Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

by “UPDATE Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunț care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agențiile internaționale de presă. ”Am […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“UPDATE Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunț care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agențiile internaționale de presă.


”Am hotărât că este timpul să recunoaștem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deși președinții precedenți au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reușit să se țină de promisiune. Astăzi, eu mă țin” de acest angajament, a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepții diplomatice a Casei Albe.

”Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian și al Curții Supreme”, a spus președintele american.


Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a anunțat că vicepreședintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, iudaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

Decizia lui Donald Trump îi va mulțumi probabil pe principalii săi susținători — republicani conservatori și creștini evanghelici care formează o mare parte a bazinului său electoral, notează Reuters.

Trump a acționat în conformitate cu o lege din 1995 care prevede că SUA își mută ambasada la Ierusalim. Predecesorii săi Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au amânat constant această decizie pentru a evita tensionarea situației din Orientul Mijlociu.

Un emisar palestinian a menționat că decizia lui Trump reprezintă o declarație de război în Orientul Mijlociu. Papa Francisc a cerut ca status quo-ul în Ierusalim să fie respectat, estimând că în caz contrar ar putea fi alimentate alte conflicte din lume.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)”[1]

Donald Trump dovedeste ca este omul Israelului. Aceasta decizie pune in pericol pacea din zona. Regimul sionist din Israel doreste sa ocupe intreagul teritoriu palestinian, desi ONU a decis ca trabuie palestinienii au dreptul sa aiba un stat. Israelul nu are constitutie si nici granite, deoarece acest stat se afla intr-o continua expansiune.

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/12/06/donald-trump-a-anuntat-ca-sua-recunosc-orasul-ierusalim-drept-capitala-a-israelului-20-13-02
  2. Foto: davidicke.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Putin dezvăluie cea mai mare greșeală de care au profitat americanii
Tot mai multe ţări din America latină rup relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional
Un australian si-a implantat un microcip in mana pentru a controla noul Iphone 6 ! Oamenii vor ajunge sclavii tehnologiei moderne !
Site-uri și blog-uri închise în Italia pe motiv că sunt "presă clandestină"
Otrăvurile din alimente – standardele duble în alimentaţie
Oamenii de ştiinţă cer oprirea experimentelor de alterare genetică a embrionilor umani
Divide et Impera în Sistemul Piramidal al Iluminaților
Noua definiție a "antisemitismului" reduce la tăcere criticii Israelului
Zbigniew Brzezinski, membru al Comisiei Trilaterale, al grupului Bilderberg și al Comitetului celor 300, a afirmat în 1970: "Nu mă îndoiesc de faptul că Guvernul Mondial va fi instaurat în timpul vieții noastre! Cerința necesară pentru globalizarea finală și, totodată, cea adevărată este includerea tuturor teritoriilor planetei în supra-regiuni, pentru că în felul acesta putem să ne orientăm spre un mecanism stabil de conducere centralizată"
Croația: Proteste masive la Zagreb împotriva adoptării Convenției de la Istanbul: Sub vălul protecției femeii este introdusă, nedemocratic, incorect și parșiv, ideologia de gen în legi și societate
Într-un episod din serialul CSI, cine vorbește despre geoinginerie, despre florul din apă sau despre chemtrails este un posibil... "terorist"
Revoluţia franceză din 1789, opera organizaţiei francmasonice Illuminati şi nu a poporului francez (partea 1)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro