Efectele muzicii asupra creierului

Distribuie!

„De multe ori cand vrem sa ne relaxam pornim muzica si stam linistiti in pat. Asta pentru ca ne ajuta creierul sa se relaxeze.

Studiile despre efectul muzicii asupra creierului si mintii au tinut ocupati oamenii de stiinta multi ani. Astfel, cercetatorii au descoperit ca muzica, mai ales cea indiana, este benefica in cazul multor afectiuni, deoarece ajuta la secretia de endorfine, care accelereaza procesul de vindecare, arata Buzzle.


Fie ca este vorba despre lupta cu anxietatea, fie ca vrei sa accelerezi procesul de vindecare in cazul altor boli, muzica este raspunsul.

Exista momente in care te simti deprimat. Depresia reduce activitatea creierului si afecteaza capacitatea mintii de a planifica si executa sarcini. Lipsa de serotonina duce la o stare depresiva. Notele muzicale linistite, calmante ajuta la cresterea acestei substantei, atenuand depresia psihica.


Anxietatea poate duce la insomnie si alte tulburari, iar muzica te va face sa nu te mai simti nervos si iti va linisti mintea, ajutandu-te sa adormi mai usor.

Muzica este buna si in procesul de invatare. Daca aceasta este linistitoare, ascultatorul va analiza lucrurile si va lucra mult mai repede pentru ca ii va induce o atitudine pozitiva si il va face sa fie mai motivat. Numeroase sondaje au demonstrat ca muzica a adus imbunatatiri remarcabile in cazul studentilor care lucrau in laborator in timp ce ascultau ceva linistitor. Asta inseamna ca, ascultand muzica in timp ce te ocupi de o sarcina dificila, totul o sa-ti para mai usor.

O cercetare recenta a demonstrat ca trecerea de la o nota muzicala la alta „trezeste” celulele creierului care sunt responsabile cu dezvoltarea memoriei.

De asemenea, muzica joaca un rol important in sporirea creativitatii, avand un impact pozitiv asupra partii drepte a creierului.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/viata-sanatoasa/creier/efectele-muzicii-asupra-mintii-si-creierului-1127218
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...