Edward Bernays, părintele şi inventatorul culturii consumerismului – „Propaganda este o armă invizibilă a guvernului”

Distribuie!

„Edward Bernays, părintele şi inventatorul culturii consumerismului, a fost cel care a început să convingă oamenii că au nevoie de anumite lucruri, pentru a avea o imagine de sine mai bună. La început, acest lucru s-a petrecut cu produse ca ţigările, de exemplu. Edward Bernays chiar a notat în cartea sa, denumită Propanganda (a fost lansată în 1928) că „propaganda este armă invizibilă a guvernului”.

Acest lucru poate fi foarte uşor de remarcat în aşa-zisul război împotriva terorii pe care îl duce guvernul. Iar cum asta nu era tot, mass media este aliata guvernului, tocmai de aceea mesajele emise de ei sunt foarte credibile în ochii oamenilor, dat fiind faptul că informaţia se propagă la nivel internaţional. Din acest motiv, nimeni nu pare să mai creadă altceva decât ceea ce este prezentat de media, puţini fiind cei care privesc dincolo de aparenţe.”


Sursa: https://yogaesoteric.net/10-metode-insidioase-prin-care-omenirea-este-cel-mai-adesea-manipulata-fara-sa-si-dea-seama

Foto: Internet


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...