Donald Trump: Dacă ar fi după John Bolton, ne-am război cu toată lumea în același timp

Distribuie!

„Declarație incendiară a lui Donald Trump despre consilierul său pe securitate John Bolton, un susținător al războiului cu Iranul

BRUXELLES, 23 iunie – Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Trump a confirmat despre consilierul său pe securitate națională că acesta vrea să implice SUA în conflicte internaționale multiple. Dar președintele SUA insistă că el are ultimul cuvânt dacă rachetele americane vor lovi Iranul, spune RT în ediția electronică.


Într-un interviu acordat duminică, reporterul l-a întrebat pe Trump dacă ”a fost împins spre o acțiune militară împotriva Iranului” de către consilierii săi, referindu-se probabil la propunerile agresive ale consilierului pe securitate națională John Bolton.

”Am două grupuri de persoane. Am porumbei și am vulturi”, a replicat Trump. ”John Bolton este în mod clar un vultur. Dacă ar fi după el, s-ar lua de toată lumea dintr-o dată, ok?”, a mai spus președintele SUA.


Apoi, Trump a liniștit îngrijorările privind influența lui Bolton care a mai lucrat la Casa Albă și în timpul administrațiilor Ronald Reagan și George W. Bush:

”Acest lucru nu contează pentru că eu vreau (să aud) ambele părți”, a precizat Trump.

Președintele și-a apărat și trecutul său de apărător al păcii, ca de exemplu atunci când s-a pronunțat împotriva invaziei din Irak din 2003, sau decizia sa de a anula lovitura împotriva Iranului care reprezenta un răspuns la doborârea dronei americane, deoarece nu ar fi fost o reacție ”proporționată” și ar fi avut ca rezultat ”150 de morți”.

Între timp, Bolton a fost duminică în Ierusalim de unde a avertizat Teheranul ”să nu confunde prudența și discreția Statelor Unite cu slăbiciunea”, solicitând audienței să rămână conectată pentru evoluțiile ulterioare.

După numirea sa anul trecut în funcție, Bolton și-a folosit postul pentru a milita în favoarea unei schimbări de regim în Iran și Venezuela și este considerat arhitectul încercărilor sprijinite de americani de a-l răsturna pe președintele Nicolas Maduro.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190624/26554651/Trump-Daca-ar-fi-dupa-John-Bolton-ne-am-razboi-cu-toata-lumea-in-acelasi-timp.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...