Doi bebeluşi din Franţa au murit după vaccinare, confirmă Agenţia franceză a medicamentelor

by “Doi bebeluşi au decedat, în Franţa, după ce au fost vaccinaţi cu Rotarix şi Rotateq, confirmă, după o amplă anchetă, Agenţia franceză pentru siguranţa medicamentelor (ANSM), iar cele două vaccinuri sunt utilizate şi în România. Cei doi bebeluşi au decedat, în 2012 şi în 2014, după ce au fost […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Doi bebeluşi au decedat, în Franţa, după ce au fost vaccinaţi cu Rotarix şi Rotateq, confirmă, după o amplă anchetă, Agenţia franceză pentru siguranţa medicamentelor (ANSM), iar cele două vaccinuri sunt utilizate şi în România.

Cei doi bebeluşi au decedat, în 2012 şi în 2014, după ce au fost vaccinaţi pentru a fi protejaţi de gastroenterită, relatează presa franceză.


Agenţia Naţională franceză pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) a exprimat “preocupare privind evenimente indezirabile, dar rare”, confirmând informaţiile difuzate iniţial de publicaţia Canard Enchaîné, care a precizat că cei doi bebeluşi au murit după vaccinarea cu Rotarix şi Rotateq.

Unul dintre copii a murit la câteva zile după injecţia cu Rotarix (fabricat de laboratorul GSK), iar celălalt după ce i-a fost administrat vaccinul Rotateq (fabricat de Sanofi Pasteur MSD), informează Le Parisien.


“Decesele au fost cauzate de complicaţii intestinale grave acute”, confirmă ANSM, explicând că cei doi bebeluşi aveau vârste de peste şase luni.

Dar, potrivit presei franceze, aceste cazuri nu sunt incidente izolate. Vaccinurile contra gastroenteritei au provocat efecte indezirabile şi la alţi copii. ANSM a explicat că, în ultimii nouă ani, s-au înregistrat 508 incidente, dintre care 201 grave, inclusiv 47 de complicaţii intestinale acute.

Agenţia Europeană a Medicamentului anunţa, în 2010, că prezenţa surprinzătoare a unei tulpini virale în seriile de vaccin Rotarix cu administrare orală nu prezenta risc pentru sănătatea publică, recomandând continuarea analizelor.

Institutul de cercetare Rand Corporation (SUA) stabilea, în iulie 2014, că anumite vaccinuri orale, precum Rotarix şi Rotateq, utilizate în cazul bebeluşilor pentru a-i proteja contra gastroenteritelor provocate de rotavirus, ar putea declanşa reacţii grave. “Însă aceste reacţii sunt extrem de rare şi trebuie evaluate în raport cu efectele protective pe care le furnizează”, spuneau specialiştii Rand Corporation, explicând că “riscul este foarte mic”, cu 1,1 cazuri la 100.000 de doze de Rotarix şi 5,1 cazuri la 100.000 de doze de Rotateq.

 

Vaccinurile contra rotavirusului pot provoca, în cazuri rare, invaginaţie intestinală (o porţiune a intestinului subţire este blocată sau răsucită, simptomele pot include dureri severe de stomac, vărsături persistente, sânge în scaun, abdomen umflat şi/sau febră mare), care necesită intervenţie medicală de urgenţă.

Vaccinurile Rotarix şi Rotateq sunt utilizate şi în România.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/europa/doi-bebelusi-franta-murit-vaccinare-confirma-agentia-franceza-medicamentelor-1_551c1a34448e03c0fd1f2859/index.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Incident major la linia de producţie GlaxoSmithKline din Belgia. Un angajat a turnat un agent coroziv în cuva în care se fabrica un vaccin
Dr. Stefan Lanka – Efectele injectării de hidroxid de aluminiu
Mai mult de 100 de milioane de americani au fost vaccinaţi cu un virus potenţial cancerigen
Becurile "ecologice" cu mercur sunt extrem de periculoase pentru sanatatea oamenilor din cauza radiatiilor UV ! Acestea sunt impuse cu viclenie de catre UE !
Robert F. Kennedy: "Vaccinurile, mercurul şi banii murdari"
Conservatorul Salvini şi partidul său Lega Nord sunt singurii care se opun Vaccinării cu Forța în Italia: Salvini: "10 vaccinuri obligatorii sunt inutile și uneori nocive și periculoase."
Lecții învățate de la japonezi cu privire la reacțiile adverse ale vaccinului Gardasil. Guvernul Japoniei a luat decizia de a înceta recomandarea vaccinului HPV. O perspectivă a eticii medicale
Inventatorii de boli: Cum sunt transformaţi oamenii sănătoşi în cumpărători de medicamente
Legea vaccinării intră în circuitul de avizări, la o zi distanță după declararea "epidemiei de rujeolă". Întrebări despre „epidemia de rujeolă” anunțată de Ministerul Sănătății?
Franța: Acțiune împotriva aluminiului din vaccinuri. Peste 1000 de persoane cer ministrului sănătății să impună laboratoarelor renunțarea la adjuvanții pe bază de aluminiu
Dr. Johann Loibner – Originea şi istoria vaccinurilor
Cancerul - cea mai eficientă metodă de reducere a populației Pământului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro