Efectul de Piramidă – energia piramidei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Efectul de piramidă a fost folosit în urmă cu 4.000 de ani de către egipteni, care şi-au îngropat faraonii în piramide. Ei descoperiseră că procesul descompunerii în interiorul construcţiilor piramidale este mult încetinit. Oamenii au construit piramide moderne pentru dezvoltarea intensivă a culturilor vegetale, prelungirea duratei de conservare a unor alimente şi producerea apei de piramidă, „apa vie“, cum i se mai spune.

Descoperire de o jumătate de secol


1940 că, în interiorul piramidei are loc un proces de mumificare naturală. El a găsit în Piramida lui Keops şoareci care, în loc să devină schelete, se deshidrataseră. Revenit în Franţa, Bovis a construit o piramidă din carton care respecta proporţiile celei egiptene, a orientat-o pe direcţia N-S şi, în poziţia corespunzătoare camerei regelui. Aproximativ la 1/3 din înălţime, a plasat cadavrul unei pisici. Spre mirarea lui, cadavrul s-a deshidratat, mumificându-se. Rând pe rând, cercetători din numeroase ţări au făcut experimente care au demonstrat că efectul de piramidă există. Dr. Marioara Godeanu şi colectivul de savanţi care au făcut cercetări la Pramida de la Piteşti.

Lame recondiţionate


Primul brevet de invenţie care folosea efectul de piramidă îi aparţine lui Karel Drbal, în 1959. El a inventat un dispozitiv piramidal de ascuţit lame de ras. Cercetările au arătat că lama îşi măreşte de câteva ori durata de utilizare, dacă este aşezată într-o piramidă. Din acel moment şi până azi, în punctul considerat activ din interiorul piramidei s-au plasat cele mai neaşteptate obiecte. Terapeuţii au încercat să folosească efectul de piramidă în tratarea unor boli. Apa energizată în piramidă este considerată ca având puteri tămăduitoare. Păstrată în interiorul piramidei, apa se încarcă cu un surplus de energie şi suferă un proces de dezinfectare, efecte constatate de analizele de loborator.

Leac universal

Terapeuţii susţin că, în interiorul piramidei, apa devine mai pură din punct de vedere microbiologic. Stimulează procesele de creştere şi are efecte curative în unele afecţiuni. Acţionează asupra întregului organism, sporindu-i imunitatea, îl încarcă cu energii pozitive, stimulează câmpurile bioenergetice, accelerează procesul regenerării celulare, încetineşte înmulţirea microbilor. Consumată în locul apei potabile, apa de piramidă ajută la eliminarea toxinelor, activează şi echilibrează metabolismul, dinamizează circulaţia sanguină şi încetineşte procesele oxidative din organism. Apa de piramidă este eficientă în: astenie, constipaţie, boli de piele, apetit dereglat, afecţiuni digestive, scleroză în plăci, boli virale recidivante, afecţiuni renale, hepatice, pancreatice şi pulmonare, boli cardiace sau cerebrovasculare, infecţii, îmbătrânire precoce.

Cum ne construim singuri o piramidă?

Piramida se poate construi din carton, placaj sau numai din sârmă. Se foloseşte sârmă de cupru sau aluminiu, cu grosimea de 2-4 mm, din care se construieşte un schelet piramidal cu laturile bazei şi muchiile egale, dimensionate în aşa fel încât volumul piramidei să fie de 10 ori mai mare decât cel al apei pe care dorim să o energizăm. Piramide terapeutice se găsesc de vânzare şi la magazinele naturiste. Efectul este cu atat mai puternic, cu cât piramida este mai mare. Laturile trebuie să aibă 40 cm, muchiile 38 cm. Unghiurile bazei trebuie orientate spre punctele cardinale. În centru se pune un stâlp de susţinere. În jurul acestuia se aşează vase cu deschidere largă în care se pune apă. Locul în care se plasează vasele trebuie să fie situate la o treime de baza piramidei.

Amănunte care contează

Apa de robinet trebuie să stea 24 de ore într-un vas înainte de a fi plasată în piramidă, pentru eliminarea clorului şi decantarea impurităţilor. Valoarea terapeutică sporeşte dacă întrebuinţăm pentru energizare apa purificată, apa argiloasă, fiartă, plată sau apa distilată. Vasele în care energizăm apa pot fi acoperite cu hârtie. Nu se folosesc capace de metal, deoarece deturnează energia captată. Vasele pot fi din ceramică, argilă, sticlă. Se ţin sub piramidă 24 de ore. Apa energizată în piramidă se păstrează în sticle închise cu dop. Valabilitatea este de două săptămâni la temperatura camerei şi de o lună, la frigider.

Cura cu apă de piramidă

În tratamentul cu apă de piramidă, se poate bea apa ca atare, în ceaiuri sau întrebuinţată în prepararea alimentelor de regim, deoarece le potenţează forţa terapeutică. Unii bioterapeuţi recomandă să nu fierbem apa de piramidă.
În primele zile se beau cantităţi mai mici. În loc de apă obişnuită, se va bea doar apă de piramidă, excluzîndu-se alimentele cu aditivi sintetici, carnea, margarina, zahărul. Durata curei nu trebuie să depăşească 14 zile, 3 luni consecutiv, cu două săptămâni pauză. Efecte adverse la această cură nu se cunosc.

Piramide moscovite

Rusul Alexander Golod a construit 17 piramide din fibră de sticlă, cea mai mare dintre ele având o înălţime de 40 de metri. Este amplasată în apropierea Moscovei şi este foarte vizitată. Unii declară că, după câteva ore petrecute în interiorul piramidei se simt „de parcă ar avea aripi“. Intrarea este liberă.

energia piramideipiramida

Efectul de piramidă

– seminţele germinează mai uşor şi cresc mai repede dacă sunt ţinute sub piramidă. Plantele vor fi mult mai sănătoase, iar legumele mult mai mari ca de obicei.
– plantele udate cu apă de piramidă cresc mai repede şi mai sănătoase. iar florile din vaze nu se ofilesc.
– plantele crescute sub piramide de sticlă prevăzute cu aerisire, se dezvoltă mai mult şi sunt mai rezistente la agenţi patogeni.
– în piramidă, fructele îşi păstrează prospeţimea foarte mult timp.
– prin clătirea regulată a părului cu apă de piramidă, acesta devine mai mătăsos, nu mai cade şi dispare şi mătreaţă.
– în interiorul piramidei, meditaţia este mai profundă.
– mai mult timp petrecut în piramidă ajută la tratarea migrenelor, arsurilor şi fracturilor. În 15 minute, organismul se revigorează complet oricât am fi de obosiţi.
– experienţele au arătat că cei care dorm sub piramidă au un somn profund regenerator în numai 3-4 ore şi îşi măresc şi refac energia sexuală. Un efect pozitiv se obşţine şi dacă piramida este plasată sub pat.
– Carnea păstrată sub piramidă nu se strică. Este comestibilă şi după câteva luni.
– viteza de fermentare în procesul de obţinere a diferitelor brânzeturi este mult accelerată.
– bateriile uscate, depozitate în piramide, îşi revin şi mai pot funcţiona ca şi cum ar fi fost reîncărcate.
– folosirea regulată a apei de piramidă vindecă acneea, pielea devine mai catifelată şi capătă un aspect mai tânăr.
– bijuteriile puse în apă de piramidă se curăţă singure, în 10-15 minute.

Efectul de piramidă

În 1973, inventatorul american Patrick Flanagan explica modalitatea în care piramida amplifică microundele printr-un fenomen similar rezonanței magnetice, producând o energie ce poate fi transformată în electricitate.

Copie a Piramidei lui Keops construită în grădina proprie de biologul Victor Crauciuc, șeful Stației de Epurare a Apelor din Sighetu Marmației, 2004

În cartea sa ”Efectul de piramidă”, Paul Liekens scrie că a făcut un experiment în domeniului creșterii plantelor, așezând piramida deasupra unui loc pe care fusese plantat șofran. Rezultatul a fost că primele plante care au înflorit au fost cele de sub piramidă, iar creșterea a fost mult mai rapidă. Un alt experiment a fost făcut cu semințe de ridichi, acestea fiind plantate cu puțin timp înainte de apariția lunii pline — faza care posedă cea mai mare putere de atracție pentru ca rădăcinile să se poată dezvolta, potrivit site-ului www.youth-energy-hope.wikispaces.com. După 14 zile, a constatat că rădăcinoasele erau duble ca dimensiune față de cele plantate în condiții obișnuite. Și apa de la robinet a fost testată de Liekens, care a constatat că ținută 24 de ore sub o piramidă, are un gust mai bun, e mai pură și mai sănătoasă.

”Energia piramidei poate extrage moleculele de apă din metal mărindu-le propria rotație. În acest mod apa este îndepărtată chiar și din cele mai mici spații goale. Pe de altă parte, energia din piramidă este vulnerabilă la perturbările produse de câmpurile magnetice ale aparatelor electrice, ca de exemplu ale televizoarelor. De asemenea, și masa mai mare de fier poate provoca astfel de dereglări. Printre altele, se cuvin menționate aici două forțe: 1.una care accelerează procesul de deshidratare; 2. alta care acționează asupra microstructurii organismelor. Sterilizarea sau uciderea microorganismelor, precum și regenerarea oțelului ar fi câteva exemple”, scrie Liekes în cartea sa, potrivit site-ului www.scribd.com.

Apa ținută în piramidă devine, din punct de vedere microbiologic, mai pură, se păstrează mai mult timp și, mai ales, atunci când este administrată organismelor vii, are efecte stimulative asupra proceselor de creștere și efecte curative pentru multe afecțiuni. Pentru a obține apa de piramidă este necesară o piramidă care să respecte proporțiile celei din Egipt. Cel mai bun material pentru construcția unei piramide miniaturale este cuprul. Efectul este cu atât mai puternic, cu cât piramida este mai mare. Vasul în care este pusă apa este cel mai bine să fie din porțelan sau sticlă. Locul în care se plasează vasul trebuie să fie situat la o treime de baza piramidei, precizează site-ul amintit. Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore. Apa folosită va fi, de preferință, de izvor sau plată. Timpul de păstrare a apei de piramidă trebuie să nu depășească 24 de ore. Apa de piramidă nu se fierbe, nu se mai prepară în niciun alt mod.

”Apa de la robinet devenea mai bună la gust după ce era expusă 24 de ore în piramidă. Acest lucru a fost testat și confirmat de câțiva dintre scepticii mei prieteni din cercurile medicinei clasice. Am primit și câteva scrisori de la membrii organizației ‘Omni-Scientia’, înființate pentru promovarea cercetărilor în domeniul energiilor piramidei. Un membru din Tongeren mi-a telefonat și mi-a comunicat că 1-a izbit gustul apei ținute în piramidă. Avusese probleme cu stomacul. După ce consumase apa ținută în piramidă, stomacul începuse să-i funcționeze normal, ceea ce ar fi fost cu neputință să obțină cu apa obișnuită. De asemenea, a observat că apa tratată avea gustul apei de izvor”, mai notează Liekes în cartea sa, ”Efectul de piramidă”.

Ca proporții, pentru circa 1,350 litri de apă se construiesc piramide având laturile bazei de 40 cm și muchiile de 38 cm fiecare; pentru doi litri — 45 cm, respectiv 42,8 cm; pentru 2,650 litri — 50 cm, respectiv 47,6 cm etc. Laturile bazei trebuie să fie orientate, pe cât posibil, cât mai exact spre punctele cardinale. Pentru evitarea pătrunderii prafului și altor impurități, piramida poate fi acoperită cu o folie de celofan, respectiv o altă piramidă drept husă. Apa se pune sub piramidă, în jurul stâlpului, în vase cu deschidere largă. Apa obținută în condițiile de mai sus poate fi păstrată în sticle cu dop o perioadă mare, chiar și la frigider în timpul verii, potrivit site-ului www.terapiinaturiste.ro.

Energia misterioasa a piramidei

Se spune ca, prin forma pe care o are, poate uni energia cosmica si magnetismul terestru. Oare aceasta sa fie explicatia puterilor ei? Potrivit teoriei bioenergetice, organismul uman, ceea ce ne-am obisnuit sa numim „carne si oase”, nu este altceva decât un amestec de energii. De aceea formele de energie din jurul nostru ne influenteaza viata si sanatatea. Asa se întâmpla si cu energia magnetica, si cu a piramidei.

O simpla constructie?

Piramidele sunt constructiile gigantice ajunse pâna la noi din strafundurile istoriei. Ceea ce uimeste la civilizatia egipteana, constructorul celor mai faimoase piramide din lume, si o face atât de unica este ca nu a evoluat treptat, nu s-a dezvoltat de la primitiv la perfectiune. Egiptenii pare ca s-au nascut învatati. Au ridicat opere arhitectonice chiar de la început. Ceea ce s-a facut mai târziu a fost prost construit si nu a rezistat timpului. Asa s-a întâmplat si cu piramidele. Piramida lui Keops a fost ridicata, probabil, în jurul anului 2645 î.H., cu vreo 2.300 înainte de Buddha sau cu 300 de ani înainte de potopul biblic. De atunci pâna astazi, metodele aplicate la constructia ei au ramas un mister neexplicat si asta a nascut multe speculatii.
Despre imensitatea constructiei care a sfidat mileniile s-au scris volume întregi. Are 2,3 milioane de blocuri de piatra, care, asezate la rând, pe o înaltime de un metru, ar înconjura Franta. Înauntrul ei ar intra usor Catedrala Sf. Petru din Roma, iar din pietrele constructiei s-ar putea ridica 30 de cladiri de dimensiunile lui Empire State Building, din New York. Fiecare dintre colosalele blocuri asezate milimetric unul peste altul are în jur de doua tone si jumatate, iar cele din camera mortuara ajung la 70 de tone fiecare. Si astazi ne uimeste gigantismul piramidei…
Dar imensitatea constructiei nu e totul. Marea piramida are si alte mistere neelucidate. În ea totul este simbol, totul înseamna ceva. Pare o carte misterioasa, lasata mostenire de vechii egipteni sau poate… de altcineva. Greutatea ei, de 3,5 miloane de tone, o arata exact pe cea a Pamântului, temperatura din camera regala este constanta si are exact valoarea temperaturii medii de la suprafata Terrei, înaltimea piramidei reprezinta a miliarda parte din distanta pâna la Soare, iar circumferinta ei împartita la 100 da 365,24, adica durata exacta a unui an. Camera mortuara a faronului are forma unui dreptunghi taiat în asa-numita sectiune de aur, cifra proportiilor perfecte, si contine informatii despre spirala logaritmica, ceea ce astazi numim sirul lui Fibonacci, iar sistemul de galerii ascunde o scala a timpului, un calendar pe 6000 de ani. Si multe altele.

Efectul de piramida

Toate aceste lucruri le stim noi astazi. Însa egiptenii le cunosteau cu multa vreme înainte. Altfel spus, acum câteva mii de ani a existat o civilizatie care stia deja ceea ce noi am aflat abia acum. În interiorul uriasei constructii exista o forma aproape necunoscuta de energie, uluitor de puternica, careia oamenii i-au spus “energia de piramida”. Primele semnale ca totusi ceva se întâmpla în zona aceea se pare ca au venit din partea pilotilor care zburau în desert, în timpul razboiului. La fiecare trecere peste Marea Piramida, aparatele de la bord se dereglau brusc si total inexplicabil. Poate de aceea si astazi le este interzis liniilor aeriene sa survoleze piramidele… Apoi s-au gasit în camera mortuara soareci de desert si alte animale care nu putrezisera, în ciuda mediului ideal. Un radiestezist francez a fost primul care a simtit ca fenomenele ciudate trebuie sa aiba legatura cu forma piramidei. A construit o mini-piramida respectând exact, la scara, dimensiunile celei a lui Keops, si asezând-o pe axa nord-sud, a reusit sa arate ca în interiorul ei materia organica nu se descompunea. Acesta a fost primul pas. Astazi piramidele de diverse marimi sunt folosite în aproape toata lumea. Nimeni nu stie exact ce fel de energie se degaja în interiorul acestora, dar efectele sunt extraordinare.
Despre “efectul de piramida” s-au scris nenumarate carti, de la cele superargumentate stiintific pâna la cele mai fanteziste. Orice s-ar spune însa, valabilitatea fenomenului nu poate fi contestata.

Apa energizata în piramida

Care ar putea fi explicatia? Majoritatea proceselor naturale desfasurate in organismele vii devin mai intense si mai armonioase atunci când sunt introduse în câmpul de forta al unei piramide care pastreaza proportiile celebrului monument al faraonului Keops, din Egipt. Efectul maxim se obtine într-un loc situat la o treime de la baza piramidei si la doua treimi de vârf. Insa nu doar organismele vii, ci chiar si materia neînsufletita capata proprietati deosebite în interiorul piramidei. De pilda apa, plasata la o treime de baza, devine microbiologic pura, se pastreaza mai mult timp si, bauta, stimuleaza cresterea si are efecte curative pentru foarte multe afectiuni. Se pare ca aceasta apa nu actioneaza asupra unei boli anume, ci asupra înregului organism, stimulându-l sa gaseasca solutii de vindecare. Persoanele la care i”prindei” cel mai bine tratamentul cu apa de piramida sunt cele care nu pot sa elimine toxinele si care sunt foarte sensibile la factorii din mediul exterior, cum ar fi poluarea aerului si a alimentelor, poluarea sonora, sau tot felul de situatii stresante. Apa energizata se recomanda în special în cazuri de astenie, constipatie, boli de piele, tulburari de crestere la copii, apetit dereglat, boli digestive, colite, enterite, aciditate. Apa de piramida are efecte de exceptie si în anumite cazuri de cancer, de scleroza în placi, în bolile virale, ca si în cele mai multe dintre bolile autoimune.
Pentru a obtine acest „medicament” trebuie sa-ti confectionezi o piramida, de preferat respectând proportiile celei din Egipt, reduse la scara (latura de 237,50 m si înaltimea de 147 m). Poate fi facuta din sârma sau poate fi cumparata de-a gata din magazinele specializate în terapii alternative. Cel mai bun material pentru constructie se pare ca este cuprul, iar efectul va fi cu atât mai puternic, cu cât piramida este mai mare. La noi în tara, cea mai mare piramida construita este cea de la Pitesti, la scara de 1/10 fata de Keops, unde prof. dr. Marioara Godeanu a facut diverse experimente, cladirea functionând ca statie de epurare a apelor.

Modelul cosmic al creatiei

Energia de piramida a fost masurata cu destula greutate, cu un aparat radiestezic conectat la un computer, un fel de fotometru special, care a aratat ca, în domeniul radiatiei ultraviolete, piramida absoarbe de 10 ori mai multa energie decât un cub. Se mai stie si ca, de exemplu, spatiul de rezonanta creat în forma de piramida actioneaza asupra moleculelor din structura organismelor, le sterilizeaza sau le distruge.
Energia de piramida are efecte terapeutice demonstrate. Calmeaza durerile, vindeca rani si fracturi într-un timp foarte scurt. Bioterapeutii spun ca stimuleaza vitalitatea omului, intensifica puterea de reactie a organismului, ceea ce duce la accelerarea procesului de vindecare si la încetarea durerilor. De altfel, piramida este o forma care corespunde proportiilor corpului uman, respectiv “sectiunii de aur”. Leonardo da Vinci ne-a lasat un desen celebru, cu un om în interiorul unui patrat înconjurat de un cerc. Patratul este baza unei piramide, care este considerata una din “formele cosmice”. Oare asta înseamna ca este energia de piramida o „forta cosmica”? Nimeni nu stie exact… Dar efectele se vad, se cunosc si se lucreaza cu ele. Energia ei vibreaza la frecvente nemaiîntâlnite, numite “vibratii cosmice” si se raspândesc egal, si orizontal, si vertical, iar la vârf ia nastere o piramida rasturnata. O piramida inversa, de energie activa, care detine, la fel, o mare putere de vindecare.
Puterea ei maxima se manifesta la o treime din înaltime, indiferent cât de mare este piramida. De ce? Pentru ca acolo, în centru ei de greutate, spun radiestezistii, energiile telurice se întrepatrund. Yin trece în Yang si invers. Acolo domnesc linistea si imobilitatea, lipsesc miscarea si viata. De acolo porneste viata si acolo se reîntoarce. Exact la aceeasi înaltime se petrece acelasi lucru si la fiinta umana, al carei principal centru energetic este situat la o treime din înaltime, sub buric, în “hara”. De aceea se considera ca piramida cu unghiul de 52 de grade reprezinta modelul cosmic al creatiei, acelasi cu modelul atomic al fiintei umane.
Aceste rânduri au fost scrise pentru oamenii carora astfel de lucruri le ridica întrebari, îi framânta, îi determina sa mediteze la propria lor existenta. Iar energia piramidei este numai unul dintre ele. Rândurile acestea nu sunt un raspuns. Intentia lor a fost doar de a rezuma informatiile despre acest subiect si de a sugera ca, dincolo de valul materiei cunoscute, poate mai exista ceva…

Reguli pentru cura cu apa de piramida
* Vasul în care se pune apa sub piramida este cel mai bine sa fie din portelan sau sticla.
* Locul în care se asaza vasul trebuie sa fie situat la o treime de la baza piramidei.
* Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore sau, cum afirma unii terapeuti, de 24 de ore.
* Apa folosita va fi, de preferinta, de izvor sau plata. Poti utiliza si apa de robinet, dar efectul va fi mai slab.
* Timpul de pastrare a apei de piramida nu trebuie sa depaseasca 24 de ore. Apa de piramida nu se fierbe si nu se prepara în niciun alt mod. Daca se folosesc ceaiuri sau alte preparate din plante si se doreste ca ele sa beneficieze de efectul de piramida, acestea vor fi puse sub piramida numai dupa ce sunt pregatite.

Organismul are nevoie si de odihna
În general, nu este recomandat sa bem la nesfârsit apa de piramida, pe principiul „ce e mult strica”. Este necesara o perioada de „odihna” pentru asimilare si prelucrare, astfel ca organismul „hranit” cu acest tip de apa sa aiba ragazul sa „digere” informatia energetica primita (acest lucru este valabil si pentru apa magnetizata ori dinamizata).
Durata curei cu apa de piramida va fi mai mare de 14 zile, dar nu va depasi trei luni consecutiv, iar dupa o luna si jumatate este necesara o pauza de doua saptamâni.
Pe parcursul curei se bea doar apa de piramida în loc de apa obisnuita si se elimina din alimentatie, pe cât se poate, hrana care ar putea perturba asimilarea energiei specifice: alimente cu aditivi sintetici, carne, margarina, zahar.
Pâna acum nu au fost identificate efecte adverse ale acestei ape.

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/apa-de-piramida-un-leac-universal
  2. http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/11/25/stiinta-efectul-de-piramida-10-04-17
  3. http://www.revistafelicia.ro/da_Energia_misterioasa_a_piramidei_1001520.htm
  4. Paul Liekens – “Efectul de Piramida”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Doctor în drept constituțional, după ce generalul Dumbravă a admis implicarea în anchetele DNA: Jur că o să fac orice posibil ca ai mei copii să trăiască într-o țară în care la 24 de ore de la o asemenea declarație dl. general ar fie în arest preventiv

Unitatea specială 10003 de cercetări paranormale din Rusia. Ministerul sovietic al Apararii a lucrat la un proiect secret pentru a crea oameni cu puteri paranormale. Dezvăluirile generalului locotenent în rezerva Alexei Savin

Consilierii sectorului 4 vor supune la vot decizia schimbării denumirii liceului Mircea Vulcănescu din București. Elena Neacșu: “Reprezentanți ai unui neam de slugi, doar „demografic” români, căci ei lucrează fix împotriva românilor, împotriva istoriei”

Cer probe concludente: Unele țări au refuzat să expulzeze diplomați ruși

În 1953, CIA lansează proiectul secret MK-Ultra: manipularea mentală de la distanţă a oamenilor, controlul minţii şi determinarea lor de a executa comenzile primite fără măcar a realiza ce se întâmplă

Închide