Economia americană are nevoie de război

by Establishment-ul american susține o campanie de promovare a războiului în calitate de „elixir magic” pentru resuscitarea economiei americane. Chiar şi cele mai respectabile instituţii media din SUA încep să inoculeze maselor populare ideea că pacea globală reprezintă un pericol pentru economie. Tyler Cowen, columnist la «The New York Times», […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Establishment-ul american susține o campanie de promovare a războiului în calitate de „elixir magic” pentru resuscitarea economiei americane. Chiar şi cele mai respectabile instituţii media din SUA încep să inoculeze maselor populare ideea că pacea globală reprezintă un pericol pentru economie.

Tyler Cowen, columnist la «The New York Times», explică, la mijlocul lui 2014, într-un articol că „lipsa războaielor majore ar putea afecta negativ creşterea economică”. Această logică se înscrie perfect în matricea de gândire neo-liberală şi neo-keynesiană care domină în establishement-ul politic şi academic american.


Economistul John Maynard Keynes, care a pus bazele ideologiei economice după care se ghidează Washingtonul de azi, era convins că economia poate fi stimulată prin proceduri ciudate, cum ar fi îngroparea şi apoi scoaterea din pământ ale unor containere pline de bancnote. În logica lui Keynes, o asemenea „industrie minieră” ar putea deveni motorul unei economii care suferă de depresie. Nu este surprinzător ca urmaşii acestui ilustru economist să fie convinşi că un război major ar putea revitaliza economia americană.

bankers-wars

Deşi în SUA au existat economişti care explicau cetăţenilor cu maximă seriozitate faptul că uraganul Catrina va contribui la creşterea PIB-ului american, cei care scriu şi promovează asemenea materială în presa „quality” din Statele Unite nu-şi doresc ca războiul să se desfăşoare pe teritoriul american. Dacă acceptăm această aserţiune, atunci situaţia devine clară, iar aprecierile referitoare la utilitatea economică a unui război devine explicabilă în baza unei logici macabre, dar eficiente.


În cadrul celor două războaie mondiale în care SUA au participat în calitate de instigator şi finanţator al tuturor părţilor beligerante, au fost distruse active ale concurenţilor companiilor americane, au fost anihilate circuite de producţie, iar potenţialul economic şi uman al concurenţilor geopolitici ai Statelor Unite a fost redus drastic.

Astăzi, vedem tentative americane de a lansa conflicte noi sau de a dezgheţa conflicte existente, în aşa fel încât America să rămână unica insulă de stabilitate într-o lume cuprinsă de conflicte militare regionale şi războaie civile. Aşa se explică implicarea americană în aşa-zisa Primăvara Arabă, războiul din Irak, războiul din Siria şi războiul civil din Ucraina. La fel, devine perfect explicabilă dorinţa de a separa potenţialul economic european de resursele energetice ale Rusiei prin impunerea unor sancţiuni artificiale.

SUA se apropie de faliment şi se pare că liderii americani au ajuns la concluzia logică: pentru ca economia americană să supravieţuiască, restul lumii trebuie să ardă în flăcările războaielor regionale.

SURSE

  1. http://anonimus.ro/2014/07/economia-americana-are-nevoie-de-razboi/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Rusia: Nimeni nu le-a dat liderilor occidentali dreptul de a-şi atribui rolul de jandarmi ai lumii
Vrăjitorii banilor şi prăbuşirea economiei mondiale. Ignoranţa maselor înseamnă puterea conducătorilor
WiFi-ul ne poate deteriora și ADN-ul
Ține-ți gura pe Internet: Facebook se transformă în Gulag!
Facebook a inceput sa stearga paginile ateiste incalcand legea 489/2006 dar si articolul 30 din Constitutia Romaniei cu privire la libertatea de exprimare si libertatea religioasa sau non-religioasa! Facebook demonstreaza inca o data ca nu este o retea de "libera exprimare"! Urmeaza paginile cu continut conspirationist...
Putin despre SUA: "E greu să ai un dialog cu cei ce confundă Austria cu Australia"
Vehiculul lunar chinezesc nu a gasit urme ale aselenizarilor americane
Prințesa Diana a fost asasinată de către Iluminați
Marseieza - imnul naţional al Franţei - este un cântec masonic
General sârb despre NATO: "Mă apăr singur împotriva NATO care mi-a distrus ţara şi sănătatea". Nici după 19 ani, atacul cu uraniu sărăcit al NATO nu e anchetat și nici urmările asupra populației.
Fostul prim ministru al Australiei trage un semnal de alarmă în privința căsătoriilor homosexuale: Ideea că poți schimba pur și simplu definiția căsătoriei și nu va urma nimic altceva este o fraudă intelectuală. Li se spune aceeași minciună ca în SUA
Arme sonore misterioase ar fi cauzat răni cerebrale diplomaților americani din Cuba. Ce sunt acestea și cine le-a folosit?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro