Edward Snowden, fost agent NSA: "spionii britanici pot sa controleze smartphone-urile de la distanta!" "Nosey Smurf" ("Strumful Bagacios") le permite spionilor sa porneasca microfonul si camera video a oricarui smartphone, chiar daca telefonul este inchis !

Distribuie!by Edward Snowden, fost agent NSA: “spionii britanici pot sa controleze smartphone-urile de la distanta!” “Nosey Smurf” (“Strumful Bagacios”) le permite spionilor sa porneasca microfonul si camera video a oricarui smartphone, chiar daca telefonul este inchis ! Edward Snowden, fost agent al serviciului secret american, NSA, reitereaza pericolul din spatele […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Edward Snowden, fost agent NSA: “spionii britanici pot sa controleze smartphone-urile de la distanta!” “Nosey Smurf” (“Strumful Bagacios”) le permite spionilor sa porneasca microfonul si camera video a oricarui smartphone, chiar daca telefonul este inchis !

Edward Snowden, fost agent al serviciului secret american, NSA, reitereaza pericolul din spatele utilizarii telefoanelor inteligente. Desigur, telefoanele inteligente asigura accesul instant la informatii, facilitand astfel comunicarea fulger de la un capat, la celalalt al lumii, mai ales daca vorbim despre site-urile de socializare (Facebook, Twitter etc.).


Edward Snowden despre smartphone-uri

Publicatia Mediafax prezinta avertismentul lui Edward Snowden, cu privire la controlul de la distanta al telefoanelor inteligente, de catre serviciile secrete, in acest caz, serviciul secret al Marii Britanii, Government Communications Headquarters (GCQH):

“Spionii britanici pot să preia controlul asupra smartphone-urilor de la depărtare doar prin trimiterea unui singur mesaj, fără ca proprietarii telefonului să ştie, avertizează Edward Snowden, fostul angajat al serviciilor secrete americane, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

“Vor să-ţi controleze telefonul în loc să te controleze pe tine”, a declarat luni Edward Snowden într-un interviu acordat BBC Panorama, referindu-se la agenţia guvernamentală de comunicare centrală (GCHQ) a Marii Britanii. El a precizat că spionii britanici pot să acceseze funcţiile de înregistrare audio şi foto ale unui smartphone fără ca proprietarul acestuia să ştie.

Snowden a susţinut că GCHQ a folosit o serie de instrumente de interceptare intitulate “grupul Smurf”, numite după personajele de benzi desenate, The Smurfs (Ştrumfii).

“Nosey Smurf” (“Ştrumful băgăcios”) le permite spionilor să pornească microfonul instalat într-un smartphone chiar dacă telefonul este închis, precizează Snowden. Alte programe folosite de GCHQ erau numite “Tracker Smurf” (“Ştrumful urmăritor) şi “Dreamy Smurf” (“Ştrumful visător”), care permiteau ca telefoanele să fie închise sau deschise de la depărtare.

Snowden a explicat că mesajul trimis de GCHQ pentru a avea acces la smartphone nu va fi observat de proprietarul telefonului.

“Când (mesajul) ajunge pe telefonul tău, este ascuns de tine, nu poţi să-l vezi. Nu apare pe ecranul telefonului tău. Plăteşti pentru un telefon, dar cine controlează sofware-ul de pe telefonul tău, deţine şi telefonul respectiv”, a adăugat Snowden.

Potrivit BBC, Guvernul britanic a refuzat să comenteze politica privitoare la chestiunile de securitate şi spionaj. Snowden, care a fost acuzat în USA de spionaj şi furt de proprietate guvernamentală după ce a făcut publice în media documente despre spionajul digital, se află în exil în Rusia din iunie 2013.

Guvernul britanic lucrează la o lege care ar oferi mai multe drepturi agenţiilor de securitate şi spionaj privitoare la monitorizarea activităţilor online în vederea investigării infracţiunilor.”[1]

SURSE


  1. http://www.mediafax.ro/externe/avertismentul-lui-snowden-spionii-britanici-pot-sa-controleze-smartphone-urile-de-la-departare-14801025

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Imigrantii ajunsi in Germania provoaca haos prin comiterea de violuri, agresiuni sexuale si alte violente ! Aceste infractiuni sunt minimalizate de catre autoritatile germane si mass-media, pentru a evita alimentarea sentimentelor anti-imigranti !
Fost ofițer CIA: "Președintele Bush era desprins de realitate. Sigur nu au existat arme de distrugere în masă în Irak"
Jack Harris: "Satana este dumnezeul francmasoneriei!"
Iluminații se folosesc de principiul hegelian problemă-reacție-soluție pentru a manipula oamenii
Al Bielek și straniile povești din viitor! Lumea se va schimba și nimic nu va mai fi la fel
Organizația Mondială a Sănătății exercită presiuni asupra Tanzaniei pentru a impune restricții, măști și pentru a vaccina oamenii. Preşedintele Tanzaniei spune că testele pentru coronavirus folosite în ţara sa dau rezultate eronate, după ce au ieșit pozitive probe recoltate de la o capră şi de la un fruct (mai 2020)
Omul care ne controlează viețile aspiră la un imperiu real. Mark Zuckerberg, gata să preia America. Manifestul pro globalizare lansat de fondatorul Facebook
Corectitudinea politică: O adolescentă s-a sinucis de teamă că va fi numită rasistă din cauza unei fotografii de pe Facebook
Statuia Libertății a fost arestată de către FBI - colabora cu teroriștii ISIS și Al Qaeda
Chemtrails - o catastrofă la nivel planetar, creată prin manipularea maselor și datorită ignoranței acestora
Activist gay: "Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este doar o diversiune. Noi vrem ca familia să nu mai existe"
Cum ne lăsăm adeseori păcăliţi şi manipulaţi
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro