Doi psihologi care au lucrat pentru CIA scapă de judecată după semnarea unui acord secret de despăgubire cu părțile vătămate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Doi PSIHOLOGI care au lucrat pentru CIA scapă de judecată după semnarea unui acord secret de despăgubire cu părțile vătămate

Doi psihologi care au contribuit la elaborarea programului de interogare al CIA după 11 septembrie 2001, au ajuns la un acord de compensare a unor deținuți ce au fost torturați în condiții de ilegalitate.

Acordul secret de compensare, ca urmare a cererilor inițiate de doi foști deținuți în viață și de rudele unui deținut care a murit de hipotermie în timp ce se afla în custodia SUA, ajută la evitarea primului proces public legat de folosirea torturii, de către Agenția Centrală de Informații, în interogarea membrilor suspectați ai Al-Qaeda.

De asemenea, acordul le-a dat posibilitatea celor doi psihologi, care au ajutat CIA să elaboreze tehnici „coercitive“ de interogare, James Mitchell și Bruce Jessen, să spună că ei nu au nicio legătură cu folosirea tehnicii de tortură ”waterboarding”, a pozițiilor extrem de stresante și nici nu au lovit deținuți. “[1]

Mai multe pe larg aici -> http://evz.ro/doi-psihologi-cia

Dupa cum spunea si Noam Chomsky, “America este principalul stat terorist, iar Europa este mult prea lasa pentru a adopta o pozitie independenta”. Da, asta este America, asa-zisa “lume libera si civilizata”. In realitate, in SUA este dictatura.

SURSE


  1. http://evz.ro/doi-psihologi-cia
  2. Foto:

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Poarta spațio-temporală din Masivul Piatra Mare

Un OZN si cativa extraterestri au aterizat in 2011 in Siberia ! Autoritatile au incercat sa musamalizeze acest caz !

Ce se întâmplă în creierul nostru: Misterele memoriei

Gheara unui extraterestru a fost descoperită în Peru

Tezaur geto-dac din argint recuperat din Germania

Închide