara Galilor, până în jurul bazinului Mării Mediterane, s-au descoperit aproximativ o sută de obiecte mici, având o formă ciudată, a căror utilizare este complet necunoscută.

Numit „dodecahedron” după forma sa, este un obiect gol la interior, cu diametrul de 4-12 cm, confecționat din piatră sau bronz. Un dodecaedron are 12 fețe pentagonale plane și găuri de diferite dimensiuni pe fiecare față. În fiecare colț este câte un „buton” rotund de mici dimesiuni.


În timp ce romanii erau de obicei meticuloși cu privire la păstrarea înregistrărilor scrise despre toate activitățile și invențiile lor, nimeni nu a găsit vreodată o explicație definitivă și clară a acestor obiecte. Este posibil ca Plutarh să fi fost cel mai aproape de adevăr; acesta a consideart că erau un fel de instrumente zodiacale.”[1]

SURSE


  1. https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cele-mai-bizare-si-inexplicabile-artefacte-filele-istoriei-ascund-mistere-care-pot-rasturna-lumea_5dcc9249406af85273d563ab
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...