Două exemple celebre de apariţii OZN din prima jumătate a secolului XX

Distribuie!

„La data de 25 februarie 1942, un obiect zburător neidentificat a apărut în California deasupra metropolei Los Angeles. Fiind în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi presupunând că era un bombardier inamic sau un avion de supraveghere, soldații americani l-au interceptat drept o prezenţă ostilă necunoscută şi au primit ordine să îl doboare.

În mod uimitor şi şocant pentru acei militari, avionul trimis pentru a ataca OZN-ul părea că nu se poate apropia nicicum de el. În acel moment militarii americani au declansat atacul de la sol. Totuşi, deşi artileria antiaeriană a tras peste 10.000 de proiectile, OZN-ul nu a putut fi doborât. Există fotografii clare în care se poate observa muniția explodând în jurul aeronavei.


În pofida atacului îndârjit, OZN-ul a rămas pe poziţii, fără să răspundă la atac iar după o vreme a dispărut pur și simplu. Amploarea atacului a fost înțeleasă abia în ziua următoare, când numeroşi civili au descoperit la sol o cantitate foarte mare de resturi de la proiectilele explodate. Ziarele din acea perioada au descris evenimentul pe prima pagină. La început, armata a recunoscut că alarma a fost reală și că, într-adevăr, a fost ceva pe cer, dar au evitat sa foloseasca denumirea de OZN. Oficialii au declarat ca era „ceva” dar ca ei „nu pot preciza” ce anume.

Ulterior însă, în efortul de a salva aparențele și de a păstra secret faptul că nu au reușit să doboare acel OZN, oficialii armatei au afirmat fusese doar un balon meteorologic. Aceasta a fost una dintre primele mistificări oficiale a unei apariții OZN care totuşi se petrecuse în mod evident iar sute de persoane fuseseră martore.


Un eveniment semnificativ al apariţiei mai multor OZN-uri, a avut loc în Washington, capitala SUA. În luna iulie a anului 1952, multe dintre din publicaţiile jurnalistice de renume de pe mapamond semnalau observarea de către sute de martori oculari a zeci de aeronave neidentificate, sferice, luminoase, deasupra clădirii Capitoliului din Washington.

Imediat ce OZN-urile respective au fost detectate pe radar, din cauza importanței strategice a poziției pe care o traversau, armata a primit ordin de la Casa Albă ca avioane cu reacție F-94 să decoleze pentru a le intercepta. Planurile lor au fost însă evitate cu ușurință de către OZN-uri, care păreau că se joacă.

Enigmaticele OZN-uri au rămas în zonă mai multe ore în acea noapte, fiind capabile să apară și să dispară brusc. Au fost făcute numeroase fotografii, dar și câteva filmări. Vă prezentăm un scurt material video despre acest caz, material ce conține și o mărturie a fostului președinte american, Harry Truman, care a recunoscut la acea dată existenţa OZN-urilor, afirmând că această problemă este discutată la toate congresele militare de interes național.

Un exemplu extraordinar, mai recent, este cel al apariției OZN de la Jocurile Olimpice din iulie 2012.
Videoclipul care urmează a fost postat pe Internet de celebrul ziar britanic The Telegraph. Numeroşi martori oculari care au observat extraordinara apariţie s-au grăbit să imortalizeze momentul excepţional, astfel că oricine doreşte se poate convinge că OZN-ul este adevărat. În această direcţie, pe internet se găsesc numeroase postări în imagini ale respectivului OZN apărut pe cerul Londrei.

Datorită filmărilor din mai multe unghiuri a zborului OZN-ului, filmarea merită văzută şi studiată atât de către cei interesaţi de astfel de apariţii enigmatice cât şi de către cei sceptici care astfel s-ar putea convinge cu siguranţă de autenticitatea fenomenului OZN.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7393
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...