Dosarele OZN: Mii de documente declasificate au fost publicate pe internet

Distribuie!

Circa 130 de mii de pagini din documente declasificate cu rezultatele investigațiilor făcute de Forțele Aeriene Americane despre OZN-uri sunt accesibile acum pe internet, anunță CNN.com în ediția sa de ieri.

Microfilme cu documente de stat similare au existat în Arhivele Naționale de la Washington și până acum, o parte a lor fiind accesibile, gratuit sau nu, pe pagini de internet dedicate subiectului. John Greenewald, specialist în obiecte zburătoare neidentificate, spune însă că baza de date creată de el, Project Blue Book Collection, este prima care adună laolaltă, cu acces liber la ele, toate documentele declasificate din proiectele Blue Book, Project Sign și Project Grudge, de investigare a fenomenului OZN.


Greenewald a postat fișierele pe internet săptămâna trecută, după un efort de 15 ani, invocând legislația americană privind liberul acces la informații. L-a mânat în luptă nu vreo experiență personală cu extratereștrii, ci curiozitatea. „Sunt un pasionat de istorie și cred că aceste materiale trebuie să fie accesibile tuturor. Secretele nu sunt un lucru rău, dar cred că aceste informații trebuiesc cunoscute de toată lumea și publicate în cărțile de istorie”, a declarat Greenewald.

Colecția conține 10.000 de fișiere PDF, fiecare despre un caz diferit, inslusiv despre celebrele cazuri Exeter, Kenneth Arnold sau Thomas Mantell. John Greenewald crede însă că tot acest pachet nu reprezintă decât vârful aisbergului: „E ca un puzzle, abia când crezi că ai toate piesele îți dai seama că, de fapt, e doar o mică parte a unui puzzle mai mare.”


După ce proiectul Blue Book s-a încheiat, nu s-a întâmplat nimic care să indice că Forțele Aeriene americane ar fi continuat să investigheze fenomenul OZN. Greenewald, însă, e destul de sceptic, mai ales după ce a parcurs toate documentele, pline de părți cenzurate. „Dacă nu armata americană atunci cine să identifice niște obiecte zburătoare neidentificate? Și ce sunt ele? [….] Cred că ceva spectaculos urmează să se întâmple. Cât de spectaculos, nu pot spune și, pentru o bucată de vreme cel puțin, cred că nimeni nu o poate face, cât timp guvernul e cel care stabilește regulile jocului. E greu să joci când ei fac regulile și tot ei sunt și arbitrii”, conchide Greenewald.

SURSE

  1. http://www.romanialibera.ro/aldine/magazin/fenomenul-ozn–mii-de-documente-declasificate-au-aterizat-pe-internet–364595

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...