Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru apărarea libertăţii de exprimare pe reţelele de socializare şi schimbarea cadrului de reglementare a companiilor de socializare care cenzurează selectiv utilizatorii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Preşedintele Donald Trump a semnat joi, la Casa Albă, un ordin executiv pentru apărarea libertăţii de exprimare pe reţelele de socializare şi schimbarea cadrului de reglementare a companiilor de socializare care cenzurează selectiv utilizatorii.

„Suntem astăzi aici pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia dintre cele mai mari pericole”, a spus preşedintele american, referindu-se la „puterea necontrolată” deţinută de companiile de social media din Statele Unite.


„Au avut putere necontrolată să cenzureze, să restrângă, să editeze forma, să ascundă şi să altereze orice mijloc de comunicare între cetăţeni sau publicul larg”, a spus Trump.

Preşedintele a criticat monopolul din ce în ce mai mare al companiilor de social media din SUA, permiţând să acţioneze pentru a schimba cadrul de reglementare al giganţilor de social media.


„Nu există niciun precedent în istoria americană ca un număr atât de mic de corporaţii să controleze o sferă de interacţiune atât de mare”, a menţionat el.

Trump a declarat că acţiunile editoriale în creştere ale mass-media sociale de a controla conţinutul de pe platformele lor le-au pus în pericol scutirea de răspundere conform secţiunii 230 din Legea cu privire la decenţa comunicaţiilor ca platforme publice neutre.

“Alegerile pe care le face Twitter, atunci când suprimă, editează, plasează utilizatori pe lista neagră, sau frânează transmiterea comunicaţiilor sunt decizii editoriale, pur şi simplu decizii editoriale”, a spus Trump.

Preşedintele a acuzat companiile de activism politic, numind acest comportament „inadecvat”.

„Ce aleg să verifice şi ce aleg să ignore sau să promoveze nu este altceva decât un grup de activism politic”, a spus el.

Trump a spus că giganţii de social media au „mai multă putere şi mai multă penetrare” decât orice companie de telefonie sau presă şi că este nevoie de mai multe reglementări.

Procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, a participat la eveniment şi a declarat că biroul său va pregăti legislaţia pentru a interzice companiilor de socializare să-şi impună punctele de vedere specifice pe platformele proprii.

„Aceste companii s-au dezvoltat pentru că au fost forumuri publice”, a spus Barr, adăugând: „Acum, aceste reţele au devenit foarte puternice, de monitorizare. Acum s-au transformat şi folosesc această putere de piaţă pentru a forţa anumite puncte de vedere”.

Preşedintele a menţionat, de asemenea, că verificarea companiilor de social media a devenit o problemă bipartidă, cerând sprijinul democraţilor pentru reglementare.

Compania Twitter a decis cu câteva zile în urma să eticheteze mesajele preşedintelui american drept “dezinformare”, stârnind mânia oficialilor americani din administraţia Trump.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/donald-trump-semneaza-un-ordin-executiv-care-limiteaza-puterea-gigantilor-de-social-media—301625
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
3 remedii naturiste pentru atacurile de panică

Institutul Tavistock a dezvoltat tehnici de spălare a creierului

Un hacker mexican arata cum armata Rusiei comunica cu o civilizatie extraterestra de pe Marte ! Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a recunoscut in 2012 ca extraterestri sunt prezenti pe Terra !

Pine Gap, utilizarea tehnologiilor extraterestre

Puma Punku (Bolivia) este unul dintre cele mai impunătoare situri arheologice ale lumii antice

Închide