Edward Snowden susține că deja spionii britanici pot accesa de la distanță orice telefon mobil

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Edward Snowden a declarat că spionii britanici pot pătrunde pe ascuns în telefoanele mobile folosind mesajele text. Fostul contractor NSA a mai declarat că ar fi dispus să facă închisoare în SUA dacă autoritățile americane ar ajunge la o înțelegere cu el.

Într-un interviu la BBC, difuzat în octombrie 2015, fostul contractor NSA Edward Snowden a declarat că spionii britanici pot să preia de la distanţă controlul asupra telefonului mobil al utilizatorilor, fără ca aceştia să ştie. El a susţinut că GCHQ (Government Communications Headquarters), foloseşte o serie de unelte de interceptare numite Smurf Suite, conform Deutsche Welle.


Vor să-ţi controleze telefonul în loc să te controleze pe tine”, a declarat Edward Snowden într-un interviu acordat programului Panorama de la BBC, adăugând că mesajele folosite de GCHQ pentru a obţine acces discret la telefoanele mobile ale utilizatorilor nu sunt anunţate printr-un bip sau alt tip de sunet sau înştiinţare.

Când (mesajul) ajunge pe telefonul tău, este ascuns, nu poţi să-l vezi. Nu apare pe ecranul telefonului tău. Plăteşti pentru un telefon, dar cine controlează programulul de pe telefonul tău deţine şi telefonul respectiv”, a adăugat Snowden.


Snowden a declarat că GCHQ foloseşte mai multe tipuri de programe Smurf pentru a obţine accesul la telefoane. Astfel, Nosey Smurf (Ştrumful băgăcios) le permite spionilor să pornească microfonul instalat într-un smartphone chiar dacă telefonul este închis, precizează Snowden. Alte programe – numite Tracker Smurf(Ştrumful urmăritor) şi Dreamy Smurf (Ştrumful visător) – permit ca telefoanele să fie închise sau deschise de la depărtare.

BBC a raportat că guvernul britanic a refuzat să comenteze noile informaţii, invocând clasica scuză a securităţii informaţiilor şi a securităţii naţionale. În plus, guvernul britanic lucrează la o lege care ar oferi mai multe drepturi agenţiilor de securitate şi spionaj privind monitorizarea activităţilor online.

Snowden, care şi-a deschis un cont de Twitter, a avut multe de spus despre GCHQ, chiar dacă dezvăluirile nu i-au aparţinut în întregime.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9268
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...